Vanaloon Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam, mam kilka zasadniczych problemów, i jak mam nadzieję znajdziecie chwilkę by odpowiedzieć na moje niemądre pytania =D - Jak sprawdzić czy dany Karta Graficzna, bądź inne komponenty są kompatybilne z naszą płytą główną, czy zależy to od jakiś standardów, technologii, modelu. Dodam że chodzi tu o płytę główną U8768, VIAP4X266E. - Co sądzicie o karcie Graf. Geforce 5600 i jak sprawdza się ona w przypadku gier, a może lepiej zdecydować się na inną podobną lub bardziej zaawansowaną jakościowo pozycję... czy owa karta jest kompatybilna z wyżej wymienioną płytą główną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Masz mobo na Via-Kt266(zresztą tak jak ja), masz Agp x4, więc grafa x agpx8 teź Ci wejdzie. a co do grafy to polecam Ati Radeon 9550 128mb 128bit z pamiątkami 4ns za ok 200zł do gf Fx poniżej 5700 się nie zbliżaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Wróblewski Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 W tej płycie masz AGPx4, więc możesz tam włożyć tylko Karty na AGP (x8 także), lecz nie kupuj kart PCI-E, gdyż te karty nie wspułpracują z AGP. GeForce 5600 to szajs, używałem i nie polecam. Znacznie lepsze bedą, np. Radeon 9550 lub 9600 Pro. :rolleyes: Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...