kkooaallaa Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Witam Mam takie pytanie brat wraca w grudniu z USA z osoba towarzysząca i ma do przywieznie 3 urzywane laptopy. I moja pytanie jest takei czy jedna osoba moze miec dwa urzywane laptopy jedne w bagażu podreczny a drugi w walizce? Czy bedze musiał płacic cło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejko Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Musisz mieć jakiś rachunek, bo tak to ciężko będzie. Najlepiej pakować w paczkę i wysłać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Po pierwsze to uŻywane .... po drugie - nie ma cła na rzeczy sprowadzane ze stanów (odkąd jesteśmy w UE) - ale może będzie musiał zapłacić VAT (to bardzo zależy od lotniska - w Warszawie czeszą dość dokładnie w Krakowie w ogóle nie trafiłem na kontrolę). Paczka - tylko morska - bo do lotniczych wszystkich zaglądają - i jest duże prawdopodobieństwo że się dowalą. A dwa notebooki moi znajomi wozili i to z sukcesami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Moze miec 1, dwa moze juz jakos wytlumaczy, ale 3 to bedzie juz kłopot. Cło narazie (chyba?) jest wciaz 0% na sprzet komputerowy ze Stanow. VAT faktycznie maja prawo ci naliczyc, choc zdaje sie ze mozesz sie szarpnac na zwolnienie z Vatu, ale to tez bedzie kosztowac ze 150zł (hehe, taka groteska) Najlepiej udaj sie do Urzedu Celnego i popytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...