mateo1977 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 no i wlasnie chcialem sie zapytac moze ktos cos poradzi .jestem posiadaczem k7s5a niejestem pewiem ale ta plytka po przez port ma maxymalna przpustowosc w porcie 115200 no i co tu by nalezalo zrobic gdy sie ma wieksze lacze od przepustowosci portu czy istnieje jakas mozliwosc (niewiem bo niejestem za mocny wtym temacie)zeby jakos to zwiekszyc moze zakup czegos czy cos takiego .chipset ten w k7s5a zwie sie chyba ITE IT8705F.z gory wielkie dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Ok tu masz all opis http://infojama.pl/sections.php?op=printpage&artid=127 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 ale naprawde prosze cie jeszcze o jedno ten sterownik to wiem ze mam zainstalowac a co z tym pierwszym?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 Jak pomoglo daj znac :-) mzoe nei masz CDI ale wopisie jest motyw przysipieszania portu a oto chodzi :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 przed sekunda byly tu dwa linki a juz ich niema moze ktos je jeszcze raz zapodac prosze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 to ja je zapodalem te linki masz w opisie pozdrawiam :-) ! tzn te dwa amsz w jednym :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 tyle ze stego co jest tam napisane to wynika ze mam max 115200 .i chodzi mi o to czy jest mozliwosc przy moejej plytce zwiekszenia na wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 z tego co wynika pisze ze standrat to 115200 i mozesz ustawic wiecej chyba ze ja po polsku nie umiem czytac :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 max to 115200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 ciekawe z kad ty to cztasz ja to zorbilem i ma wiecej sciagnij program Cytuje Jeśli w polu ?maksymalna szybkość? (Maximum speed [bit/s]) zobaczymy coś więcej niż 115200 to znak, że operacja powinna się powieść. Gdy już port szeregowy działa jak powinien, możemy przystąpić do instalacji modemu. Przedtem upewnijmy się jednak, że sterownik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 no i sek w tym ze mam tam napisane 115200.a niemam ani ciut ciut wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 a ty po zainstalowaniu tego hiserial miales wiecej niz 115200?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 tak mam wiecej ! poszukaj www.google.pl cos znajdziesz pewnie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 a moze wie ktos czy istnieje mozliwosc podlaczenia sie przez port usb????????????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 co chcesz odlaczyc przez port usb ?? okresl sie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 mam isdn (a raczej bede mial od poniedzialku)dialogu a jestem posiadaczem k7s5a sek w tym ze ta plytka ma jakis skichany chipset na porcie i maxymalnie moze udzwignac wlasnie 115200kb/s co daje miejwiecej bpredkosc okolo 11-12kb/s .w wiekszosci normalnych plyt przepustowosc na porcie jest juz wieksza ale nie w ECS .no i dowiedzialem sie ze rozwiazaniem jest polaczenie sie przez usb tyle tylko ze niewiem czy do tego potrzebny jest jakis modem usb czy co... jezeli by okazalo sie ze jest wlasnie niezbedny modem to pal licho wydawac 200zyla ale moze jest jakas tansza mozliwosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 no nie wiem co ci doradzic :-) ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 ale dlaczego myslisz, ze tylko tyle kilo a nie wiecej hehe ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 mam isdn dialogu a jestem posiadaczem k7s5a sek w tym ze ta plytka ma jakis skichany chipset na porcie i maxymalnie moze udzwignac wlasnie 115200kb/s co daje miejwiecej bpredkosc okolo 11-12kb/s .w wiekszosci normalnych plyt przepustowosc na porcie jest juz wieksza ale nie w ECS .no i dowiedzialem sie ze rozwiazaniem jest polaczenie sie przez usb tyle tylko ze niewiem czy do tego potrzebny jest jakis modem usb czy co... jezeli by okazalo sie ze jest wlasnie niezbedny modem to pal licho wydawac 200zyla ale moze jest jakas tansza mozliwosc Ktoś mi mówił że ma tak SDI podłączone, powinno sie dac i w tym przypadku ale cena ~130 zł za kawałek kabla :( tak samo jest jakbyś chciał kupić karte na PCI z comami tez ok 160 zł. Jednym słowem LIPA :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 kup karte na gieldzie za 40zl jakos tak :-) ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 a ten kabel jak sie nazywa(a tak ogolnie dzieki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 n/p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 kup karte na gieldzie za 40zl jakos tak :-) ! sieciowa?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 nie sieciowa z portami :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Ja tylko powiem ze jestem szczesiwym posiadaczem CDI z Dialogu. Jak port chodzil na 115 bps to mialem transfery 10,7 - 11,4 kb/s jak przestawilem coma na 230 bps to transfery wzrosly do 14 - 16 kb/s , srednio leci 15 !!! Ale cala filozofia w tym aby miec coma wiecej nic 115 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 ciesze sie z twojego szczescia ale ...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 "Na rynku występują również urządzenia ISDN podłączane do komputera poprzez magistralę USB. W ich przypadku sprawa jest bardziej skomplikowana, gdyż niektóre akceptują polecenia AT i przez to mogą być używane w dowolnym systemie operacyjnym, a niektóre nie. Mimo to przewaga tych urządzeń nad modemami zewnętrznymi, podłączanymi przez port szeregowy, jest znaczna. Wejścia USB obsługują prędkość do 2 Mb, natomiast klasyczny port szeregowy do 115 kbitów, co ogranicza prędkość ISDN, która na dwóch kanałach może wynosić 128 kbitów. Przy prędkości portu szeregowego 115200 bitów można osiągnąć transfer około 12 kilobajtów na sekundę, natomiast przy prędkości 240 kbitów (wtedy ISDN rozwija prędkość 128 kbitów) około 17 kilobajtów na sekundę - różnica jest więc znaczna. Jeżeli nie możemy zakupić urządzenia USB, a istotna jest dla nas prędkość na dwóch kanałach, musimy zaopatrzyć się w dodatkową kartę portów szeregowych, której cena waha się od 50 do 100 złotych. " znalazlem takie cos moze ktos wytlumaczyc co to jest ta karta portow szeregowych?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 "Na rynku występują również urządzenia ISDN podłączane do komputera poprzez magistralę USB. W ich przypadku sprawa jest bardziej skomplikowana, gdyż niektóre akceptują polecenia AT i przez to mogą być używane w dowolnym systemie operacyjnym, a niektóre nie. Mimo to przewaga tych urządzeń nad modemami zewnętrznymi, podłączanymi przez port szeregowy, jest znaczna. Wejścia USB obsługują prędkość do 2 Mb, natomiast klasyczny port szeregowy do 115 kbitów, co ogranicza prędkość ISDN, która na dwóch kanałach może wynosić 128 kbitów. Przy prędkości portu szeregowego 115200 bitów można osiągnąć transfer około 12 kilobajtów na sekundę, natomiast przy prędkości 240 kbitów (wtedy ISDN rozwija prędkość 128 kbitów) około 17 kilobajtów na sekundę - różnica jest więc znaczna. Jeżeli nie możemy zakupić urządzenia USB, a istotna jest dla nas prędkość na dwóch kanałach, musimy zaopatrzyć się w dodatkową kartę portów szeregowych, której cena waha się od 50 do 100 złotych. " znalazlem takie cos moze ktos wytlumaczyc co to jest ta karta portow szeregowych?? Nie akurat ten kolega nie moze sobie kupic innego modemu!! Bo dostanie terminal NT z Dialogu. Karta z szybkimi comami widzialem nowke sztuke za 70 zl. Sam myslalem ze bede takiej potrzebowal....ale mam fuksa. :wink: AAA i tu raczej nie pomga przejsciowki USB<>COM bo takie ustrojstwa najczesciej maja max 115 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo1977 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 a wiesz czy to raczej cos pomoze???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...