Skocz do zawartości
mlody_dg

Sprzęt Za 600 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Chciałbym się zapytać jaką płyte i jakiego procka można kupić za 500 zł ( za 100 zł musze ramu dokupić) Mam plytke pod socket A i chce kupić coś pod 754 i do tego Athlona lub Semprona. Da rade kupić coś w miare dobrego do 500 zł w sumie? Prosze o propozycje i nazwy aby potem mógł sobie poszukać tych produktów w sklepach internetowych;) Z góry dziękuje.

Edytowane przez mlody_dg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@LuHash

Nie znasz = nie radź...

Wg. mnie powinieneś kupic owszem sempka64 bo tani jednak nie model 2500+ tylko jeśli juz pare złotych droższego 2600+ który ma mnoznik 8 i taka shitowata K8NS pozwoli ci go jako tako podkrecic...

Sorry ze tak wyrazam sie o płycie ale mialem ja i szczerze mowiac najgorsze mobo jakie posiadałem...

Gdybym wiedział obył bym sie bez sprzetu i dozbierał bym juz na poczatku $ na DFI

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja propozycja:

[754] Procesor AMD Sempron 2600+ BOX 64-bit  249zł

[754] Płyta Epox 8KDA3I rev3.2-263zł

ceny z apollo.pl

Razem 512zł troche przekroczone ,ale myśle że warto. :wink:

1718481[/snapback]

zgadzam ze z przedmowca - obecnie chyba najlepsze rozwiazanie "econo" :)

btw. ja pyte kupilem za 255 czyli wyszloby 502 zl - tez troche przekroczone, ale mysle ze warto :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drobny szczegół - wersja 2800+ ma 2x więcej cache'u niż 2600+, więc nawet przy BOŻYM SZCZĘCIU nie wyciągniesz z niego dużej wydajności.

1718811[/snapback]

To oczywiste że 2800+ jest lepszy od 2600+ ale tutaj chodzi o budżet i w jego zakresie uważam że lepiej nabyc 2600+ na lepszej mobo ,coby go dobrze podkrecić,niż 2800+ na gorszej mobo wprawdzie cachu będzie więcej,ale procek bedzie niżej biegał (gorsze oc na taniej mobo)

Najchetniej poleciłbym DFI + S64 3400+ :wink:( no ale to już duża cena i może s939 i tak końca nie widać :lol: :lol: :lol: )

Edytowane przez Ricci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem gdzies 2500 ktory tez ma 256 cachu..wiec chyba lepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> takiego..200zl za oem..potem za 50-70zl chłodzenie i tego EPOXA co polecacie (250-160zl)...razem okolo 520 ale mysle ze to by bylo najlepsze rozwiazanie..(chyba ze sie w sklepie pomylili i 2500oem nie ma 265kb cachu)

lol zaznaczylo mi orta..a dobrze napsialem ;d

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przygotuj się, że każdy będzie polecał co innego - tak to niestety bywa przy takich pytaniach.

Zwolennicy DFI - TYLKO DFI !

Zwolennicy Epoxa - TYLKO EPOX !

etc...

1719408[/snapback]

nieprawda :P

Ja cale zycie jade na abicie ale zawsze polecam na pierwszym miejscu dfi ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi