Skocz do zawartości
luki2

Abit An7 Czestotliwosc Procka A Pamieci Ram

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio przesiadlem sie z epoxa 8rda3+(trzykrotnie padly 3 rozne plyty) na wlasnie Abita AN7 i mam pewien problem. Otoz w moim starym epoxie moglem bez problemu ustawiac FSB proca co jeden mhz i czestotliwosc pamieci rowniez co jeden mhz czyli nic nie stalo na przeszkodzie aby np. proca puscic na 200mhz a pamieci np. na 207mhz. W tym Abicie jest inaczej bo zamiast tego co w epoxie jest jakis glupi CPUclock/DRAM ratio ktory nie pozwala na dowolne ustawienie taktowania pamieci tylko na zdefiniowane z dzielnika np. 2/3, 2/5, 6/5 itd. wzgledem czestotliowsci proca jest to dosyc dziwne i denerwujace bo nie moge po kolei(co jeden mhz) sprawdac mozliwosci moich pamieci tylko np. z dzielnika odrazu wyskakuje 490 co wiem, ze na tym moje geile nie rusza. Nie wiem moze ja nie umiem tego do konca wykorzystac ale czy na tym abicie mozna Fsb pamieci ustawiac ale bez tego dzielnika albo poprostu niezaleznie od procesora?? Mam nadzieje, ze sie wyrazilem zrozumiale i wiecie o co mi chodzi a za pomoc z gory wielkie dzieki pozdro.

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez sensu. ustaw synchro i ciagnij fsb w góre. mimo ze AN7 jakims wyczynowcem nie jest pod wzgledem magistrali, ale ze 230mhz powynienes wyciagnac :>

ale ja sie w zasadzie dziwie jak na memach co 1mhz sobie zmieniales... osoby generator zegaru na memy? zawsze mi sie wydawalo ze w epoxach są procenty co 20 bodajrze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledze raczej sie cos pomylilo bo nie bylo czegos takiego na tym epoxie

1714101[/snapback]

Ups sorry pmylilo mi sie rzeczywisice moj blad. Ale siara :oops: Tylko nie pomylilem z czestotliwoscia AGP bez przesady.

EDIT>>Jesli mnoznik proca jest zablokowany to tylko w gore czy w dol tez?? Bo jak dol tez(chyba napewno) to z FSB 230mhz raczej tez nici. Probowalem zmieniac mnoznik z 11,5 na 10 i coz komp nie wstal :sad:

Edytowane przez luki2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ups sorry pmylilo mi sie rzeczywisice moj blad. Ale siara :oops: Tylko nie pomylilem z czestotliwoscia AGP bez przesady.

EDIT>>Jesli mnoznik proca jest zablokowany to tylko w gore czy w dol tez?? Bo jak dol tez(chyba napewno) to z FSB 230mhz raczej tez nici. Probowalem zmieniac mnoznik z 11,5 na 10 i coz komp nie wstal :sad:

1714528[/snapback]

;)

jak jest zablokowany to na amen, nie ma tu czegos jak PowerNow czy Q-n-C :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...