ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 P4 2,4 Hyper-Threading ?? Planuej zakupic mobo iwill i szukalem opisu i natknolem sie ze jakis typ wlaczyl na plycie iwill Hyper-Threading slyszeliscie cos o tym ?? plyta chyba nie am znaczenia byle by robila :-) HT WCPUID pokazuje faktycznie ze muj procek obsluguje HT ale jak to jest sa jacys polscy braci ktorzy to dokonali ? Pozatym co sadzicie o plytach Iwill mam dostep tanio i nie wiem czy brac jakos ma znana kiedys ktos polecal ale pytam was :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Przekrocz bariere 3,06 GHz i wlacz w BIOSIE (jezeli masz) HT i zobacz czy dziala. Windows XP (Proffesional) powinien wtedy pokazac ze znalazl dwa procesory. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Hyper Threading jest elementem konstrukcji prockow powyzej 3,06GHz. Jest to inna sprzetowo architektura i raczej watpliwe, zeby to dzialalo na zwyklych Northwoodach. A nawet jesli to nie bedzie przyrostu wydajnosci :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Hyper Threading jest elementem konstrukcji prockow powyzej 3,06GHz. Jest to inna sprzetowo architektura i raczej watpliwe, zeby to dzialalo na zwyklych Northwoodach. A nawet jesli to nie bedzie przyrostu wydajnosci :( No wlasnie nie do konca. Jak sie okazuje HT jest rowniez w wolniejszych prockach 2,4 GHz+ z jadrem C1 tylko jest ono wylaczone. Wiadomo w jakim celu :cry: Posiadajac taki procek i przekraczajac 3,06GHz plyta jezeli obsluguje HT przewaznie je wlacza. Nie dziala ze starszymi prockami na jadrze B0 i B0 shrink. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 W czasopiśmie CHIP opisują tą technologie.Wdług INTELa wydajność powinna być większa około 10-30 %. Sandra 2001: CPU Benchmark CPU - HT on 7235 MIPS , HT off 6093 FPU - HT on 2514 MFLOPS , HT off 1680 MFLOPS SSE2 - HT on 6009 MFLOPS , HT off 3889 MFLOPS Niechce mi się wszystkiego opisywać, ale w 3dmarku 2001 jest spadek wydajności o 0,2%, kompresja mp3 (ejay) 26.3 % na plus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Aha, test był na procu P4 3.06 ghz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Ehh caly trik na tym polega ze gosc wlaczyl to i dal przyrost mocy napsialem do niego maila dzis dostalem odpowiedz i stwierdza ze dalo przyrost mocy nie dziala to z kazdymi prockami ! Pozatym intel wsczpil HT w jakims celu ?? czy tak zeby byl nie dostepny ?? next sprawa zapodaje wam link zreszta znaleziony na forum http://www.vr-zone.com/#2742 A mzoe ma ktos P4 i plyte z obsluga HT to do dziela :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 zapraszam jescze tu obrazka nie ufam ale http://www.vr-zone.com/Home/news170/HT.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 W najnowszym CHIP'ie jest opis tej technoligi i jest napisane że zwiększa wydajność,W niektórych zastosowaniach nawed o 54 % Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 nomm niezle :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Eeetam. Marne 54%. Ja widziałem troszke tendencyjny test w którym P4 z HT rozwala P4 bez HT o 800%!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Wszystko zalezy od aplikacji. Jeżeli to wykozystuje to przyrost będzie znaczny, a jeżeli nie to potraktuje go jako zwykły P4 i więcej już da nadtaktowanie CPU o 100MHz. ndx, fajny sprzecik w podpisie. Ja za tą kase bym wolał dwa wolniejsze ale to przynajmniej robi wrażenie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Axcle thx ale to nie muj ojca czasmi sie dosiadm ten drug jest muj :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 gdzie znajde info o tym JAK URUCHOMIC HTT ??? mam sis'a 648 i jak juz sobie powiedzielismy ze on obsluguje HTT. Hodzi mi o info a nie o wyniki czy screeny z wCPUid'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 noo to byl gdzies post poszukaj moich postow ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 byl post ale do screenow z wlaczonym HTT na 2.4 (a mi chodzi o instrukcje jak wlaczyc - mowa byla kiedys o laczeniu pinow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 to masz tu http://www.vrforums.com/showthread.php?threadid=5525 wszystko jest na pisane :-) zapraszam gg: 879405 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 10 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2002 Crazy zobaczymy czy uda ci sie odpalic rozmawialem z Ristarem ten typ ktory to wlaczyl ! i mowi ze powinoo dzialac zorbil to juz na dwoch procach ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...