Skocz do zawartości
EnderSai

"podkręcanie" Gf2 ]:->

Rekomendowane odpowiedzi

Heh, zasilacz to bodajże fortron 300w. A co do biosa takiej karty.. Chodzi bardziej o pozory, nagły "wypadek". Więc zabawy musi być jak najmniej i jak najmniej widoczna ;]

1717108[/snapback]

Cyrkiel w dłoń i przerwij ze dwie ścieżki i gotowe :D

polecam zabawę suszarka, należy ogrzewać kartę przy wyłączonym konpie :D powinno zadziałać :lol:

Edytowane przez SABUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po prostu chcę nową kartę. Nie namówię, to zmuszę. Proste.. Chodzi o nagły krach, śmierć ze starości. Wiec najlepiej przegrzanie po przetaktowaniu. Ale czy jak podciągnę pamięć z 160 do tych ponad 300 i spale, to czy nie pójdzie płyta? (Najwyżej wymuszę nowego kompa, ale wolę samą kartę..)

EDIT.

A karta to nawet 20 zł nie kosztuje ;p

Edytowane przez EnderSai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdejmij radiator, w powerstripie gpu 500 i voula :D - tylko potem bez pretensji jak płyta pierdyknie ;) albo weź ten taki "pstryczek" z zapalniczek elektrycznych i potraktuj kilkanmaście razy pamięci i gpu nim, pamięci są wrażliwe na takie rzeczy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie niszcz w żadnej mikrofali itp! Ja proponuję zarzucić jakieś porządne OC:

Podkręć, ile się da (podnosząc w miarę potrzeb napięcie, ale tylko trochę, aby sobie szyny nie zjechać). Ale nie od razu, tylko stopniowo. Najpierw sprawdzisz max karty, gdy nie występują artefakty i zwisy. Podasz nam wynik i zapewnisz sobie uznanie w OC na standardowym chłodzeniu. Potem jak już będą krzaki, to kręć nadal do czasu, gdy będzie obraz na tyle czytelny, aby odczytać wynik w 3D Marku.

Potem daj znacznie więcej i puść w pętli 3DMarka. Najlepiej same pamięci wykręć, bo jak dasz na GPU, to się zwiesi i zacznie schładzać :) Jeśli tak pochodzi przez jakiś czas, to pamięci padną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to jest głupie. Po co psuć sprzęt, żeby miec nowy? Nie masz innych sposobów na rodziców?

Skoro tak chcesz, to podkręć na maxa, porob mody i pokaż max oc :)

Edytowane przez danrok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi