ubiquality Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 1) Jaki dysk był najcichszym dyskiem w historii. Nie ważna jest pojemność producent itp. 2) Jaki był najchichszy dysk 40GB lub około 40GB?? Pytam, bo chce postawić system na takim dysku, a mój Hitachi 160GB bedzie leżał w kieszeni i bedzie uruchamiany w razie potrzeby :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 stawiam na barracude IV 40gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubiquality Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) jak wróce ze szkoły to dorobie w wątku ankiete, ale dajcie mi opcje.. już jedna mam: barracuda IV 40GB Edytowane 25 Października 2005 przez ubiquality Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Też stawiam na Barracude. Mam taką bodajże ze 4 lata i cicha jak diabli jest... Lekko tylko słychać głowice... ale naprawde to nie przeszkadza. Edytowane 25 Października 2005 przez Drozda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubiquality Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 właśnie zauważyłem, że tu nie można robić ankiet :/// Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Nowy Seagate 7200.9 160GB. Mam dwie sztuki w RAID i ledwo co słysze chrobot głowic podczas wyszukiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Odpowiedz jest jedna barka seria IV (mialem 60 i 40GB i obie byly nieslyszalne). Co do serii 9 to jest temat i ludzie mowia ze jest minimalnie glosniejsza w porownaniu do czworki :-| pozdrawiam Edytowane 25 Października 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 9 jest minimalnie glosniejsza niz 4, ale biorac pod uwage stosunek wydajnosc/cisza to 9tka wygrywa ____________________ Posiadacz obu dyskow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 właśnie zauważyłem, że tu nie można robić ankiet :/// 1717899[/snapback] bzdura :P rozejzyj sie i poszukaj przycisku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubiquality Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 no faktycznie można dodawać, a jak dodać sonde do istniejącego już tematu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 no faktycznie można dodawać, a jak dodać sonde do istniejącego już tematu?? 1719968[/snapback] 1. przeciez podalem przycisk DODAJ SONDE a nie NOWA SONDA - czyli dodanie ankiety do istniejacego tematu a nie stworzenie nowego tematu-ankiety 2. jak masz juz istenijaca SONDE to - mozesz ja USUNAC dzieki przyciskowi USUN albo EDYTOWAC (dodawac lub odejmowac opcji) dzieki przycikowi EDYTUJ - oba przyciskli sa w prawym gornym rogu ANKIETY 3. dla mnie najcichszym dyskiem jaki mialem (i jaki "slyszalem") jest Samsung z serii M40 model MP0402H :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojpecet Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 (edytowane) Kiedyś (całkiem do niedawna) miałem jeszcze Samsunga 80GB ATA (SV8004H) i musze przyznać że chodził jak diabeł :D Nie sposób go nie usłyszeć. Chrobotanie prawie żadne, ale ten okropny świst głowic... Mój brat ma Barke IV i przyznaje, jest bardzo cicha, ale jednak nie tak bardzo jak mój obecny Hitachi. Moze różnica jest w latach, Batka IV ma juz 2 lata a mój Hitachi kilka miesięcy. Jednak o Niebo lepszy Hitachi (w chwili obecnej, bo trudno przewidzieć co będzie za np. te 2 lata). Edytowane 31 Października 2005 przez kaamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob75 Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 miałem Samsunga---WYŁ... mam Maxtora ---WYJE.... mam żone.................. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 miałem Samsunga---WYŁ... mam Maxtora ---WYJE.... mam żone.................. :-P 1730979[/snapback] ....i nie wiadomo jak sie starasz nie chce wyc ? :D sorki za OT. Tak mi sie skojarzylo - no offence :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eKOKOsss Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 (edytowane) miałem Samsunga---WYŁ... mam Maxtora ---WYJE.... mam żone.................. :-P 1730979[/snapback] mam Hitachi ... bez gumek (GUMKI) CHROBOCZE LOOL Edytowane 1 Listopada 2005 przez eKOKOsss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kurzun Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Mam dyski Samsuga i Segate Barracuda. Samsung - jest cichy choć nie az tak jak barracuda. Chcesz cichy ?? Kup Segate Barracuda. To moja opinia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Witam! Mam nowego pretendenta do tytulu: Seagate U Series X ST320014A. O ile Barracuda 4 ma praktycznie bezglosny silnik i tylko nieco glosniejsze glowice, to tego twardziela nie slychac WCALE. Pracuje u mnie w serwerku, w ktorym jest tylko 1 wentylator (w zasilaczu, puszczony na 6V, ponizej tego sie zatrzymuje) i powiem tak: o 3 w nocy, kiedy panuje u mnie grobowa cisza to z 2 metrow da sie uslyszec ten wiatrak... a dysku nie slychac nawet z pol metra :D Demonem szybkosci toto nie jest, ale jak ktos szuka dysku do kompa, ktory musi chodzic non stop i przy ktorym trzeba spac (tak jak ja), to szczerze polecam. Problem w tym, ze przestali je produkowac dlugo zanim ukazala sie Barracuda IV :huh: pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuDa_86 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Maxtor DiamondMax9 60GB... bardzo cichutki! :) A teraz używam Seagate Baracuda 160GB, też cichy, może nawet bardziej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 miałem maxtorka 40gb 5400 obrotów. Mimo,ze to maxtor czyli z założenia powionien być głośny ja tego dysku nie słyszałem... Był naprawde bardzo ale to bardzo cichy i do tego mimo niskich obrotów z powodzeniem konkurował z dyskami konkurencji 7200 obrotów... Byłem z niego przez 3 latka bardzo ale to bardzo zadowolony.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Seagate 80Gb Barracuda 7200.7 a dokładniej ST380011A. W miarę cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 najcichszy dysk to dysk nie podlaczony do zasilania :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 seagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...