Skocz do zawartości
lazy-bones

Nie Wyświetla Botowania - X800gto

Rekomendowane odpowiedzi

witam

prosze o opinię i poradę,

mam następujący kłopot: jeśli do karty grafiki his x800gto podłączony jest tylko sam monitor to widzę ekren botowania kompa (umożliwiający np. wejście do biosu), jeżeli jednak jest również podłączony TV (chinch tv-out) to wówczas dosowy ekran botowania wyświetlany zostaje tylko na TV, na monitorze jest napis"out of range"; niezależnie od tego czy TV jest włączony czy nie, wystarczy że jest połączony przewodem z kartą - na monitorze obraz pokazuje się dopiero po załadowaniu windowsa;

poza tym z kartą nie mam żadnych problemów;

czy to karta jest uszkodzona, czy też jest to cecha radeonów (do tej pory użytkowałem nvidię)

pzr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a podpiąłeś monitor przez DVI?? czy D-Sub??

ja mam wpradzie karte x800GT.. ale jak podpiąłem monitor pod D-Sub, a TV na TV-Out'a to widziałem tylko na monitorze obraz, na TV nie wysietlało mi nic,

telewizor już zniosłem rodzicom na dół, wiec nie mam jak sprawdzić teraz dokładniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie nie ma zadnego problemu.

mialem nawet podlaczone 3 urzadzenia - 2 monitory i tv i na kazdym pokazywal to samo - bios itp

czy twoj radzio jest uszkodzony - tego nie wiem...

moze lepiej niech sie wypowie jakis postadacz takiej samej grafy

pozatym powiedz - czy jak jest podlacony sam monitor to tez sie tak dzieje

i jeszcze jedno - co sie dzieje jest podlaczony jest monitor i tv, ale tv wylaczony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>>pozatym powiedz - czy jak jest podlacony sam monitor to tez sie tak dzieje

nie, jak jest podłaczony sam monitor to jest ok, tzn. widać ekran botowania

>>i jeszcze jedno - co sie dzieje jest podlaczony jest monitor i tv, ale tv wylaczony

no właśnie - nie ma znaczenia czy TV jest włączony czy wyłączony, wystarczy, że jest wetknięty kabel w tv-out i w TV (czyli gdzieś podczas uruchamiania kompa jaby następowała detekcja podłączenia do TV i dopóki nie załaduje się winda to TV jest traktowany prymarnie),

no wkurza mnie to, bo jak chcę wejśc w BIOS to muszę wykonywać skomplikowane figury ekwilibrystyczne w celu odłączenia kabla łączącego kartę z telewizorem; ponadto nie wiem, czy karta nie jest czasem uszkodzona, którą na dodatek kupiłem nową wprawdzie, ale od gościa z allegro, który sprowadził ją z Czech.

słyszałem cos o jakiejś kombinacji klawiszy (Alt z czymśtam) no ale to chba raczej pod windowsem, a nie w trakcie uruchomienia komputera

szlag!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi