shogoleo Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Cze Koledzy trapi mnie ostanio pewnien problem. Dokładnie tydzien temu kupilem nowy dysk " WD 200 GB, 8MB, IDE - WD2000JB " Nastepnie sporzadzilem kopie starego dysku i wgralem ja na nowy. Od tego czasu komputer raz na 20 razy wlaczyw sie w trybie normalnym , natomiast w trybie awaryjnym wlacza sie zawsze bez problemu. Ten sam problem istnieje po sformatowaniu dysku i wgraniu nowego systemu od podstaw. Zaraz po starcie pojawia sie niebieski ekran na ulamek sekundy i komp sie restartuje. Moj komp to : GF2 GTS , Duron 1600, Asrock k7s8x,512 Ram,WD 200 Gb. Czekam na propozycje rozwiazania problemu. Z powazaniem Shogoleo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzytkownik_X Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Witam! Ja mam podobny problem do Ciebie. Kilka dni temu kupilem nowego twardziela - WD caviar 80GB. Zainstalowałem nowy system, wgrałem kodeki, itp. Wszystko dzialało bez problemu az do wylaczenia kompa. Potem ładował sie Bios, wykryło HDD i NIC!! :mur: CZARNY EKRAN!! W trybie awaryjnym bez problemu sie uruchomił, ale normalnie uruchamia sie po kilku resetach albo jak kilka razy go włacze i wyłącze. MASAKRA!! Sprawdziłem wszystko - taśmy, zasilanie, zworki , plyte główną. Windowsa instalowałem w ciągu 3 dni juz 5 RAZY! Jak ud Ci sie coś wykombinować to daj znać! :wink: Ja mam wrazenie, ze to przypadłość wszystkich dysków WD. Chyba go wymienie na Seagata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milek Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 Zgadza sie, moj prolem jest taki sam jak wasz tylko ze u mnie wogle nie dziala nawet w trubie awaryjnym... :sad: a poza tym obudowa mi sie troche topi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...