Skocz do zawartości
irnlng

wentylator axp 2400+ i wiecej

Rekomendowane odpowiedzi

Takie badziewie zniszczylo mojego kochanego Volcano 7+ nie wierze, a pozatym jeden test z jeden strony nie daje nam zadnej pewnosci, ze to urzadzonko jest ok. Moim zdaniem te testy to lipa!

Mi to wyglada na prawdziwe monstrum. 9cm wentylator? Na 3000 obrotow? Na pewno jest cichszy od volcano. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie badziewie zniszczylo mojego kochanego Volcano 7+ nie wierze, a pozatym jeden test z jeden strony nie daje nam zadnej pewnosci, ze to urzadzonko jest ok. Moim zdaniem te testy to lipa!

Mi to wyglada na prawdziwe monstrum. 9cm wentylator? Na 3000 obrotow? Na pewno jest cichszy od volcano. 8)
3000 obrotow to bardzo duzo dla takiego wentylatora, bedzie huczal jak wiatr na hali Gasienicowej ;)

Nie polecam tego czegos. IMHO lespzy jakis WC w podobnej cenie, moze niewiele wyzszej juz zlozysz porzadny zestaw dla CPU z chlodnica miedziana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3000 obrotow to bardzo duzo dla takiego wentylatora, bedzie huczal jak wiatr na hali Gasienicowej ;)

Nie polecam tego czegos. IMHO lespzy jakis WC w podobnej cenie, moze niewiele wyzszej juz zlozysz porzadny zestaw dla CPU z chlodnica miedziana

..ten wentyl kosztuje 50 zetow z groszem. V7+ jakies 90 - chora cena jak dla mnie. mnie sie wydaje ze wlasnie przy 90 zl za V7+ warto sie zastanowic nad WC. swoja droga jest troszke postow o halasie choc w tescie chipa i na stronie producenta widnieje ze raczej nie powinien huczec. ja zaryzykuje. jush dawno chcialem zmienic TITANA (choc dobrze sie sprawdza) na cos lepszego ale nie drozszego nish 6x10. jak bedzie glosny to tesh cos napisze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..ten wentyl kosztuje 50 zetow z groszem. V7+ jakies 90 - chora cena jak dla mnie. mnie sie wydaje ze wlasnie przy 90 zl za V7+ warto sie zastanowic nad WC. swoja droga jest troszke postow o halasie choc w tescie chipa i na stronie producenta widnieje ze raczej nie powinien huczec. ja zaryzykuje. jush dawno chcialem zmienic TITANA (choc dobrze sie sprawdza) na cos lepszego ale nie drozszego nish 6x10. jak bedzie glosny to tesh cos napisze..
ODezwij sie, jak go zaloazysz i podziel wrazeniami. naprawde 50zl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..tu jest za 55 (+8 przesylka) ale generalnie podobno mozna to miec za 53 tylko trzeba zlowic jakis sklepik. jak zaloze to sie podziele wrazeniami. powinienem go miec poczatkiem tygodnia. cya..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..no wiec zalozylem go i musze powiedziec ze: nie mam pojecia jak sie ma do TITANA ktorego uzywalem wczesniej. szumi troche ciszej. jesli idzie o temperature no to na AXP1700@2000 puszczonym na FSB150 mam 44 stopnie (odczyt w windzie). wczesniej mialem 59 ale na pokruszonym D700@@912 na FSB152. ciezko porownac zwlaszcza ze u mnie sauna od kaloryferka w pokoju jest. na FSB default mialem jakies 3400 obrotow teraz mam 3700 - roznicy nie slysze.. noi gowniane zapiecie - jak w TITANIE - na srubkowkret - kupa. czy polecam? no mysle ze narazie jest ok. zobaczymy jak sie bedzie sprawowal gdy sie dotrze..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dymy jakie ty masz obroty na tym Jamiconie ? bo ja też mam takiego po tescie na Siriusie postanowiłem sobie go sprawic ,ale jak go założyłem to omało ze stolka niespadłem on ma niby controle obrotów a producent okresla 4000 do 4500 obrotów a mój i tu UWAGA !!! 9000 do 10050 obrotów normalny odkużacz a ten czujnik nie reagował może mam uszkodzony egzeplasz ,ale gdziś już tez czytałem że komus też tak sie kręcił .

ALEX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dymy  jakie ty masz obroty na tym Jamiconie ? bo ja też mam takiego po tescie  na Siriusie postanowiłem sobie go sprawic ,ale jak go założyłem to omało ze stolka niespadłem on ma niby controle obrotów a producent okresla 4000 do 4500 obrotów a mój i tu UWAGA !!! 9000 do 10050 obrotów normalny odkużacz a ten czujnik nie reagował może mam uszkodzony egzeplasz ,ale gdziś już tez czytałem że komus też tak sie kręcił .

ALEX

..wiem wiem. czytalem ten watek. teraz mam 3900 ale w budzie jest dosyc cieplo 52 C. zreszta u mnie generalnie jest cieplo w calym pomieszczeniu to i buda sie smazy. jak proca puszcze na default to mam jakies 3400 i 44 C. na twoim miejscu sprawdzilbym u kogos i jesli to samo to wysylaj go na gwarancji. jesli nie to.. hmm elektrykiem to ja nie jestem i chyba nie bede ale tak sobie mysle ze moze jakies napiecie ci go tak srubuje. no nie wiem. a ten problem to chyba tu ktos tesh mial. powodzenia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...