Skocz do zawartości
Mastiff

Naprawa Combo Lg 4521b

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jak temacie.

Zwracam się z prośbą, do osób, które miały już do czynienia z problemem.

Napęd w tej chwili jest całkowicie uśmiercony. Nie widzi go bios płyty, co oczywiste windows. Nie działają diody, nie wysuwa się tacka.

Są szanse na reanimację tanim kosztem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy. Elektronika napędu nie jest zasilana bezpośrednio, są jakieś stabilizatory i bezpieczniki. Trzeba sprawdzić czy któryś z tych elementów nie jest uszkodzony i ewentualnie wymienić. Jak nie pomoże to nie znam taniej metody naprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ja też, nie chcę na razie go rozbierać, bo jest na gwarancji.

Na co dzień siedzę w sprzęcie RTV, wiem z doświadczenia, że w serwisach gorsze zwały naprawiają w ramach gwarancji i nie wiem, czy ryzykować i wysyłać, czy rozbierać i sprawdzać elektronikę.

Myślicie, że może przejść?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi sie że jak udasz "głupka" i powiesz że niemasz pojęcia dlaczego nie działa to przyjąć powinni. Pierw zaryzykuj tak, a jak nie przejdzie to wtedy looknąć do środka i sprawdzić co jest. Ale raczej elektronike do wymiany masz... na allegro może coś dorwiesz. Pozdrawiam i życze powodzenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno nie rozbieraj poprostu oddaj ;].

A jeszcze lepiej poslij jakas znajoma, najlepiej taka ktora umie skutecznie udawac "slodka idiotke". Raz ze kobieta ma lepszy dar przekonywania, a dwa ze kobietom "nietypowe awarie" zdazaja sie zwykle czesciej nie facetom. Jak to w reklamach mowia: skutecznosc udowodniona klinicznie :wink:

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi