Skocz do zawartości
kilerpizza

Fx5200 Na Pci- Producent Artefaktow:)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich tweakowiczow.

Mam nadzieje, ze nie powtarzam tematu (szukalem dokladnie i nic nie znalazlem) ale mam wielki problem z karta XFX Ge-Force5200 na PCI 128MB/128bit.

Przy odpaleniu jakiejkolwiek gry wykorzystujacej 3d na ekranie pojawiaja sie artefakty wielkosci ciezarowki. Na przyklad gralem w Battlefielda i luski wypadajace z karabinu wygladaja jak tarcze rycerskie. Przy tym obraz bez przerwy miga i rozswietlaja go jakies przedziwne blyski (to zabrzmialo jak sentencja z Egzorcysty):)

Probowalem nastepujacych sterow: 71.56. 61.77. OMEGA 1.77 (chyba), 78.03. 53.03. Wszystko na nic. Probowalem rowniez roznych DX-ow. 9.0 8.1. To samo.

Nadmienie, ze moja wspaniala:) mobo jest firmy ARISTO (czyli tak znana jak imie pogromcy wiewiorek z Tybetu). Naprawde nie wiem co zrobic. Jestescie moja ostatnia szansa. Wydalem na ta karte 300zl z uwagi, ze jest na PCI.

Prosze o pomoc i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie dziś miałem doskłądnie to samo - odpaliłem ET i też takie rozbłyski. Ale obstawiam problem z pasywnym chłodzeniem - któe w najlbliższym tygodniu zmieniam na Pentragrama.

Jeśli pomoże - to będziemy mieć odpowiedź...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. mam podobny problem

karta GF FX 5200 firmy PALIT. karta zakupona w 2004 roku wiec juz po gwarancji :(

Od jakis 9 dni na ekranie nonstop artefakty. w grach sa to ogromne kwadraciki , nawet w windzie mam gdzieniegdzie zielone pixele ( na czrnym tle). na karcie mam standarody wiatraczek z radiatorem a na pamieci dokupilem duze radiatory.

rdzen - 270 pamiec -330. karta jednak z chlodzeniem dziala caly czas na 320/410 (przez ponad rok bez rzadnych problemow) i dop teraz taki myk. karte dalem sasiadowi i u niego to samo.

cos mi poradzicie ? czy karte moge wywalic juz na smietnik ??

ps. mozliwe ze kupie jakas nowa jednak niemam kasy narazie. oplaca mi sie przesiadka na R9600 albo GF6600 zwykly ?? ktora z tych dwoch kart mi polecicie ?

do kompa A1800/512ram/nForce2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi