Tobiah Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Witam! Nie potrafię znaleźć BIOS'u na moją płytę główną: Computer ID : FC, Type : AT BIOS Date : 06/04/99 Award BIOS found : Award Modular BIOS v4.51PG Award ID-String : 06/04/1999-SiS-5600-8661-2A6ILC3AC-00 Board/BIOS-Version : 06/04/1999 OEM : CHAINTECH URL : http://www.chaintech.com.tw/bios/bios.htm Chipset : SiS-5600-8661 //SiS Oczywiście Chaintech już nie ma na swojej stronie biosów, a te ze strony przez nich polecanej kosztują (bagatelka) niemal 30$. Będę wdzięczny za informacje, gdzie mogę zdobyć plik z upgrad'em BIOS'a. Płyta główna to CT-6SSA2. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiah Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Dla uzupełnienia informacji - chodzi mi o wykrycie dysku twardego: Seagate 80GB, 7500obr/min, Ultra ATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 wpisz parametry dysku ręcznie (jesli nie zawiesza się BIOS przy starcie) a potem zainstaluj przy użyciu programu od producenta dysku (każdy ma jakiś tego typu soft na stronie). Wsparcie dla płyt slot1 Chaintech zlikwidował rok temu, a i tak nie przypominam sobie żeby mieli BIOS do tej płyty z obsługą dużych dysków. Albo kup kontroler na PCI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Twoja plyta to 6SSA2-D, a nie 6SSA2 i masz juz wgrany najnowszy bios. Jak chcesz to zgraj bios na dysku i potraktuj go Bios Patcherem, powinien dodac osbluge dyskow do 128GB.Oczywiscie wszystko robisz na swoja odpowiedzialnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...