Janek. Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Wiem, ze jeste temat ogolny o GTO, ale chcialem zlaozyc osobny tylko o karcie GTO2. Czy ktos juz to modowal? Ja postepowalem zgodnie z instrukcja na stronie: http://www.techpowerup.com/articles//overc...g/vidcard/127/2 Sflashowalem BIOSa uzywajac flashboota (to co daja do flashowania na ww. stronce) startujac z DOSa (Hirun's Boot CD) i ... mialem dalej 12 potokow. Ale to jeszcze nic - po kolejnym restarcie komputera mam 8 potokow (nic juz wiecej nie zmienialem). LOL? Az sie boje kolejny raz wlaczyc komputer :blink: Czy ktos spotkal sie z takim problemem? Edytowane 25 Października 2005 przez Janek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 ja flashowalem i nie bylo problemu, czysty dos z win 98, nie jakies wynalazki. najpierw zgralem stary: flashrom -s 0 oldbios.bin a pozniej flashowalem nowy zmodyfikowany: flashrom -f -p 0 moded.bin nastepnie wystarczy odinstalowac stare sterki i wgrac je na nowo, mam od ati 5.10 oraz nowego ati tray tools... dziala :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek. Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Wgralem stary BIOS i dalej mam 8 potokow :lol2: Miales 16 potokow bezposrednio po sflashowaniu czy po instalacji sterownikow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 poszukaj w temacie poniżej tego arta na techpowerup jest linka do biosu empty.bin sflasuj kartę najpierw empty.bin a potem bez wyłaczania wgraj od razu zmoddowany bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek. Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 OK jest 16, tyle ze na TechPower Up nie do konca maja racje. Jezeli jedziemy na Windows XP, po zmodowaniu BIOSa komputer wykrywa nowa karte i wgrywa do niej domyslny sterownik przez co ATITool wykrywa 8 potokow. Wystarczy wgrac normalne sterowniki (w moim przypadku Omega 2671) i jest 16 potokow. Dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...