Skocz do zawartości
bublus

Jaki Zestaw?

Rekomendowane odpowiedzi

chciałem zapytać jakie polecacie zestawy głośnikowe do kompa max do 250zł ale mile widziane tańsze propozycje ;-) :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:  :mur:

1714713[/snapback]

Już to chyba kiedyś pisałem <_< :lol2: . Creative M80 stereo 2.0 225-239 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem ten topic ale to nie to samo :P

troche sie rozglądałem i chciałem zapytac co sądzicie o Logitech X-530 5.1 a tutaj jest mały opis do nich

My Webpage :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :lol:

o i jeszcze jedno pytanko <lol>

czy moja karta SB PCI128 da sobie rade z zestawem 5.1?? :oops:

ludzie pomurzcie :mad:

:P widze że jestem zdany wyłącznie na siebie :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieje coś takiego jak opcja EDYTUJ :> SB128 nie da ci żadnych efektów przestrzennych, najwyżej wszystkie 5 głośników postawisz obok siebie. Zdecydowanie lepiej "zainwestować" w jakikolwiek zestaw 2.1 chociaż wszystko do 250zł to niesamowite badziewie.

Edytowane przez Kwiecień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pageup a czego tych 5.1 nie da sie słuchać i czego bardziej polecasz 2.1?? bo nie dałeś żadnych argumentów  :mur:  :mur:  :mur:

1720476[/snapback]

A ajkie chcesz mieć argumenty??, jest jeden kiepska jakość dzwiękuna tych zestawach i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej kup kartę dźwiękową Sound Blaster Live 5.1 i któreś z TYCH głośników.

I wcale nie będziesz miał cienkiego sprzętu - nie oczekuj rewelacji, ale na luzie posłuchasz sobie muzyki, albo efektów 3D w grach.

Edytowane przez Venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem ten topic ale to nie to samo :P

troche sie rozglądałem i chciałem zapytac co sądzicie o Logitech X-530 5.1 a tutaj jest mały opis do nich

1715097[/snapback]

Jak bedziesz mial karte 5.1 do tego i bedziesz uzywac tych glosnikow do gier, filmow, dvd itp.

To na pewno sie nie zawiedziesz :)

PS. nie sluchaj audiofilof ktorzy maja sprzet za min. 2 tysiaki bo cos bys nie kupil i tak ci powiedza ze to gowno.

Edytowane przez SKRYTOBOJCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. nie sluchaj audiofilof ktorzy maja sprzet za min. 2 tysiaki bo cos bys nie kupil i tak ci powiedza ze to gowno.

1721088[/snapback]

Nie jestem audiofilem, nie mam zestawu za 2k, ale jedno wiem - to co On chce kupić, to jest [ciach!]o :P ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fipa to co twoim zdaniem jest najleprze może cos zaproponujesz a nie piszesz żę to [ciach!]o

1721855[/snapback]

Najlepszym wyjsciem bedzie moim zdaniem dozbieranie troche kasy i kupienie porządnego zestawu 2.1. Gwarantuje Ci, ze za 300-350zł da się juz kupić cos porządnego. nie oszukujmy sie, jakość kosztuje. Jesli masz sie męczyc przy tych tanich 5.1, to IMO lepiej ich nie kupuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem wczesniej Z-640, X-530 jest nowszym modelem, wcale nie graja badziewnie.

Nigdy ich nie slyszeliscie a pieprzycie glupoty ze badziewnie graja, litosci.

"jakie polecacie zestawy głośnikowe do kompa max do 250zł"

Czytac nie umiecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie kompletnie nie znam na głośnikach więc post typu

Najlepszym rozwiązaniem jest kupienie jakiegoś wzmacniacza i dwuch dużych kolumn. Tylko sprawdzić czy nie są popękane i bedzie napewno o niebo lepiej.

nic mi nie daje :P

jak juz to nipisz jaki wzmaczniacz i jakie kolumny to mi bardzo pomorzesz :P

SKRYTOBOJCA to mówisz że X-530 polecasz tak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko nie chciałbym, aby spełnił sie najczestszy scenariusz w takich przypadkach. User wydaje 300zł na zestaw 5.1, a potem stawia po dwie satelitki obok siebie, bo nie ma jak rozstawic... Ile juz takich sytuacji widzialem, to głowa mała. Drugi akt sztuki to zadowolenie (a raczej jego brak) z uzytkowania nowej rzeczy. Tak czy siak przyjdzie moment, ze kiedy bedziesz chcial posłuchac muzyki... Ręczę za to.

Nie chce, zebyscie mysleli, ze dla mnie wszystko co tanie, to gowno. Jest tylko jedna zasada, która w moim zyciu spełniła się juz bardzo wiele razy. Mianowicie: biedny dwa razy traci. Kupujac coś, co jest "najtansze" musimy liczyc sie ze słabszym wykonaniem, gorsza funkcjonalnąscią, gorszymi walorami estetycznymi i uzytkowymi. W necie na zdjeciach czy na półkach w sklepie wszystko wygląda ładnie, a parametry ma prawie idealne. Wszystko wychodzi jednak w praniu.. dlatego wychodze z załozenia, ze nie warto kupowac rzeczy z najnizszego przedzialu cenowego. To tyle ode mnie.

Pozdrawiam wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Kupujac coś, co jest "najtansze" musimy liczyc sie ze słabszym wykonaniem, gorsza funkcjonalnąscią, gorszymi walorami estetycznymi i uzytkowymi."

O jakosc produktow Logitecha nie ma sie co martwic, funkcjonalnosc itd. tez nie.

Najtanszy to mozna chyba miec na mysli zestaw 5.1 firmy Media cos tam za 49.99 zl :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja i tak obstaje przy swoim że jak za 250 - 300 złotych to się dostanie całkiem dobrze działający wzmacniacz i jakieś kolumny. A dzwięk wydobywający się z takiego zestawu jest o wiele lepszy niż jakieś taniawe popierdółki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakosc produktow Logitecha nie ma sie co martwic, funkcjonalnosc itd. tez nie.

1722788[/snapback]

Ok, ok...

Najtanszy to mozna chyba miec na mysli zestaw 5.1 firmy Media cos tam za 49.99 zl :>

1722788[/snapback]

Niekoniecznie. Mozna miec takze na mysli: najtanszy z produktów danej firmy, czyli model budżetowy :>

Ja i tak obstaje przy swoim (...)

1723095[/snapback]

Mysle, ze nie ma sensu, skoro On głównie do gier i filmów chce ten zestaw... Edytowane przez fipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi