bartezjusz Opublikowano 1 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2006 (edytowane) podpisze sie pod tym co napisał wyzej letrev np. quasi pasywka w stylu antec phantom wbrew pozorom wcale nie bedzie cichsza - ba - pod obciazeniem znacznie głosniejsza gdy wentylek 80mm sobie wejdzie na obroty zresztą inwestowanie w tylko pozornie cos pasywnego za ciezki szmal majac pod reką taką perełkę jak s12 uwazam za nieporozumienie Edytowane 1 Maja 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Czyli podsumowujac nie ma zasilacza BEZ wentylatora godnego uwagi? Mi zalezy na ciszy.. bardzo. Zasilacz to ostatni wiatrak w moim komputerze jaki mam i bardzo mi to wyje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 kup jakiegos seasonica i mysle ze go nie usłyszysz :D pasywki strasznie podgrzewają wnetrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Normalnie Seasonic wychwalany wszem i wobec, owszem. Ale nie tylko Seasonic istnieje. Co do tego, czy przekonamy się po kilku latach, to niestety tak będzie. Ja przekonałem się na kilku seasonicach, co prawda mniejszej mocy(300W, 350W), że aż tak różowo nie jest. Jednak niczego nie chciałbym sugerować, ponieważ wróżką nie jestem. Dlatego wybrałem Anteca, innymi słowy CWT. Bo wiem, że mnie nie zawiedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 (edytowane) oj gdybasz Benito jeszcze nie udało mi sie znalesc padnietego s12 na xs, dfi-street czy innych forach (tam userów tych zasiłkek jest pokazna ilosc) na rodzimym rynku pomimo faktu iz te zasiłki dopiero od niedawna sa dostepne równiez nie słyszałem o jakiejkolwiek awarii zakładnie ze stosunkowo mloda seria s12 ma powielac jakies tam złe doswiadczenia z dalekiej przeszłosci jest bez sensu a jak bedzie w istocie przekonamy sie za lat kilka mam 3l gwary i nie specjanie sie niczym przejmuje a to co ta zasilka oferuje jest naprawdę warte kazdej wydanej złotówy Edytowane 2 Maja 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 no co do trwałosci to nie wiadomo jak wypadnie...ale mysle ze producent wziął sobie co nieco do serca i nowe juz są ok :P a jeszcze cichego benito polecasz? to Twoje jest ciche? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Cichszy od S12 to nie jest, choć bez aparatury to sobie mogę mówić. A co do trwałości to się zobaczy jak mówiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 a w porównaniu do tagana u1? (konkretnie 380w) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 to ja ci mogę odpowiedzieć: nie słychać ani tego ani tego :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 a jak sie do tego ma Tagan U15 (moc 480 lub 530Watt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 ch.... jowo - pewnie zaboli to wielu posiadaczy tagana ale taka niestety prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 byłeś brutalny, ale niestety to świnta prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Mam tagana, ale jakos nie boli :D Tagan to jakby nie ta liga :-| pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Mam tagana, ale jakos nie boli masz imo najlepszego tagana jaki jest wiec co ma boleć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 ch.... jowo - pewnie zaboli to wielu posiadaczy tagana ale taka niestety prawda czyli Seasonic :) jesli chodzi o cisze i wydajnosc. Jedna sprawa mnie troche irytuje w tym zasilaczu , to ze nia ma gumowej oslonki na otworze w obudowie zasilacza przez ktora wychodza kable (jest blacha ktora po pewnym czasie moze zaczac uszkadzac izolacje przewodow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Nie tylko ciebie to irytuje, mnie również. Seasoniki były zawsze spartańsko wyposażone, ale z tą osłonką to już przesada. Pewnie wyjdzie nie długo rev.2 tych zasiłek wyuposażona w końcu w kable do PCI-E i te nieszczęsne osłonki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Pewnie wyjdzie nie długo rev.2 tych zasiłek wyuposażona w końcu w kable do PCI-E i te nieszczęsne osłonki. rev2 jest juz od dłuzszego czasu kable Pci-E sa -dwa -przynajmniej w 500 i 600 (w 430 ich brak) a osłonki dalej nie ma :wink: jak ktos nie bedzie sie za tych kablach wieszał ani robił z zasiłki hustawki to nie wiem jak moze zerwac izolacje z tych przewodów Edytowane 5 Maja 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 rev2 jest juz od dłuzszego czasu kable Pci-E sa -dwa a osłonki dalej nie ma :wink: jak ktos nie bedzie sie za tych kablach wieszał ani robił z zasiłki hustawki to nie wiem jak moze zerwac izolacje z tych przewodów wieszanie sie wieszaniem ale wiesz gdy przez te kabelki bedzie lecial duzy prad to kabelki beda sie rozgrzewac a w rozgrzana oslonke na kablu)izolacje) latwij bedzie sie "wcinac" blacha obudowy (otworu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Nawet codeguano ma osłonkę, a duże prądy na kablach tym zasilaczom nie grożą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 to ja ci mogę odpowiedzieć: nie słychać ani tego ani tego :] Ja tam słysze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 brak oslonki to wpadka jak na zasilacz zambicjami :P dzisiaj przyszedl od mnie fortronik pozniej zdam relacje w topicu o fortronach jak narazie miod :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...