Yak Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Witam Mam Samsunga SP 2004C (SATA) i mam srednia predkosc w programie HD_Speed okolo 50 MB/s Dzisiaj wpadll do mnie kolo z dyskiem ATA seagate 160 GB i w tym programie mial 70 MB/s Dodam ze mialem zainstalowane stery EIDE nvidi te co zapodaje Nvidia standardowo w swoim pakiecie do NForca, po ich odinstalowaniu nadal takie same mam transwery... jak to dziadostwo przyspieszyc ? i jak u was wyglada sprawa z tymi predkosciami ??? pozdro600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Stery od IDE do S-ATA ciekawe ... moze zmien stery do S-ATA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Stery od IDE do S-ATA ciekawe ... moze zmien stery do S-ATA :) 1717268[/snapback] No stery juz sa najnowsze do saty. a tamte dalem bo mam 2 dyski jeden na SATA drogi na ATA :P no i transwery max 53 MB/s grrrrr a dodam ze wiara odemnie ssa po dc 10 MB/s i mi caly stsem siada i dlatego mnie tak to wkurza ;/ agrhhh pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Ten dysk ma taką szybkośc i nie zauważam wcale, żeby mi mulił. A 160GB jest mniejsze, więc wiadomo że szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yak Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 No qrde ale w koncu to SATA i to 2 na dodatek ;] a tu przychodxi mi tu kolo z nedznym seagatem 160 GB ATA i ma mi o 15 MB szybsze transwery, pomimo ze niby ten samsung mial byc demonem szybkosci... no coz... Lukas ty jakie masz szybkosci w tym swoim samsungu ?? dzieki za info i pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Na początku dysku 58MB/s gdzieś, na końcu 33MB/s. Całego dysku nie mam zbytnio czasu sprawdzić. BTW Jestem bardzo zadowolony, bo cache bardzo dużo daje (mój drugi dysk ma takie same transfery, a mimo tego przez 2MB cache bardzo muli) A co do wyniku tamtego Seagate'a to moim zdaniem błąd albo co, bo aż z tak wysokimi wynikami się nie spotkałem. Zobacz sam: http://rankingi.chip.pl/ranking_7924.html?...8eda49179611e64 Testom z chipa nie wierzę, ale akurat takie tabelki mają ok raczej. Samsung 200GB to świetny dysk i nie ma co przejmować się benchmarkami a zwłaszcza błędnymi. Edytowane 25 Października 2005 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...