Skocz do zawartości
Sulim

Hp Zv6000

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Właśnie odebrałem ze Stanów HP ZV6000 i mam kilka pytań.

Wcześniej jego dane :

- AMD Athlon™ 64 4000+ (2.4GHz/1MB L2 Cache)

- 2GB(2048MB) Memory

- 80GB 5400RPM Hard Drive

- CD/DVD burner (DVD+/-RW) with DL Capability

- 128MB ATI RADEON XPRESS 200M w/Hypermemory™

- 54g™ Integ. Broadcom 802.11b/g WLAN & Bluetooth

- 12 Cell Battery

- Windows XP Professional with Reinstallation CD

I teraz pytania :

1. Dałem za niego 1640 $ - czy to rozsądna cena ? Ta sama konfiguracja w HP Shop Online to około 2000$.

2. Jak się sprawdza rodzaj baterii ? Na baterii nie ma żadnych symboli, które umieszczono w instrukcji - jest napisane, że do tego modelu stosuje się tylko 12 - stki ale jak to sprawdzić ?

3. Stojąc z lewej strony laptopa - gdy jest włączony - na matrycy widać lekką, około 2cm plamkę - coś jak otracie. Próbowałem to zmyć ale jest to wewnątrz. Ogólnie tego nie widać a szczególnie gdy siedzi się naprzeciw. Ale jednak - sprzęt jest nowy więc się troszkę zdrażniłem, ogólnie nie widać tego przy pracy ale.-)))

4. Karta jest co tu mówić nie za rewelacjna - czy można zmieniać karty w laptopach ?

Dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam

Sulim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Właśnie odebrałem ze Stanów HP ZV6000 i mam kilka pytań.

Wcześniej jego dane :

- AMD Athlon™ 64 4000+ (2.4GHz/1MB L2 Cache)

- 2GB(2048MB) Memory

- 80GB 5400RPM Hard Drive

- CD/DVD burner (DVD+/-RW) with DL Capability

- 128MB ATI RADEON XPRESS 200M w/Hypermemory™

- 54g™ Integ. Broadcom 802.11b/g WLAN & Bluetooth

- 12 Cell Battery

- Windows XP Professional with Reinstallation CD

I teraz pytania :

1. Dałem za niego 1640 $ - czy to rozsądna cena ? Ta sama konfiguracja w HP Shop Online to około 2000$.

2. Jak się sprawdza rodzaj baterii ? Na baterii nie ma żadnych symboli, które umieszczono w instrukcji - jest napisane, że do tego modelu stosuje się tylko 12 - stki ale jak to sprawdzić ?

3. Stojąc z lewej strony laptopa - gdy jest włączony - na matrycy widać lekką, około 2cm plamkę - coś jak otracie. Próbowałem to zmyć ale jest to wewnątrz. Ogólnie tego nie widać a szczególnie gdy siedzi się naprzeciw. Ale jednak - sprzęt jest nowy więc się troszkę zdrażniłem, ogólnie nie widać tego przy pracy ale.-)))

4. Karta jest co tu mówić nie za rewelacjna - czy można zmieniać karty w laptopach ?

1716933[/snapback]

4000+ i zegar 2400?? dziwne, bo ja mam 3700+ i też mam zegar 2400.

dziwna ta grafika. 128mb xpress 200m to chyba chipset, a nie grafika? bo albo to jest 128mb jakaś x600 albo x700 a chipset 200m, albo jakaś grafika x200 z hypermemory. jeśli to x600 lub x700 to fajnie. a jeśli x200 to trochę hebel w porównaniu do procka. grafiki na pewno nie wymienisz bo to jest przylutowana kostka do płyty. cała architektura i konstrukcja razem złożona.

odp1. jesteś 360$ w przód, to dobrze chyba ;)

odp2. bateria w athlonie64 nie sprawdza się w ogóle ;) na pełnym obciążeniu wytrzymuje ze 30 minut, na minimalnym obciążeniu jakieś 2 godziny.

odp3. masz pecha ;)

odp4. jak pisałem wyżej. nie da się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4000+ i zegar 2400?? dziwne, bo ja mam 3700+ i też mam zegar 2400.

dziwna ta grafika. 128mb xpress 200m to chyba chipset, a nie grafika? bo albo to jest 128mb jakaś x600 albo x700 a chipset 200m, albo jakaś grafika x200 z hypermemory. jeśli to x600 lub x700 to fajnie. a jeśli x200 to trochę hebel w porównaniu do procka. grafiki na pewno nie wymienisz bo to jest przylutowana kostka do płyty. cała architektura i konstrukcja razem złożona.

odp1. jesteś 360$ w przód, to dobrze chyba ;)

odp2.  bateria w athlonie64 nie sprawdza się w ogóle ;) na pełnym obciążeniu wytrzymuje ze 30 minut, na minimalnym obciążeniu jakieś 2 godziny.

odp3. masz pecha ;)

odp4. jak pisałem wyżej. nie da się.

1717061[/snapback]

Co do Twojego 3700 - w konfiguracjach hp - jest tylko 3800 a potem od razu 4000. Różnica jest w Cache - 3800+ (2.4GHz/512KB L2 Cache)

- 4000+ (2.4GHz/1MB l2 Cache).

Co do pecha - fakt -)))

Jeżeli chodzi o kartę to 200 setka - niestety.

Słyszałem, że niektóre grfy można wymieniać np. w Dell czy Acer. Jesteś pewien, że w przypadku HP nie jest to możliwe ?

Co do baterii to przesadziłeś z tymi 30 minutami. Ja mam 12 lion i hula nieźle choć faktycznie nie grałem na nich w jakąś wypasioną grę.

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.

Sulim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalej się dziwię. ja mam 3700+ i też mam 1mb l2 cache'u.

fajnie hp zawyża sobie dane :)

1717101[/snapback]

Właśnie sprawdziłem na hp shop on line i okazało się, że dziś moja koniguracja kosztuje 1591 $ a ja za nią dałem na ebayu 1640 $. Ale kto mógł wiedzieć, że obniżą - po za tym jak kupujesz w Stanach to sam za tym nie chodzisz - niestety.

Pozdrawiam

Sulim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi