bizz Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Mam problem. A mianowicie: Komputer nie chce sie wlaczyc. Nawet bios sie nie laduje ani nic. To nie wina zasilacza poniewaz diody sie swieca PC jest wlaczony jednak nic sie nie pojawia. nie slychac rowniez dzwiekow zeby co kolwiek startowalo. Jeden cd-rom nie chce sie wusuwac:/ natomiast drugi tak. Jezeli odepne tasiemke cd romow od pl;yty glownej to obydwa wysuwaja sie i nie wykazuja zadnych uszkodzen. ale dalej komputer sie nie laduje. jezeli od plyty glownej odepne tasiemke dysku twardego slychac ze wszystko sie laduje poprawie (oczywiscie nic sie nie wyswietla itp bo dysk twardy jest odlaczony). Czy ktos wie moze co jest przyczyna owych problemow?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 1. możliwe ze zasilacz (to że diody się święca nie znaczy ze sa wszystkie napiecia albo że zasilacz daje tylko amperków ile powienien). 2. możliwe ze płyta. 3. mozliwe ze zasilacz schadząc z tego swiata zabrał ze sobą płyte. 4. podaj cos wieć jaki asz konfig: 1. proc 2. płyta 3. zasilacz 4. napędy 5. Grafika 6. inne rzeczy wpiete do kompa nei ma tu jasnowidzów co by wydumali twój konfig ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bizz Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 1. proc - pentium 4 3.0ghz... nie znam wiecej=] 2. płyta - asus p4p800se 3. zasilacz - nie wiem 4. napędy - cd-rom, dvd-rom (nie znam szczegolow, a nie mam pod reka) 5. Grafika - Ge force fx5600xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 komputer dzialal wczesniej i z dnia nadzien tak sie stalo ?? teraaz moje rady. 1. sprobuj zresetowac bos do tego bedzesz musial zdiac obudowo poszukaj zwoerki clear cmos, prawdopodbnie jej umiejscowienie znajdziesz w instrukcji od plyty. Przeluz ja na pozycje clear cmos i odczekaj kilka sekund. wszystko rob przy wylaczonym zasilaniu !! ;) przy okazji sprawdz jaki masz zasilacz zwalszcza jezli chodzi o firme. 2. jezeli komputer po resecie biosu nie wstanie a zasilacz byl firmy np. codegen, deer, colorsit, tracer mozna go podejzewac ale zeby go sprawdzic musisz juz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> skas drugi zasilacz podpiac io sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...