ziomallz Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Witam wszystkich. Mam w domu 2 komputery stacjonarne. Obydwa mają karty sieciowe wbudowane w płyty główne. Jeden z nich jest podłączony do internetu (Dialog DSL). Połączyłem je bezpośrednio, kablem skrosowanym. W tej chwili obydwa komputery korzystają z internetu, ale w żaden sposób nie mogę kopiować plików między nimi. Nie widać nic w otoczeniu sieciowym. Co trzeba zrobić, żebym mógł swobodnie kopiować pliki między obydwoma kompami??? Edytowane 22 Października 2005 przez ziomallz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam wszystkich. Mam w domu 2 komputery stacjonarne. Obydwa mają karty sieciowe wbudowane w płyty główne. Jeden z nich jest podłączony do internetu (Dialog DSL). Połączyłem je bezpośrednio, kablem skrosowanym. W tej chwili obydwa komputery korzystają z internetu, ale w żaden sposób nie mogę kopiować plików między nimi. Nie widać nic w otoczeniu sieciowym. Co trzeba zrobić, żebym mógł swobodnie kopiować pliki między obydwoma kompami??? 1713299[/snapback] Pewnie włączyć udostępnianie plików i drukarek .... we właściwościach sieciówki.... Na obu kompach ... ew. skonf. firewalla ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...