Skocz do zawartości
ubiquality

Najcichszy Dysk 4ever

Rekomendowane odpowiedzi

1) Jaki dysk był najcichszym dyskiem w historii. Nie ważna jest pojemność producent itp.

2) Jaki był najchichszy dysk 40GB lub około 40GB??

Pytam, bo chce postawić system na takim dysku, a mój Hitachi 160GB bedzie leżał w kieszeni i bedzie uruchamiany w razie potrzeby :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedz jest jedna barka seria IV (mialem 60 i 40GB i obie byly nieslyszalne). Co do serii 9 to jest temat i ludzie mowia ze jest minimalnie glosniejsza w porownaniu do czworki :-| pozdrawiam

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no faktycznie można dodawać, a jak dodać sonde do istniejącego już tematu??

1719968[/snapback]

1. przeciez podalem przycisk DODAJ SONDE a nie NOWA SONDA - czyli dodanie ankiety do istniejacego tematu a nie stworzenie nowego tematu-ankiety

2. jak masz juz istenijaca SONDE to - mozesz ja USUNAC dzieki przyciskowi USUN albo EDYTOWAC (dodawac lub odejmowac opcji) dzieki przycikowi EDYTUJ - oba przyciskli sa w prawym gornym rogu ANKIETY

3. dla mnie najcichszym dyskiem jaki mialem (i jaki "slyszalem") jest Samsung z serii M40 model MP0402H

:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś (całkiem do niedawna) miałem jeszcze Samsunga 80GB ATA (SV8004H) i musze przyznać że chodził jak diabeł :D Nie sposób go nie usłyszeć. Chrobotanie prawie żadne, ale ten okropny świst głowic...

Mój brat ma Barke IV i przyznaje, jest bardzo cicha, ale jednak nie tak bardzo jak mój obecny Hitachi. Moze różnica jest w latach, Batka IV ma juz 2 lata a mój Hitachi kilka miesięcy. Jednak o Niebo lepszy Hitachi (w chwili obecnej, bo trudno przewidzieć co będzie za np. te 2 lata).

Edytowane przez kaamien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam nowego pretendenta do tytulu: Seagate U Series X ST320014A.

O ile Barracuda 4 ma praktycznie bezglosny silnik i tylko nieco glosniejsze glowice, to tego twardziela nie slychac WCALE. Pracuje u mnie w serwerku, w ktorym jest tylko 1 wentylator (w zasilaczu, puszczony na 6V, ponizej tego sie zatrzymuje) i powiem tak: o 3 w nocy, kiedy panuje u mnie grobowa cisza to z 2 metrow da sie uslyszec ten wiatrak... a dysku nie slychac nawet z pol metra :D

Demonem szybkosci toto nie jest, ale jak ktos szuka dysku do kompa, ktory musi chodzic non stop i przy ktorym trzeba spac (tak jak ja), to szczerze polecam. Problem w tym, ze przestali je produkowac dlugo zanim ukazala sie Barracuda IV :huh:

pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem maxtorka 40gb 5400 obrotów. Mimo,ze to maxtor czyli z założenia powionien być głośny ja tego dysku nie słyszałem... Był naprawde bardzo ale to bardzo cichy i do tego mimo niskich obrotów z powodzeniem konkurował z dyskami konkurencji 7200 obrotów... Byłem z niego przez 3 latka bardzo ale to bardzo zadowolony....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi