Skocz do zawartości
wiShkiL

Gf6600 A 6600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytałem juz setki opini o jednej i o drugiej karcie, wiem, ze jedna robi ~6000 a druga ~8000 w 3dm2k3 i co z tego? Wiadomo, że 3dMarki nie przekładają sie tak dokładnie na wydajność w grach. Czy jest taka znacząca róznica pomiędzy tymi kartami jesli chodzi o gry, biorąc pod uwagę obie PODKRĘCONE karty? Bo z tego co wywnioskowałem to GF6600 skrecone 'daje rade' i w 3dmarkach dogania 6600gt. Chce sobie kupic, którąs z nich i ten dylemat meczy nie juz jakis czas. :mur: Chce sobie bezstresowo pograc w na wysokich detalach, rozdzialka styknie mi 1024x768 i to w zupełności. Z góry dzieki za ewentualną pomoc!

Ps. 200zl to duzo, moge np dorzucic 512mb pamieci. Gf6600 i 1GB ram czy GF6600GT i 512MB ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli masz kupować karte na dłuzej to radzilbym jednak 6600GT - pamietaj ze ta karte przeciez tez mozna podkrecic :) Sam mam 6600 i widze powoli jak zaczyna się dławić w niektórych grach przy max detalach - nie wyrabia pamiec bo nie moze przemielic tylu tekstur na raz - a w 6600 GT jest duzo wieksza ich przepustowosc przez co eliminuje sie ten problem.

Polecam 6600 GT !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu moim zdaniem

znajomek przywiozl ze stanow miesiac temu

sam wyglad robi wrazenie, jest bardzo cicha, wentylator ma nawet funkcje regulowanych obrotow do temp (jak w lepszych zasilaczach)

jest mocniejszy o jakies 2000 pktow w 3dmarku 2003

ale w grach jest praktycznie identyczna.

w cs:s u mnie jest 70 fps u qmpla 75

w q4 na 1200x1024 (wymog dla panelu lcd) mi srednio skacze, kumplowi szarpie.

a ja mam w kompie tylko 512 ramu, a on kingston 2x512 dual

to takie moje zdanie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi