Skocz do zawartości
Tallib

Jak Nagrać Kilka Programów Na Dvd?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nagrać kilka programów np. takie co to zajmują całą płytkę CD[or sth.],jakieś gierki etc. na jednej płycie dvd, tak, żeby była możliwość bezpośredniego zainstalowania z dvd. Wiem, że można zrobic obraz płyt np.programów, gier- ale potem trzeba by to było wypalać na płytach bezpośrednio...gra=Cd itd.

Czy można przenieść zawartość płyty do foldera na kompie i potem to zrzucić na dvd czy nie??

Edytowane przez Tallib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nagrać kilka programów np. takie co to zajmują całą płytkę CD[or sth.],jakieś gierki etc. na jednej płycie dvd, tak, żeby była możliwość bezpośredniego zainstalowania z dvd. Wiem, że można zrobic obraz płyt np.programów, gier- ale potem trzeba by to było wypalać na płytach bezpośrednio...gra=Cd itd.

Czy można przenieść zawartość płyty do foldera na kompie i potem to zrzucić na dvd czy nie??

1714232[/snapback]

nie trzeba wypalac wystarczy zamontowac wirtualny naped. A to czy gra/program bedzie dzialal po przegraniu na dysk/dvd jego wersji instalcyjnej do oddzielnego katalogu zalezy od samej gry/programu [zabezpiecznia..]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jedno "ale", ja muszę wypalić programy bo chodzi o to, żeby nie brać 20 płyt z programami ze sobą tylko na ewentualnie 2óch dvd wypalić bo to dla kogoś...

1714287[/snapback]

nie rozumiem jak sie to ma do mojego posta.. :>

robisz obrazy iso, nagrywasz na plycie DVD. Potem montujesz napedy wirtualne (chociazby nero ImageDrive) z obrazow umieszczonych na plycie. kwestie :legal: pozostawiam tobie..

Edytowane przez SlowsilveR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo próbuj kopiować całą zawartość płytki (np. z grą) do jednego folderu i potem spróbuj zainstalować daną grę z tego właśnie katalogu. jeśli się uda to tak samo się uda na DVD. po prostu przeciągniesz folder do Nero (lub czegoś innego co tam używasz) i po kłopocie.

pomysł z obrazami dysku jest bardzo dobry, sam tak zrobiłem z paroma programami, grami itd - rozwiązanie bomba, w dodatku możesz umieścić w fodlerach obok patche, dodatki, mapy i takie tam różne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi