Vault Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 (edytowane) Niedawno zakupilem nagrywarke DVD firmy LG o oznaczeniu GSA 4167B. Podlaczylam ja normalnie tak jak mialem podlaczony wczesniej moj naped CDRW szajsunga tzn ta sama taśma master slave. Problemy sie zaczely jak chcialem zgrac cos z wypalonej plytki (verbatim DVD x16) na dysk twardy. Otoz na przegranie dwoch plikow ok 1,4GB czekalem az 20 minut !!! Sprawdzilem tez transfer w nero DVD speed i wyszlo mi ze wypalarka ma go na poziome x3 ... O co chodzi ?!?! Ma ktos pomysl jak rozwiazac ten problem ? Edytowane 23 Października 2005 przez Vault Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Sprawdź czy włączyłeś trym DMA i czy PIO jest wyłączone. Wszystkie opcje znajdziesz we właściwościach napędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vault Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Lamerskie pytanie ... jak to zrobic ?!? Ja po raz pierwszy mam DVDROM w kompie i poprostu jestem zielony w te klocki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 (edytowane) W biosie zobacz jak wykrywa. Edytowane 24 Października 2005 przez kamiloz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielart Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Aby ustawić dma klikasz właściwości na mój komputer. Nastepnie szukasz w którejś zakładce menager urzadzen. następnie klikasz na kontrolery i wyświetlasz właściwości i z zakłade masz napisane jakie tryby są dostępne i na jakim aktualnie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...