Skocz do zawartości
roo-v-eer

Jak Wyłaczyć Logowanie Do Win Xp Sp2 Home

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, po instalacji dodatku NET Framework 1.1 pojawiło mi się okienko logowania. Chcę je usunąć, tylko jak?? Szukałem wszędzie ale nie mogę sobie poradzić, sam dodatek jest mi potrzebny do pewnych programów, ale logowanie jest mi nie potrzebne, zamiast automatycznie włączać system, muszę za każdym razem podchodzić i klikać w mój login. Proszę o szybką pomoc, z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Automatyczne logowanie

Jeżeli jesteśmy jedynym użytkownikiem swojego sprzętu wymuszanie każdorazowego logowania do systemu może być denerwujące. System pozwala jednak logować się automatycznie tylko trzeba go o tym powiadomić.

Z menu "Start" wybieramy "Uruchom" i wpisujemy control userpasswords2

W oknie "Konta użytkowników" na zakładce "Zaawansowane" likwidujemy zaznaczenie przy "Aby używać tego komputera, użytkownik musi wprowadzić nazwę użytkownika i hasło".

W oknie ustawienie hasła, które teraz powinno się pojawić wpisujemy nazwę użytkownika, a pole hasła pozostawiamy puste. Należy przy tym zwrócić uwagę, aby do takiego ustawienia wybierać swoje konto "imienne", a nie konto Administratora wbudowane w system.

Sztuczka ta może się przydać, gdy dotąd logowaliśmy się automatycznie (nie wprowadzając hasła), a nagle stało się to wymagane. Powodem tej nieoczekiwanej zmiany może być przeprowadzenie operacji Windows Update i zainstalowanie .NET Framework. Generuje ona nowe i widzialne tylko spod Panelu sterowania konto o nazwie ASP.NET. Nie trzeba usuwać aktualizacji ani tego konta. Wystarczy postąpić jak wyżej.

Innym rozwiązaniem problemu z ASPNET może być modyfikacja Rejestru co jest już nieco trudniejsze. Z menu Start wybieramy Uruchom i wpisujemy regedit. Teraz w lewej części okna otwieramy klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ Winlogon\SpecialAccounts\UserList

Z menu Edycja wybieramy Nowy i Wartość DWORD. Nadajemy jej nazwę ASPNET i przypisu- jemy wartość 0. Po zrestartowaniu komputera problem powinien zniknąć.

EnJoy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi