Skocz do zawartości
Vanaloon

Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kilka zasadniczych problemów, i jak mam nadzieję znajdziecie chwilkę by odpowiedzieć na moje niemądre pytania =D

- Jak sprawdzić czy dany Karta Graficzna, bądź inne komponenty są kompatybilne z naszą płytą główną, czy zależy to od jakiś standardów, technologii, modelu. Dodam że chodzi tu o płytę główną U8768, VIAP4X266E.

- Co sądzicie o karcie Graf. Geforce 5600 i jak sprawdza się ona w przypadku gier, a może lepiej zdecydować się na inną podobną lub bardziej zaawansowaną jakościowo pozycję... czy owa karta jest kompatybilna z wyżej wymienioną płytą główną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli chodzi o zgodnosc, to sa standardy, takie jak agp pci express itd, jesli kupujesz plyte glowna z agp to nie ma opcji, zeby k. graficzna pod agp nie dzialala :D jesli np kupujesz dysk, to w tym przypadku istnieja praktycznie tylko 2 standardy, ata i serial ata (scsi nie licze ;P) :) i tak samo jesli kupujesz plyte glowna z sata, to dysk sata to tez na bank bedzie dzialal :D

co do gf5600 to moja siostra ma kompa z nia nie jest to najnowsza technologia ale z tego co pamietam to nfsu 2 dawa rade :D mysle ze nie jest ona zla :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc, widzę ze utworzyły się dwa tematy, przy pierwszej próbie umieszczenia posta na forum, ta nie powiodła się i porposzony zostałem by spróbować jeszcze raz... no a po jakimś czasie jak widać jednak post umieszczony został, przepraszam za przypadkowe śmiecenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi