kajo_kaj Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Witam! Mam problem z siecia LAN. Otoż: mam inetrnet z kablowki w poznaniu (ICPNET), modem motoroli jest podlaczony za pomoca USB do kompa, 2 inne kompy i moj sa spiete w siec lokalna za pomoca switcha, wszedzie WinXP, SP2, zapora skonfigurowana, firewalle tez, wszystko gra i trabi - udostepnianie plikow, internet, po prostu bajka. ALE DO CZASU. Wczoraj nie wiadomo dlaczego padl mi net - w ogole sie nie mogl polaczyc a nic nie grzebalem. pozno juz bylo wiec poszedlem spac a poza tym myslalem ze moze jakas awaria linii i do dzis naprawia, dzis zadzwonilem i sie okazalo ze u nich wszystko ok wiec przeinstalowalem, nie bez problemow, modem i internet wrocil. ale niestety nie moge teraz przegladac stron na innych komputerach i CO CIEKAWE GG, SKYPE i RADIO INTERNETOWE dzialaja a eksplorer nie. POMOCY!! kumple od tych kompow mnie za balkon wyrzuca bo chca miec net a ja juz wszystkiego (chyba) probowalem: nowe polaczenia sieciowe chyba kilkanascie razy, wylaczylem zapore i firewalle zeby nie przeszkadzaly, oczywiscie udostepnilem polaczenie internetowe i pomysly mi sie skonczyly :sad: :? :mur: Ma ktos jakies pomysly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 czym udostepniasz polaczenie internetowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajo_kaj Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 nie bardzo wiem o co Ci chodzi nie uzywam zadnych dodatkowych programow a jedynie w zakladkach polaczenia sieciowe jest opcja Udostepnij tak aby inni mogli korzystac - dotychczas to dzialalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 uzyj winroute lite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Sproboj inna przegladarke. Wyglada na cos z DNS'ami tylko nie wiem gdzie. Sproboj moze uniwerslanego lekarstwa na rozne bolaczki - reinstlacji systemu. Mozesz sprobowac dziliec przez jakis soft. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajo_kaj Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 inna przegladarka odpada - nie moj komputer. myslalem o reinstalacji ale to juz ostatecznosc (chociaz w sumie to chyba nic innego nie pozostalo). sprawdze jeszcze tego winroute'a. aha; kompy teraz tez sie nawazajem "nie widza". brame domyslna ustawilem i dns-y tez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Przechodzi od kumpli ping z DNSem: np "ping wp.pl"? Poza tym jak sbbie zainstalują alternatywną przeglądarkę to im czapka z głowy nie spadnie .... :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...