Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Odpalilem swojego cela 800@1066 na napieciu 1.55 V przy czym standardowe jest 1.75 V. Procek dziala w pelni stabilnie, zuzywa mniej energii i sie mniej grzeje :) To jeszcze nie koniec bede schodzil z napieciem tak dlugo az nie wstanie. Moze sie komus bedzie chcialo, tez tak pobawic, mile widziane wszelkie wyniki.[/code]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile spadła ci temperatura po obniżeniu napięcia ?

jak masz Durona 1000 to może mi powiesz jakie jest prawdopodobieństwo że wykręcę swojego na 10x133 8O

To może ja ci odpowiem.uważam że wynosi ono nie więcej niż 1 %.Po pirwsze seria. po drugie chłodzenie,jak masz wc i peltiery to może,może.Ale ja raczej wątpię.Widziałem kilka takich ale to rzaaadkość.Wydaje mi się że osiągnięcie 1250 to już bardzo dużo.ja na razie doszedłem do 1230 ale będę próbował dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobieństwo jest małe ,chyba ,ze zastosujesz rewelacyjne chłodzenie (minimum WC ,lepiej z peltierami). Ktoś na forum ma D1@1.33 ale to pierwszy przypadek o jakim słyszałem ,wiekszość idzie na 1.2 ,czasem na 1.266.

Z przeprowadzonych obserwacji mojego procka stwierdzam ,ze brakuje mu 2 rzeczy:

- wyzszego napięcia (to jeszcze da się zrobić)

- super chłodzenia (z tym juz troche gożej) :(

Proc wstał mi na 1.3 ale zwisł po rozgrzniu się ,więc teoretycznie mógły pracować z tą częstotliwością jakby spełnić dwa powyższe warunki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam 

Odpalilem swojego cela 800@1066 na napieciu 1.55 V przy czym standardowe jest 1.75 V. Procek dziala w pelni stabilnie, zuzywa mniej energii i sie mniej grzeje :) To jeszcze nie koniec bede schodzil z napieciem tak dlugo az nie wstanie. Moze sie komus bedzie chcialo, tez tak pobawic, mile widziane wszelkie wyniki.[/code]

A czy twoja płyta zawyża napięcie - tzn. u mnie jest zawsze o 0,05V więcej niż ustawiam - np. teraz mam 1.2@1.44 na napięciu 1.57V a realnie jest 1.63V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...