Gość Dawidsfuturx Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam mam pytanie w spriawie przedneigo panela, jest z plastiku i nie wiem czym go pomalować, żeby nie było widać rys, itp http://img452.imageshack.us/my.php?image=obraz9za.jpg tak on wygląda, nie smiejecie sie :D chciałbym to pomalowac na grfitowy, razem z resztą obudowy, któa jest z jakiegos tam metalu czy aluminium czy ch. wi z czego :wink: dodatkowo chciałem zamiast stand przycisku power/ reset i do wysuwania floopa umiescic takie przyciski na podst ich ale z plexi lub z czegos, a za nimi diody led http://img468.imageshack.us/my.php?image=obraz0053jp.jpg http://img468.imageshack.us/my.php?image=obraz0065qn.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Jest to możliwe ale musiał byś pod plexe dać podkładki!! A co do farby to wystarczy zwykła w sprayu (nie do drewna) może być do metalu !! Ja malowałem zwykłą i siedzi. Ps.Dobry pomysł z wym przyciskiem!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 pomaluj podkladem do plastiku bo moze(nie musi) odpadac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 w takim motoryzacyjnym to powinno być, nie? teraz musze pomyśleć na tym przyciskiem mógłbym wyciac z plexi cos takiego, lub z jakiegos innego shitu, włozyc to zamaist tego, ale to i tak przez to nei beda swieci diody, bo niby jak? wiec musiał bym w miejscu gdzie ma byc ten button zrobic nawierty od środka, tak zeby obok tego mógłbytm umiescic diody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 ja malowalem front tym samym co blache i sie trzyma extra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Radze pierw podkładem pociągnąć a potem dopiero zwykłą farbą ( do metalu) Bo inaczej to farba bedzie Ci spływać z przodu podczasz malowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 to samo mi ojciec powiedział, nie wiecie iel ksotuje taki podkąłd, słyszałem ze to drogie jest, ale nei wiem a macie jakeis sugestie do tych przycisków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Zrób tak: Kup w CASTORAMIE, albo gdzieś indziej farbe młotkową najlepiej CHAMREID <31 zł 400-500 ml> :blink: Ps. ONA MA JUŻ W SOBIE PODKŁAD!! Edytowane 23 Października 2005 przez RONIN3579 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (...)nie wiecie iel ksotuje taki podkąłd, słyszałem ze to drogie jest, (...) 1715004[/snapback] kosztuje tyle samo co puszka sprayu ( w motoryzacyjnym) polecam spraye i podkłady Motip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 dzięki wszystkim niedługo sie za to zabieram, może nie bedzie to cudnei wyglądać, ale mi o to nei chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheyr Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Zdecydowanie polecam podkład np. szary-cynkowy w sprayu - koszt 7 -15 zł w zależności od wielkości puszki w każdym hipermarkecie. Sam zrobiłem ten błąd, że malowałem (i to akrylem!) bezpośrednio na plastiku i złazi. Więc całą robotę musiałem powtórzyć. Dla pewności, że bęzie się dobrze trzymać sugeruję jeszcze zmatowić drobnym papierem ściernym np. 1000 Sheyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 raczej pójde do jakiegos motoryzacyjnego i jak mam poweidziec, podkąłd szary cynkoy do plastiku, czy to jest do wszystkiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Odluscic, to jest pierwsze. Spiritus, lub jaki kolwiek plyn, ktory zawiera duza ilosc alkoholu w sobie. Z rozpuszczalnikiem uwazaj, bo moze zrobic plamy jasniejsze, ciemniejsze. Nastepnie zeszlifuj powierzchnie, najdrobniejszym papierem, tak zwanym "wodnym", zeszlifuj polysk starej farby, a nowa warstwa lepiej bedzie sie trzymac. Potem pomaluj jedna warstwe, na poczatku bedzie zle pokrywac. Po wyschnieciu i stwardnieniu, pomaluj druga, a nawet trzecia... Po takim zabiegu powinno byc OK. Edytowane 24 Października 2005 przez M@Ly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Zrób tak: Kup w CASTORAMIE, albo gdzieś indziej farbe młotkową najlepiej CHAMREID <31 zł 400-500 ml> :blink: Ps. ONA MA JUŻ W SOBIE PODKŁAD!! 1715125[/snapback] Zamiast sprayu to kup może w puszce i kompresem rozmaluj... Edytowane 1 Grudnia 2005 przez RONIN3579 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amok Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Taki mały off ronin ile masz lat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 A co? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 (edytowane) Ja wlasnie skonczylem malowac front panel.. to byla farba motipu szkla,metalii i tworzyw sztucznych - swietnie trzyma...oczywiscie wczesniej powierzchnia dobrze oczyszczona itd Edytowane 1 Grudnia 2005 przez melonowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 no to fotki prosimy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 no to fotki prosimy :) ten front panel taki piekny, ze tylko fotki pstrykac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 nie smiej sie z kolegi bo po wymalowaniu napewno wyglada lepiej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 nie smiej sie z kolegi bo po wymalowaniu napewno wyglada lepiej :PO ile nie zrobil zaciekow/dotknal swiezej farby :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 wiem że to nie ten temat ale nie hcce zakładać nowego. gdzie moge kupić koszyk 3.5 cala żeby była mozliwość zamontowania 3 napędów nie więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...