Jagiel Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Podręcałem swojego celka i wycisnąłem z 850@1190 (8.5x133) Vcore od 1.85 do 2V wentylator GoldenOrb. Wszystko spoko winda sie odpala zrobilem testy w sandrze i ok, ale gdy puscilem q3 demo001 po 3s zwiecha. Temp 58oC. Przypuszczam ze winny temu jest chipset Intel440BX, poniewaz obsługuje AGP tylko 2x i przy 133 wynosi 88. Przy 977 (8.5*115) Vcore 1.75V nie mam problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Clodznie chipsetu ? pamieci ? moze cos nie wyrabia dysk albo cos ? grafa ?? i troche cieply ten procek :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 troszke za cieplo prockowi...... ja mam temp od 28C do 35C max :) sprubuj narazie z chlodzeniem... skombinuj jakis wiekszy radiatorek... paste.... :) i sprawdz... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 ... Przypuszczam ze winny temu jest chipset Intel440BX, poniewaz obsługuje AGP tylko 2x i przy 133 wynosi 88. Przy 977 (8.5*115) Vcore 1.75V nie mam problemów. to nie wina AGPx2 tylko dzielnikow AGP 1/1 i 2/3 (brak 1/2) w zwiazku z czym jak zauwazyles AGP taktowane 89MHz - sprobuj odkrecic karte graficzna i wtedy zapodaj test - jak to nic nie da to moze byc potrzebne lepsze chlodzenie dla procka - bo to 58*C zalezy czym mierzone jak programem ktory odczytuje z BIOSu np (Asus PCprobe) to czesto pokazuje bzdury - ewentulanie postaw kompa ze zdjetym bokiem kolo otwartego okna - temp procka powinna byc nizsza o jakies 10-15*C niz normalnie - daj test i wtedy bedziesz widzial czy to wina slabego coolera PS nie zapomnij o kurtce i czapce :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...