turo1001 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Mam internet z kablówki z zewnętrznym Ip 256kbit/s lecz ostatnio zaczoł się mulic. Co się okazło że jak robie testy prędkości w internecie<wp.pl> to piszemi że prędkość mojego łącza wynosi 31kb/s a na innej stronie pisze że 47.44 kbps na kolejnej 48kb/s Jeśli mi wiadomo to modem jest szybszy. Na pocątku ściągałem 32 na sekunde teraz 5 niemoge przekroczyć. Niewiem co jest grane morze konfiguracje zmieniłem w windowsie, połączeniu czy to wina prowidera. Pomocy. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 może maz np. limit pobierania danych ?? z czego maz neta ?? bo jak z chello to właśnie po wykorzystaniu 7GB blokują prędkość DL do 48kb/s a UL zostaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 ... niemoge przekroczyć. Niewiem co jest grane morze konfiguracje zmieniłem w ... 1715092[/snapback] to nie provider cie dyma a polonistka :} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 najlepiej sprawdź na tej stronie http://www.dsl.cz/index.php klikasz Speedmeter i już po chwili masz wyniczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) cos mieszasz jednostki masz lacze 256kbps czyli szybkosc dowloadu masz max 32kb/s. wiecej na takim nie wyciagniesz poczytaj o limitach na stronie dostawcy lub w umowie Edytowane 23 Października 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turo1001 Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Z tego co mi wiadomo to nie mam ograniczenia, neta mam 2 tygodnie wię fizycznie nie jestam w stanie wykorzystać ograniczenia. Zgadza sie mam 256kbit/s i ściągałem 30 i spadło do 5 a z jednostkami mieszam bo na karzdej ze stron na któraj testowałem swojego neta była inna. A tym tempomacie czeskim pokazało mi 53 a tok być nie powinno bo jak sprawdzałem 2 dni po podłączeniu to miałem 248kbit/s. Więc wnioskuje że to kolo z kablówki myśli że jelenia znalazł i w kulki sobie polatuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 cos mieszasz jednostki masz lacze 256kbps czyli szybkosc dowloadu masz max 32kb/s. Napisala osoba, ktora obie wartosci napisala w tych samych jednostkach ;) 256kbps = 256kb/s = 32KiB/s Wielkie i male litery maja w tym przypadku znaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 256kbps = 256kb/s = 32KiB/s Wielkie i male litery maja w tym przypadku znaczenie. jak już to 32KB/s ... nie dość że wielkość liter to również ich ilość ma znaczenie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) @turo1001: nie sadzisz ze najprostsza metoda jest wykonac jeden telefon do BOKu twojego providera i poprostu zapytac o co chodzi? Wrozki juz dawno wyginely, nikt nie zgadnie co moglo sie u ciebie stac. Edytowane 24 Października 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 jak już to 32KB/s ... nie dość że wielkość liter to również ich ilość ma znaczenie :D 1715964[/snapback] Tu sie niestety mylisz, bo juz kawal czasu temu zmienil sie standard IEC odnosnie oznaczen przedrostkow binarnych jednostek SI. Po wiecej zapraszam tutaj: http://physics.nist.gov/cuu/Units/binary.html To, ze malo kto o tym wie i to stosuje to inna rzecz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boratsc Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 o ciekawe nie wiedziałem o tym hmm zagne nauczyciela od UTK :D może 5 będzie za to :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek0206 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Powiem szczerze, że te nowe oznaczenia są beznadziejne... mnie w szkole po staremu uczą i dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 O ile rozumiem wyrazne rozroznienie M i Mi, T i Ti itd. (czyli przedrostkow dziesietnych i binarnych, k/K jest wyjatkiem, bo mozna rozroznic za pomoca wielkiej i malej litery) to ich nowe nazwy sa tragiczne... no ale nie mnie oceniac. Inna rzecz, ze kombinacji typu MB (czyli 10^6 bajtow) nikt, poza producentami dyskow twardych i plyt CD/DVD, z reguly nie stosuje. PS. Nowe to one byly 5 lat temu... jak widac swiat sie tym bardzo przejal :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turo1001 Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 A więc czy ktoś mógby mi podać strone na której jest test pod ile kilobitów jestem podłączony, a nie z jaką prędkością jestem w stenie ściągać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Zadna strona nie pokaze Ci czegos takiego... Jedynie Twoj ISP moze Ci podac taka informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doodek66 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 A próbowałeś zrestartować modem ? wyłącz go z sieci i odpal jeszcze raz... może to coś da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...