Gość Pioorek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Evil Dead: Regeneration to klasyczny survival-horror, w którym akcja obserwowana jest z perspektywy trzeciej osoby (TPP). Gra w bezpośredni sposób nawiązuje do krwawych filmów występujących pod tym samym tytułem. Warto również dodać, iż nie jest to pierwsza próba przeniesienia klimatu Martwego Zła na ekrany komputerów. W przeszłości wydano bowiem grę Evil Dead: Hail to the King. Gracz po raz kolejny ma okazję wcielić się w słynnego Ashley'a 'Asha' J. Williamsa. Warto jednocześnie zaznaczyć, iż wizerunku oraz głosu głównej postaci Regeneration użyczył znany z kinowych edycji Evil Dead Bruce Campbell. Fabuły opisywanej zręcznościówki nie powiązano z żadnym ze wspomnianych filmów, można natomiast natrafić na liczne odniesienia do kultowych produkcji. Ash zostaje oskarżony o zamordowanie kilku osób i trafia do więzienia dla obłąkanych kryminalistów mieszczącego się w Sunny Meadows. Po dotarciu na miejsce główny bohater odkrywa, iż jeden z tutejszych psychiatrów, Dr. Vingo Reinchard, przeprowadza podejrzane eksperymenty w podziemiach kompleksu. Mężczyzna próbuje ujarzmić moc Necronomiconu, czyli słynnej Księgi Zmarłych. Badania kończą się oczywiście niepowodzeniem, a całe więzienie zostaje opanowane przez demony. Ash jest jedyną postacią, która może się im skutecznie przeciwstawić i jednocześnie zapobiec nadciągającej apokalipsie. Mechanika rozgrywki pozostała bez większych zmian. Główny bohater bada kolejne lokacje, rozwiązuje niezbyt skomplikowane zagadki, rozmawia z postaciami niezależnymi oraz bierze udział w wyjątkowo widowiskowych walkach z udziałem sił ciemności. Arsenał dostępnych broni obejmuje kilka typów shotgunów, karabiny maszynowe, miotacz ognia a także znaną z kinowych produkcji piłę łańcuchową. W przeciwieństwie do Hail to the King główny bohater może liczyć na pomoc jednego z demonów, dzięki czemu poradzi sobie z silniejszymi oponentami. Ash w trakcie zabawy musi zwalczać wiele różnych typów potworów. Niektórzy przeciwnicy posiadają zdolności przemieszczania się pod ziemią i atakowania z zaskoczenia. Są też i tacy, którzy wyróżniają się szybkością czy też wytrzymałością na określone typy ataków. Autorzy gry przygotowali również kilku bossów, których można pokonać jedynie w ściśle określony sposób. Slyszal ktos o tym? Gral ktos? Dobre to jest? Jestem fanem tej serii filmow, ale nie wiem czy a gra nie jest zrobiona na odpiernicz aby byla... gral ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 sciagnij demo i sie przekonaj , mi sie nie chcialo :P poczekam na fulla ktory ma wyjsc na dniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 wyczesana gierka.. potem nasz pomocnik jest jeszcze ;] ale nie bede wam psuł gry ;] gra to typowa nawalanka .. ale humor jest przeswietny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Slyszal ktos o tym? Gral ktos? Dobre to jest? Jestem fanem tej serii filmow, ale nie wiem czy a gra nie jest zrobiona na odpiernicz aby byla... gral ktos? 1713327[/snapback] tez jestem fanem filmów, i ta gra dla mnie wymiata. niesamowity klimat żywcem z filmu sciagnij demo i sie przekonaj , mi sie nie chcialo :P poczekam na fulla ktory ma wyjsc na dniach 1713497[/snapback] już dosyć dawno wyszedł :> wyczesana gierka.. potem nasz pomocnik jest jeszcze ;] ale nie bede wam psuł gry ;] gra to typowa nawalanka .. ale humor jest przeswietny 1713525[/snapback] no pomocnik jest niezły, ale motyw sterowania nim mi sie nie podoba [; ale nowe bronie na prawej rączce po prostu miażdżą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 730 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 tez jestem fanem filmów, i ta gra dla mnie wymiata. niesamowity klimat żywcem z filmu już dosyć dawno wyszedł :> no pomocnik jest niezły, ale motyw sterowania nim mi sie nie podoba [; ale nowe bronie na prawej rączce po prostu miażdżą :D 1713549[/snapback] lol , powalily mi sie tytuly , mialem na mysli land of the dead road to fiddlers green , a nie evil dead , gralem w to dosyc dawno temu i nawet niezle jest tylko troche kamera zawodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 (edytowane) Evil Dead to seria moich ulubionych filmow. Super polaczenie komedii i horroru. Gralem w piersza czesc gry o podytule Hail to The King, jednak sama gra nie byla lekko mowiac slaba. PS Ponoc maja krecic 4 czesc Evil Dead - oczywiscie z Brusem Campbellem. Edytowane 22 Października 2005 przez stregobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Kilka screenów http://www.gry-online.pl/S026.asp?ID=3699 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 Moze sie skusze... dawno wyszedl full? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 może z tydzień temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 22 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2005 A moze z miesiac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...