zezor88 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Mam dylemat posiadam mobila 2800+ i srasznie drazni mnie widok 600 mgh w Aidzie poniewaz moja płyta(t.j. GIGABYTE 7VT600P-RZ) go nie widzi. Słyszałem ze inaczej jest z Abitem na nforsie i tu pytanie co bedzie leprze do krecenia procka EPOX 8RDA+Pro czy ABIT NF7-S2 . moze jakas inna płytka. dzieki za pomoc <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuruś Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Oczywiście że abit ;] ale nie bież S2 to pomyłka lipa do kręcenie lepiej NF7-S. a tak w ogóle to już było: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=158993 Edytowane 25 Października 2005 przez qura16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 epox jak sie uda to tez nie bedzie wiele gorszy ale one maja problemy z kondami ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 no nie ryzykowałbym epoxa, ja nie odpaliłem mobila na mojej mobo ( patrz zygn. ), za cholerę; płyta dostaje gupawy...niestety; na asusach serie-X też ładnie idą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zezor88 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 ok wiec nabyłem abita :) pomórzcie mi prosze teraz z konfiguracja płyty poniewaz jestem total amatorem i dopiero zaczynam sie w to bawić . Czy mucze w jakis sposób ustawiac zworki zeby niczego nie spalic a przedewszystkim procka? zbierałem sprzecik troche i nie chce go stracic juz na poczatku ;) mysle ze ze wszystkim se poradze ale bede wdzieczny za podpowiedzi a jest to dla mnie o tyle trudne ze nie moge sie wesprzec zadnym serwisem bo nie jestem w polsce. Z góry dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 myślę, że na tweaku trudno będzie wykonać instruktarz stepBYstep :rolleyes: jak masz dwa kompy, to umów się z kimś na gg; ten abit, którego nabyłeś nie wymaga zworkowania na wstępnie, wszystko dostępne z biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zezor88 Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 no tak , mam drugi komp wiec z tym mysle nie bedzie problemu jednak płyte mam z drugiej reki i nie wiem na czym poprzedni uzytkownik jechał i czy nie wchodzac do biosu tylko bezposrednio do windowsa nie narobie g... . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 jeśli chcesz krecic zadbaj o dobre chlodzenie dobry zasilacz ze stabilnymi napieciami dobra i dobrze nalozona paste termoprzewodzaca oraz dbaj o napiecia procesora w trakcie jego podkrecania masz opcje fsb podbijasz co 5 albo co 2 czekasz i tak caly czas az do konca sprawdzasz temperature jak bedzie ok(do 60 c w idle) to wzbijasz lekko napiecia np.z 1,65 do 1,68 i znow krecisz pamietaj aby zachowac zdrowy rozsadek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 no tak , mam drugi komp wiec z tym mysle nie bedzie problemu jednak płyte mam z drugiej reki i nie wiem na czym poprzedni uzytkownik jechał i czy nie wchodzac do biosu tylko bezposrednio do windowsa nie narobie g... . 1723324[/snapback] no dobra; zworki w tej płycie cię nie interesują; montujesz mobo do budy, sprawdzasz 2x czy wszystko szczelnie pasuje; układasz tasiemki i druty od zasiły, tak żeby to miało sens; i odpalasz na defaulcie biosa; pakujesz się do biosa i pztrzysz, czy ma sens to, co tam jest: temper., napięcia poszczególnych lini itd....; na defaulcie włazisz na OS i patrzysz czy odpala, coś tam klikasz, i patrzysz czy nie ma zwiechów, itp..; restartujesz, w biosie klikasz optimalised loaud settings, bios wykryje ci procka i dopasuje napięcia itp..; patrzysz czy to ma sens: nazwa, mnożnik, napięcia, temperatury; odpalasz OS-a i patrzysz czy hula; i generalnie tyle; odpalasz jakiegoś z 3Dmarków, przy karcie 6600 i powyżej najlepiej 3Dmarka03; i punkty powinny się trzymać kupy w zależności od konfigu, tj sprzętu; zworki, resety biosa i inne zabiregi wtedy jak co będzie krzaczyć, ale bez względu na usera płyta z procem ma palić w opisany sposób bez problemów pozdro seiper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiper Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 jeśli chcesz krecic zadbaj o dobre chlodzenie dobry zasilacz ze stabilnymi napieciami dobra i dobrze nalozona paste termoprzewodzaca oraz dbaj o napiecia procesora w trakcie jego podkrecania masz opcje fsb podbijasz co 5 albo co 2 czekasz i tak caly czas az do konca sprawdzasz temperature jak bedzie ok(do 60 c w idle) to wzbijasz lekko napiecia np.z 1,65 do 1,68 i znow krecisz pamietaj aby zachowac zdrowy rozsadek 1723665[/snapback] cześć; czemu tak nisko idziesz na semku, przy niskim vcore??? wyżej nie chce póścić sis??? pytam bo dosemka2500 mam wieli sentyment, ładnie chodził i długo na nim pracowałem przy vcore 1.875?? i wcale nie miał zamiarun paść :) pzdr seiper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...