Skocz do zawartości
bublus

Jaki Zestaw?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tylko nie chciałbym, aby spełnił sie najczestszy scenariusz w takich przypadkach. User wydaje 300zł na zestaw 5.1, a potem stawia po dwie satelitki obok siebie, bo nie ma jak rozstawic... Ile juz takich sytuacji widzialem, to głowa mała. Drugi akt sztuki to zadowolenie (a raczej jego brak) z uzytkowania nowej rzeczy. Tak czy siak przyjdzie moment, ze kiedy bedziesz chcial posłuchac muzyki... Ręczę za to.

Nie chce, zebyscie mysleli, ze dla mnie wszystko co tanie, to gowno. Jest tylko jedna zasada, która w moim zyciu spełniła się juz bardzo wiele razy. Mianowicie: biedny dwa razy traci. Kupujac coś, co jest "najtansze" musimy liczyc sie ze słabszym wykonaniem, gorsza funkcjonalnąscią, gorszymi walorami estetycznymi i uzytkowymi. W necie na zdjeciach czy na półkach w sklepie wszystko wygląda ładnie, a parametry ma prawie idealne. Wszystko wychodzi jednak w praniu.. dlatego wychodze z załozenia, ze nie warto kupowac rzeczy z najnizszego przedzialu cenowego. To tyle ode mnie.

Pozdrawiam wszystkich.

1722691[/snapback]

Prawda ... prawda.

A co myślisz o zakupie Creative M80 - dwa drewniane (pewnie MDF), dwudrożne z biampingiem głośniki za 250 PLN. (facet chce najlepsze do 250 PLN)

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaznaczam na poczatku, ze ich nie słuchalem, ale bublus mieszkajac w Rzeszowie powinien miec możliwosc ich obejrzenia i usłyszenia w jakims wiekszym sklepie komputerowym.

Mysle, ze Creative M80 to dobry wybór, ale nie jestem pewien, czy bublus doceni ich jakość, czystość dzwieku... Po jego postach wnioskuje, ze on chce poprostu duuuzo basu, tzw łup łup ;)

Polecam przeczytanie recenzji (a przynajmniej konkluzji) http://www.xbitlabs.com/articles/multimedi...eative-m80.html

Ten wykres jest godny uwagi:

Dołączona grafika

Grają równo i bez wiekszych podkreśleń którejkolwiek partii. To dobrze wróży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam bym sobie tych M80 posłuchał, tylko gdzie... a może namówię brata żeby je kupił... tylko gdzie je w polsce kupić ?? Znaczy się w jakiej hurtowni bo w detalu będzie za drogo :]

Edytowane przez Kwiecień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie starocie zamiast X530? no bez przesady :)

1724469[/snapback]

I co z tego, ze starocie? A powiedz mi co takiego przez te pare lat zmienilo sie w budowie glosnikow? Tak sie sklada, ze mialem okazje posluchac tez tych logitechow i az takiej extra roznicy nie bylo, a roznica w cenie jest spora. No i wg mnie creativy sa o wiele ladniejsze od jakichkolwiek logitechow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wg mnie creativy a o wiele ladniejsze od jakichkolwiek logitechow...

1724478[/snapback]

Tu mnie rozwaliles.

Jakoscia wykonania Creativ nie dorownuje Logitechowi, bez dwoch zdan.

Najwiekszym minusem jest tandenie wykonany pilot w Creativach.

A o wygladzie juz nie wspominam, bo creativy to kwadratowe skrzynki nic wiecej.

Pozatym w tym zestawie co dajesz linka subek jest duzo slabszy.

Edytowane przez SKRYTOBOJCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pilota i jego jakosci wykonania to sie zgadzam. Ale lepszy jakikolwiek pilot niz sterowanie umiesczone na satelitce.

Lepsze juz kwadratowe skrzynki, niz jakies przesadnie wysokie satelitki.

A w subwooferze jest te pare watow mniej, ale czy to az taka roznice robi to nie wiem...

Coz, widac jeden z nas jest logtech-o-maniakiem, a drugi creative-o-maniakiem, i niech tak zostanie... :D

Edytowane przez wozaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby nie bylo roznicy to by sie ludzie w usta nie calowali ;)

Mojej kobiecie kupilem T5900 to mialem porownanie.

U znajomych rowniez.

Ale np. Logitech Z640 juz nie ma duzych wysokich satelit a i tak ciekawiej wygladaja satelity :>

Ps. T5900 tez ma wtedy przesadnie wysokie skrzynki ;)

Edytowane przez SKRYTOBOJCA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi