Skocz do zawartości
fEliks

Najlepsza... nagrywarka

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mialem Sony, TEAC i teraz mam Liteon 52x24x52/ SONY to byla kicha. TEAC jest bardzo dobry. LITEON tez jest super. Mysle ze LITEON jest najlepszy jak wezmiesz pod uwage co oferuje ta nagrywarka i ile kosztuje. Nowa YAMAHA ma fajna technologie ktora nazywa sie DiscT@2. Ta technologia umozliwia na wypalanie swoich wlasnych napisow na CD za pomoca lasera. Niestety ten model YAMAH-y jest dosc drogi. PLAXTOR to jest dobra firma ale jak juz ktos wczesniej napisal jest droga. PLAXTOR kiedys mial przewage nad innymi firmami produkujacymi CD Burners ale teraz juz tak nie jest. Takze PLAXTOR to strata kasy. Takze sumujac kup sobie albo TEAC albo LITEON. Moj LITEON kosztowal okolo 330 zl ($130CAN)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam plextora. Przy odpowiednim software sciaga duzo zabezpieczen. Ostatnio udalo mi sie rozjechac safedisk 2.7 od MAFII zwyklaczem clonecd. FIFA 2003 z SD 2.81 poszla ale po paru probach na cdrw (nie stracilem plytki :D ) z programem alcohol 120%. To samo tyczy sie jeszcze kilku gier z SD 2.81. No a o jakosci urzadzenia i trwalosci sie nie bede wypowiadal. Wiem za co dalem ta kase.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam plextora. Przy odpowiednim software sciaga duzo zabezpieczen. Ostatnio udalo mi sie rozjechac safedisk 2.7 od MAFII zwyklaczem clonecd. FIFA 2003 z SD 2.81 poszla ale po paru probach na cdrw (nie stracilem plytki :D ) z programem alcohol 120%. To samo tyczy sie jeszcze kilku gier z SD 2.81. No a o jakosci urzadzenia i trwalosci sie nie bede wypowiadal. Wiem za co dalem ta kase.

to mozxe tylko powiedziec ktos kto ma ten sprzet troche czasu i go urzywa

napisz jeszcze ile masz czasu plexa

ja jush blisko 2 lat i nadal tak samo zadowolony jestem i poza tym wyzalujecie w okolicach 300zł za wypalare ja dalem 1500zł wiec bez porownania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aja polece TEAC posiadam 40/12/48 i jest super wypalił mi juz ponad 1000 płytek a ma go od 6miechów jesli w takim tempie bede nagrywał to za 2lata 5000 pytek wypale ciekawe jak spisza sie z tym np; Liteony Kumple maja juz od 2-3 lat Teac x4 x24 są takze zadowelenie soladna firma no ale każdy chcwali co posiada

LITEONY uwazam że nie sa takie złe wielu moich znajomych takie pokupywało i są zadowoleni zobaczymy po roku jak powychodza gwarancje ;-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plextor to strata pieniedzy!!!

A tam strata pieniedzy. w lipcu 2000 kupilem Plexa x12 - wtedy pierwszy model z BurnProof. Uzywam dosyc intensywnie do backupow moich projektow wychodzi cos kolo 10 szpindli 100 CD na rok. Dziala do dzis bez zadnych problemow, przezywajac 3 kolejne czytniki CD (Mitsumi x48 - 9 miesiecy, LG x 40 - 10 miesiecy, teraz Asus x52 jeszcze dziala)

Wczesniej mialem cudo pt. HP 2-2-24 po roku byly problemy niby plyty wypalalo ale tak slicznie ze praktycznie zaden czytnik ich nie chcial czytac. Dziekuje wole zaplacic raz wiecej i miec swiety spokoj szczegolnie ze ceny Plextorow i generalnie nagrywarek zdecydowanie spadly.

Nie rozumiem tez tego podjarania sie cyferkami - nie dosc ze praktycznie nie spotyka sie nosnikow ktore pozwalaja z DOBRA jakoscia zapisywac z predkoscia powyzej 32x to roznica nie jest taka duza. Moja x12 pali cala plytke w 7,5 minuty, x40 Teac'a znajomego 3,5. Jak zawsze cyferki to tylko predkosc szczytowa

BTW polecam skan powierzchni plyty nagranej Plextorem i nagranej Lite-on'em czy innym LG i ilosc bledow C2 - generalnie chcial bym zeby moje plyty dalo sie jeszcze za rok odczytac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorzuce jeszcze od moja bardzo stronnicza opinie o firmach.

Sa 3 firmy ktore robia innowacyjny sprzet i same pakuja kase w nowe technologie CD-R

- Plextor

- Yamaha

- Teac

Reszta tylko powiela gotowce czy tez najczesciej zleca produkcje OEM chinczyka/koreanczyka z LG/Samsunga zmienia panel przedni i dodaje naklejke Sony/Philips czy inny HP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

marco mamy te sama nagrywara i w pelni Cie roumiem

tylko ja ja mialem od (na dniach stuknie mi 2 lata)

nie posiadam do dzisiaj swego cedeka wiec nagrywara odwalala ciezka praca i co czasem (czesto przyklad wyzej) cedeki nie wytrzymuja 2 lat a tu wypalara i trzyma sie swietnie

nie raz widzialem jak sie ludzie mocuja ze sprzetem bo nie maja kasy lub nie chca wydawac na nowy naped twierdzac ze ten jeszcze dziala a i tak go zmieniaja czy nie lepiej dolozyc te 100(stoowke) i koopic cos pozadnego i ZYWOTNEGO

PLextor 12x10x32A pierwsza nagrywara z burn profem - to wlasnei ta innowacja to wlasnie plextor i sanyo pracowaly skutecznie nad ta technologia

o jakosci plextra swiadczy fakt ze urzadzenia tej firmy sa tloczarkami w firmach fonograficznych !! wiec to cos mowi

technologia vari rec w nowych wypalarach posluchajcie plyt nagranych z ta technologia w dobrych czytniekach i na pozadnych kolumnach i dobrym wzmacniaczy i tej samej plyty nagranej na czyms innym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem LiOn 12 i padła mi po gwarancji wypaliła ko 2tys płytek, teraz kupiłem LiOn 24102. Czemu 24 a nie 48??? Ma 2 lata gwarancji !!!!! Trzeba szukać nagrywarki poza tym że dobrej ale jeszcze o długim okresie gwarancji. Przy nagrywarce i tanich płytkach w szczególności CD-RW nagrywanie płytek jest jedną z najlepszych metod archiwizacji. Przy takich ilościach strasznie trudno nad tym zapanować, a to dodatkowy powód do nagrywania. Np dlaczego pożyczać oryginalną płytkę, bezpieczniej kopię, jak ją "szlak trafi lub dostanie nogi" to straciłeś 1 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aja polece TEAC posiadam 40/12/48 i jest super wypalił mi juz ponad 1000 płytek a ma go od 6miechów  jesli w takim tempie bede nagrywał to za 2lata 5000 pytek wypale ciekawe jak spisza sie z tym np; Liteony Kumple maja juz od 2-3 lat Teac x4 x24 są takze zadowelenie 

Ja dorabiam sobie przygotowując katalogi dla znajomej firmy. Mój LiteON ma trochę ponad pół roku i ponad 5000 płyt na koncie. Jak dotąd zero śladów zużycia choć produkcja jest prawie przemysłowa :-). No ale zastanawiam się ile jeszcze pociągnie :lol:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój TEAC może nie jest najszybszy (jak w podpisie), ale jak go kupowałem to najszybsze były x16, więc ma swoje lata. Liczba zepsutych płytek chyba <10. Ale kupa znajomych ma Lite-On, i nie zauważyłem co by odbiegały jakością, a tańsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja chcialem LG a dostalem NEC na wnetrznosciach niewiadomo czego.

LG x48 maja jedna wade - testowalem na 3 modelach i na kazdym to samo. Kiepsko spisuja sie jako zwykly CD-ROM bo po prostu szybciej wypala nish kopiuje.

A najwazniejsza rzecz. Kup cos co ma 2 lata gwarancji (wiekszosc rzeczy). Zajedziesz to przez rok. Dostaniesz nowy model. Sprzedaz i kupisz sobie Teac'a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...