Skocz do zawartości
Demo

Uszkodzony Gainward Gf3

Rekomendowane odpowiedzi

byla sobie karta Gainward gf3 ti200 gs 64 ddr. dostalem ja po tym, jak qmpel ulamal kondensator ( C byl przylutowany ). Karta dzialala raz normalnie, a raz wyskakiwaly krzaczki ale tylko w 3D, i tylko w nowszych grach ( np w rollcage czy death carz all ok ).wymienilem C i sprawa sie powtaraz. Ma ktos jakis pomysl co dalej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwazalem kwestie zasilacza...na dobra sprawe nie wiem jaki mam (nigdy nie bylo po3by sprawdzac).Ale na tym configu co mam ( Abit BE6, cielak 566/850, 256 ram, cd teacx40,cdrw Sanyo x12,sb live, realtek 8139 ) nigdy nie bylo problemu.A mialem u siebie rozne karty, w tym radka 8500, creative annihilator ( a ten byl pradozerny ) i nigdy nie bylo problemu wiec chyba nie to...jeslijednak zasilacz, czy odlaczenie nagrywy i cd w ramach testu bedzie wystarczajace by miec pewnosc odciazonego zasilacza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie masz przypadkiem directx 8.1? bo u mnie jak mialem winde to na tej karcie po zainstalowaniu dx8.1 zawsze krzaczylo w D3D. Innym to sie nie dzialo zreszta mi tez nie na innych kartach. Na gaiwardzie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś z tymi Gainwardami kiepsko mój koleś sobie niedawno taką kupił i od razu była walnięta a potem czekał z 3 tygodnie ąz mu drugą przysłali :D

I takie pytanko może masz za bardzo podkręconą tą karte :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też odpadł kondensator - jak przykręcałem nowe chłodzenie.... Stwierdziłem, że to jakiś filtrujący i nie będzie miał wiekszego wpływu na działanie karty - nie pomylilem się. Karta działa nadal idealnie. (GF3ti200 128MB GS Jumbo _ najdłuższa nazwa na swiecie ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...