C3buś Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam. Planuje zainwestować w dobre stereo, chcialbym zaczac od wymiany karty muzycznej. Czy Waszym zdaniem oplaca sie kupowac nowe dziecko Creativa, czy dolozyc do czegos pozadniejszego? Czy ktoś już kupił to cacko i chciałby się podzielić wrażeniami? Oczywiście karta w zamyśle będzie obsługiwać 2 kolumny, a nie coś w stylu 5.1, 7.1, milion.1. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Dobre stereo - zainwestuj w odtwarzacz CD, a nie w karte muzyczna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Od czegoś trzeba jednak zacząć, nie uważasz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Jak najbardziej, ale cena tego X-fi oscyluje w granicach przyzwoitych uzywanych odtwarzaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Czyli co proponujesz? cd, później kolumny/słuchawki i na końcu kartę?Dodam, że jadę na zintegrowanej co mnie nie za bardzo cieszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Poczekaj. Chcesz budowac stereo oparte na PC, czy od niego niezalezne ? jesli to drugie, to kupujesz wzmak, cd, kolumny i cieszysz sie swietnym stereo. Jesli ma sie to wszystko opierac na PC, to sprawa wyglada zupelnie inaczej. Wiecej info znajdziesz w odpowiednich tematach poswieconych zagadnieniom. W dziale audio zestawy komputerowe, lub tutaj o wolnostojacym audio. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Gdyby to było niezależne od PC to nie pytałbym się o karte muzyczną :) Wiesz fifty-fifty, troche cd jest, troche mp3 (sic!) też...Jednak na chwile obecną to zalezy mi na zbudowanie czegos opartego na kompie, w tak zwanej niedlugiej przyszlosci odtwarzacz cd. To jak z tą kartą? Mógłbyś polecić coś godnego uwagi? Ten x-fi do odtwarzania mp3 się nada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Nadac sie nada ;) Jednak szkoda by mi bylo tyle kasy na karte, ktora nie bedzie grala w konfiguracji 3D. Mozesz kupic Audigy 2 OEM, albo PCMke i bedzie to gralo okej do czasu, az nie kupisz dobrego zrodelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (...) Ten x-fi do odtwarzania mp3 się nada? 1715177[/snapback] wiesz co, powiem Ci tak -- jak wchodzily audigy kupilem karte fortissimo III i powiem Ci ze w porównaniu do audigy 1 czy 2 (pomijam dzwięk w CMSS 2) wg moich odczuć dzwięki w fortissimo III był REWELACYJNY! MOże do nie yamaha i koda, ale naprade na tej karcie (forti...) czuć ruchomą scenę (przynajmniej na kilku kawałkach z the crow - original score (płyta instrumentalna). Efekt niesamowity. Niestety okazalo sie takze ze glosniki ktore wowczas kupilem CL 5300 nie wspoldzialają poprawnie z fortissimo III i niestety musiałem je sprzedać (glośniki były nowe i cholernie drogie na owe czasy). Takze z czystej oszczedności wybrałem taką sprzedaż. Z perspektywy czasy ciagle mam slabosc do fortissimo, a przeciez wyszla takze IV edycja. Kazda audigy 2 gra bardzo fajnie (ale slabiej od fortissimo - ot subiektywnie ocenieam) ale do tego tzreba dobre glosniki - jak wnioskuje u Ciebie z tym nie bedzie problemu. ps. Ponoc fajnie graja Terratec 6DMX Fire (moge walnac sie w nazwie - minelo kilka lat jak to czytalem) ale nie wiedzilaem tych kart już dośc dawo... czy X-Fi - to nowy produkt wyposazony w szereg bajerow (upiekszaczy fono) wiec raczej bardzo fajnie. Nie szlyszalem by sie ktos uskarzal na X-fi jesli chodiz o mp3. Mnie osobiscie, pomimo zamowionego X-Fi (jutro mam otrzymac) wciaz ciagnie w stronę Fortissimo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Najlepiej kupić monitory aktywne z wejściem cyfrowym i jechać na zintegrowanej karcie zgodnej z HD (min 24bit 96khz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieje, że podzielisz się wrażeniami ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieje, że podzielisz się wrażeniami ^^ 1715550[/snapback] jeśli chodziłoby o mnie to oczywiście :) . nic tylko czekac na dostawę B) pozdro Edytowane 23 Października 2005 przez Bulsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Przesyłka dotarła :) Ładnie i schubnie oraz pancernie opakowana. Wydawac by sie zdalo ze ktos przyslal 14 calowy monitor crt:) Do rzeczy. Po zainstalowaniu karty i wrzuceniu z cd sterownikow, nie mam zainstalowanej consoli :) Trzeba bylo w moim przypadku manualnie. Ale to nie powinno zrażać! Poki co mam konsole (i to taka spartanska - nie ta wypasiona na niebiesko etc) ale powiem co do dzwieku tylko tyle -- REWELKA! W moim odczuciu roznica miedzy Audigy2 a X-Fi jest miażdząca! (odsłuch na głosnikach inspire 5300). Znalazlem 3 kawalki (jeden koncertowa wersje, 2 luzne) to nie moglem sie z 20 minut oderwac. Odsluch jest MASAKRYCZNIE BOSKI. Niedawno chcialem zmieniac glosniki na jakis logitechy, ale z tym co mam - to jest po prostu bajka. Az strach pomyslec co by sie dzialo na takich Z5500 ;) Warto tez nadmienic iz wersja box jest bogato wyposazona: pilot, panel, baterie, z 5 koncowek, srobeczki, zworka (mirko wersja:) ), tasma (chyba) 80 zylowa, w cholere instrukcji, cd i sama karta. Moja ocena pomimo mojego nieudolnego instalowania sprzetu (ale moze to przez pozostalosci z A2), zasluzone 9. Dlaczego, bo nie sprawdzilem calosci a dopiero za to moze byc dyszka;) :D Mam nadzieje ze komus się to przyda;) Ps. Aby nie bylo - to nie kryptoreklama. Piszę wyraźnie na prośbę użytkownika forum. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Oo czyli Platinium(albo Fatality ;) ). Od podstawowej wersji różni się tylko panelem, am I right? Jak te poplepszacze mp3? Dźwięk jest inny czy inny lepszy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Fatalny ten dziesiejszy dzien ;) X-Fi do Fatal1ty roznia sie panelem i x-ramem (w fatality). Poza tym to ta sama konstrukcja. Roznica wystepuje w przetwornikach w elite pro. Co do dzwięku, to przede wszytskim bass stał się "miękki" i "ciepły". Ustalenie crystalizer i CSMM-3d (tryb surround) daje bajeczny efekt!! (zaczynam sluchac od nowa wszytskeigo):), srednie tony (wole sie nie wypowiadac - slabe glosniki). Wysokie zdecydowanie lepiej sie wyrożniają (są jakby bardziej naturalnie słyszanie - nie "piszczą"). Ale to moje odczucie po ok 1 h zabawy :> Sluchawki posprawdzam oczywiscie jak doinstaluje pelny kompet oprogramowania :) Jesli ktos planuje zakup X-Fi i jakies w miare sensowne glosniki, to wg mnie nie znajdzie niczego lepiej grajacego na rynku (przynajmniej w porownianiu do A2);) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Mhm. Z tego co pamietam to panel ma wejscie na majka i sluchawki + mozliwosc regulacji glosnosci i pilot. E tam, wzmak bedzie wiec to zbedny bajer :) Sprawdź czy w grach masz więcej fps ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 mam x-fi fatality od czwartku (20.10) powiem krótko - moje starusienkie głosniki logitecha 4.1 soundman x-trusio dostały 2 życie. na słuchawach słuchanie muzy to poezja. (philips hp 820) granie w fps, 3d, to czysta rewelka - w koncu pozycjonowanie dźwięku, jakiego nie słyszałem od czasu zajebistej karty aureal vortex 2 klatki mam takie same, w niektórych przypadkach troche więcej BF2 w koncu rządzi- i o dziwo, mniej mi doczytuje niz poprzednio, wczesniej miałem dzwiękowe mikro zacięcia. odkurzylem większość moich starych mp3 - wrażenia nieporównywalnie lepsze niz poprzednia karta - audigy1 oem a panel bardzo pożyteczna rzecz - głosniki podpiete do karty na cyfrowym jacku, a mic i słuchawy własnie na panelu. jesli cie stac - polecam fatality Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Pomiary fps w moim przypadku opadają, przynajmniej do weekendu. Work <_< Natomiast zgodzę z opinią przedmówcy - moje staruszki Cl 5300 odmłodziały ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) Dzięki panelowi zyskujemy optyczne, auxiliary i spdif... +250 zł więcej. Troche drogo ;) 500 zł + kabelek do podłączenia karty ze wzmacniaczem spdif i jazda ^^ Dzięki za odzew, jutro zamawiam, niedlugo opisze swoje boje. [edit] Lub jack na 2 rca :) [edit2] Doszło! Instalacja bez problemów. Caly software dosyc dlugo sie instalowal ale warto: sporo mozliwosci konfiguracji odsluchu. Po przesiadce z zintegrowanej chyba nie musze pisac ze roznica jest kolosalna ^^ Zaqpilem wersje Platinium, gustowny pilocik, lecz mogliby popracowac nad pokretlami - niewygodnie sie z nich korzysta. All in all udany zaqp, klasa sama w sobie. Jeszcze nie testowalem w grach, jedynie muzyka. Nareszcie bas z tego czegos (subwoffer'em tego nie nazwe) brzmi przyzwoicie. Jednym slowem polecam. Edytowane 27 Października 2005 przez C3buś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 dobra panowie, lill help needed mam buczenie, jak sygnał prowadze z panelu na mica po pomacaniu łapą panela(częsci metalowej/obudowy) buczenie zanika wnoszę z tego, że przyczyną są jakieś przebicia z zasilacza, bądź kłopoty z uziemnieniem kompa mam na takim fikuśnym biurku z ikei - metal, plastykowe kółka, w żaden sposób nie ma to coś uziemnienia. z kompa jedyne uziemnienie jakie wyłazi to kabla zasilającego sprzęt jakieś pomysły jak się tego pozbyć?? raczej z panela nie chce rezygnować, regulacja głośności na micu/słuchawach w czasie grania jest zaj.... sprawą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Niecałe 900zł za kartę dźwiękową do kompa :| Czy aby napewno warto ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Zastanawiam sie jak podłączyć kartę do amplitunera ? Cyfrowo czy analogowo? Jakie rozwiązanie jest lepsze? Czy podłączając przez didital out będę mógł korzystać z Crystalizera i EQ? Nie chodzi mi o ilość kabli tylko o jakość dzwięku. Mam amplituner Yamahy. Wkurza mnie też ze na flexiJacku dali mikrofon. Baz sensu chcąc sobie pogadać przez skype przekładać jacki!!!! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Dobre stereo - zainwestuj w odtwarzacz CD, a nie w karte muzyczna ;)a ja bym za 120zl kupil PCM 2702 ktora przebije po tuningu wiekszosc cedekow do 1000zl:P, oraz te dziadowski x-fi;] Edytowane 20 Listopada 2005 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Czytam temacik od początku i zastanawiam sie, dlaczego jeszcze nikt nie poradził własnie PCM ;) Dopiero genghiskhan sie odezwał, a ja go popieram! Co do stereo, to mi także ciężko się zdecydować, czy budowac oddzielne, bez kompa, czy stawiać przy kompie.. Po tym, jak posłuchałem prawdziwego CD ciezko jest bez niego. Moje marzenie: Denon PMA-1560 + CD odpowiedni do niego i Paradigm Monitor 3v4. Wzmacniacz moze niedługo bede miał.. troche drogo, ale za przyjemnosc sie płaci ;) W sferze marzeń jest takze ładny stoliczek do wzm + cd.. ale wtedy bede musiał odstawić wzm od kompa, a co następuje nie bede mial jak słuchac, grac na PC... Paranoja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 genghiskhan, słuchałeś X-Fi ? Ta karta dobrze sie spisuje w stereo i rewelacyjnie w przestrzeni. Rozumiem, że koncówka twojego zdania to żart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) genghiskhan, słuchałeś X-Fi ? Ta karta dobrze sie spisuje w stereo i rewelacyjnie w przestrzeni. Rozumiem, że koncówka twojego zdania to żart. nie, nie mialem okazji jeszcze slyszec, ale watpie ze barwa dzwieku dorowna pcm-ce no i cena - pcm okolo 100zl - najlepsze x-fi - bo dopiero tam montuja dobre przetworniki - to wydatek okolo 1K PLN, co jest glupota;] za 1000zl bym sobie harmana hd750 kupił nowke:D Edytowane 21 Listopada 2005 przez genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Tylko kwestia ceny - PCM vx XFi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2005 do stereo PCMka, do KD X-Fi i nie ma lepszej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...