Skocz do zawartości
Gość Dawidsfuturx

Czym Malować Plastik?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie w spriawie przedneigo panela, jest z plastiku i nie wiem czym go pomalować, żeby nie było widać rys, itp

http://img452.imageshack.us/my.php?image=obraz9za.jpg

tak on wygląda, nie smiejecie sie :D

chciałbym to pomalowac na grfitowy, razem z resztą obudowy, któa jest z jakiegos tam metalu czy aluminium czy ch. wi z czego :wink:

dodatkowo chciałem zamiast stand przycisku power/ reset i do wysuwania floopa umiescic takie przyciski na podst ich ale z plexi lub z czegos, a za nimi diody led

http://img468.imageshack.us/my.php?image=obraz0053jp.jpg

http://img468.imageshack.us/my.php?image=obraz0065qn.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim motoryzacyjnym to powinno być, nie?

teraz musze pomyśleć na tym przyciskiem

mógłbym wyciac z plexi cos takiego, lub z jakiegos innego shitu, włozyc to zamaist tego, ale to i tak przez to nei beda swieci diody, bo niby jak?

wiec musiał bym w miejscu gdzie ma byc ten button zrobic nawierty od środka, tak zeby obok tego mógłbytm umiescic diody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie polecam podkład np. szary-cynkowy w sprayu - koszt 7 -15 zł w zależności od wielkości puszki w każdym hipermarkecie.

Sam zrobiłem ten błąd, że malowałem (i to akrylem!) bezpośrednio na plastiku i złazi. Więc całą robotę musiałem powtórzyć.

Dla pewności, że bęzie się dobrze trzymać sugeruję jeszcze zmatowić drobnym papierem ściernym np. 1000

Sheyr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odluscic, to jest pierwsze. Spiritus, lub jaki kolwiek plyn, ktory zawiera duza ilosc alkoholu w sobie. Z rozpuszczalnikiem uwazaj, bo moze zrobic plamy jasniejsze, ciemniejsze. Nastepnie zeszlifuj powierzchnie, najdrobniejszym papierem, tak zwanym "wodnym", zeszlifuj polysk starej farby, a nowa warstwa lepiej bedzie sie trzymac. Potem pomaluj jedna warstwe, na poczatku bedzie zle pokrywac. Po wyschnieciu i stwardnieniu, pomaluj druga, a nawet trzecia... Po takim zabiegu powinno byc OK.

Edytowane przez M@Ly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób tak:

Kup w CASTORAMIE, albo gdzieś indziej farbe młotkową najlepiej CHAMREID

<31 zł 400-500 ml> :blink:

Ps. ONA MA JUŻ W SOBIE PODKŁAD!!

1715125[/snapback]

Zamiast sprayu to kup może w puszce i kompresem rozmaluj...

Edytowane przez RONIN3579

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wlasnie skonczylem malowac front panel.. to byla farba motipu szkla,metalii i tworzyw sztucznych - swietnie trzyma...oczywiscie wczesniej powierzchnia dobrze oczyszczona itd

Edytowane przez melonowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi