cyganos king Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 No to teraz pytanko. Nie mam za dużo kasy - a myślałem o aparacie. I teraz - ten czy A510? Tamten kosztuje 300 zł więcej - ale nie wiem czy potrzebuje zcegoś tak mocnego robiąc zdjęcia na imprezach czy naprawde sporadycznie... skoro robisz fotki sporadycznie to A70 w zupełności ci wystarczy, chyba że fotografia cię wciągnie wtedy ten aparat może nie wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Jeśli chcesz to możesz kupić ten lepszy ale jeśli chodzi o mnie to naprawdę nie potrzebuje lepszego aparatu ten wystarcza mi w 100% !!! :wink: lepiej za te 300 zł kupić coś innego bo jeśli kupisz A510 to i tak będzie chyba bez karty i bez akumulatorków i kolejne 150 zł ale zrobisz jak chcesz ja powiem tak do amatorskich zdjęć ten aparat jest za dobry i przynajmniej się nie martwię czy mi go zwiną czy mi spadnie. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) No sam nie wiem... On ma 2 czy 3,2 MegaPiksele ? Edytowane 6 Listopada 2005 przez zavader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) A60 - 2 A70- 3,2 :wink: tego mam Powiem tak miałem w rękach A520 i różni się tylko tym że ma większy LCD i chyba ma tylko 2 akumulatory (myślę że to minus) jeśli chodzi o fotki czy filmy to niema różnicy tylko nie pamiętam czy to był A510 czy A520 ale raczej A520 :wink: a to zdjęcie które wykonałem przed chwilą w całkowitej ciemności robiłem je po omacku ;) Edytowane 6 Listopada 2005 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) odświerze temat :] wszystko sie zmienia, cyfrówki też ;;;]]] poszukuje cyfrówki, jak najtańszej, dobrze jakby makro było, przyzwoity zoom i takie tam :] pełna amatorka :] fotki głownie allegro, ale jakieś imprezki czy cos też ; ] dalej Canony na topie? :D Edytowane 8 Maja 2006 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 odświerze temat :] wszystko sie zmienia, cyfrówki też ;;;]]] poszukuje cyfrówki, jak najtańszej, dobrze jakby makro było, przyzwoity zoom i takie tam :] pełna amatorka :] fotki głownie allegro, ale jakieś imprezki czy cos też ; ] dalej Canony na topie? :D Yup. ;] Weź coś od C i będziesz zadowolony. :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Powinnismy dostawac jakis % od kazdego sprzedanego Canona :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 a wlasnie czytam ze ten a60/a70 sa fajne i pytanie czy brac a60,70 z allegro czy probowac nowke z MM A420 za 450zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 a wlasnie czytam ze ten a60/a70 sa fajne i pytanie czy brac a60,70 z allegro czy probowac nowke z MM A420 za 450zł ? A70 vs. A420 Hmm A70 ma większą matrycę a A420 ma makro od 1cm ;) zastanów się co Ci potrzebne ... Lepsza jakość czy ostrość od 1cm (A70 łapie dopiero od 5cm). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 A70 to juz stary model, moze A420 ma matryce nowsza :) i jakos taka zla nie bedzie. Ale to trzeba by loknac na jakas recenzje w necie i fotki testowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 No właśnie, a w necie nigdzie nie ma przykładowych fotek z A420. Są albo A410, albo A430. Czy ktoś kto posiada to mógłby wrzucić jakieś zdjonka lub podać linki gdzie są?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 witam chcialem sie poradzic, kogos bardziej obeznanego z aparatmi niz ja ;] chce wydac ok 300-400 na uzywny aparat, co byscie doradzili ?? mam swoje typy, ale jest ich duzo, dlatego prosze o wskazanie faworytow ;] swoje typy zostawie na koniec i zobacze czy sa podobne ;] pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 9 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 A60/A70, widzialem nawet A75 w tej cenie na allegro, popatrz tez w watkach co kupic "Do 600zl" http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=137211&st=0 moze jakies juz stanialy tez do tego poziomu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2006 Witam a co powiecie o Samsungu A403 ?? Zamierzam go nabyć ok. Października / Czy będzie dobry ?? Chodzi mi o jakość fotek . I ma duży wyświetlacz LCD :) http://www.agito.pl/index.php?pid=31050 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 To moze ja :) Cos do 400zł zastosowanie: dla mamy :) czyli cos co bedzie robilo dobre foty bez jakis duzych wymagan :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Szukam czegoś do 400, myślałem nad canonem a510 i a430, ale nie wiem co wybrać, A moze jeszcze cos innego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 Moja dziewczyna chce sobie sprawić cyfrówkę (najlepiej gdyby z kartą pamięci i akumulatorkami wyrobić się w 400 zł), początkowo myślałem o tym, ale wybrałem się do sklepu nie dla idiotów (nie po to żeby coś kupić, ale żeby rozeznać się co można kupić :) ) i znalazłem Canon Powershot A450 (W sklepie nie dla idiotów przy tych aparatach jest nazwa Pawershot :lol2: ). Wygląda bardzo ciekawie, co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 (edytowane) Moja dziewczyna chce sobie sprawić cyfrówkę (najlepiej gdyby z kartą pamięci i akumulatorkami wyrobić się w 400 zł), początkowo myślałem o tym, ale wybrałem się do sklepu nie dla idiotów (nie po to żeby coś kupić, ale żeby rozeznać się co można kupić :) ) i znalazłem Canon Powershot A450 (W sklepie nie dla idiotów przy tych aparatach jest nazwa Pawershot :lol2: ). Wygląda bardzo ciekawie, co o tym sądzicie?Hp-prawie jak aparat. Nie wierzyłem dziś sie przekonałem, chciałem kupić M525(okazyjnie), jak zobaczyłem jakie fotki robi.. porazka jak dla mnie.. mimo ok 6Mpix to kolory na fotach sa ujowe, jakieś szumy czy co, a to nówka nie śmigana.. zraziem sie do HP, toż to mój A200 robi lepsze foty.. Sam musze coś kupić bo zalałem wódką swojego Canona, wiem że bedzie to Canon, jakikolwiek ;P Nie jestem wymagający-bede polował na allegro.. A200 miał 'troche' mało funkcji i 'mocy' więc bede polował może wyżej.. Edytowane 23 Maja 2007 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DX_07 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Witam ! Za jakieś dwa tygodnie kupuję sobie cyfraka... i mam 4 opcje: Benq C640 Benq C740 Benq E605 Benq E610 I tu moje pytanie... którą byście polecali ?????????????????????????? P.S. Należy wspomnieć, że bardzo interesuję sie fotografią i aparat nie będzie mi służył okazyjnie. lecz fotki będę pstrykał bardzo często i będzie ich bardzo dużo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) rozumiem, ze na Benq pula aparatow do wyboru sie konczy? Edytowane 28 Maja 2007 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DX_07 Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 No raczej tak... bo nic innego w tej cenie nie ma (tzn. są ale te Benq wydają się najlepszym wyborem)... choć myślałem też nad używką Canona z serii A5xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) A regulaminu już nie raczyłeś przeczytać ? No to poniesiesz karę. Edytowane 28 Maja 2007 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 * Praktica DCZ 5.8 * Samsung S630 * Samsung D60 * Fuji FinePix A510 * Canon A70 Zdjecia robie na ustawieniach manualnych, takze dobre auto nie potrzebne. Chcialbym porzadne makro, dobry tryb nocny, i ogolnie dobra jakosc zdjec :-P Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Może, przydadzą się komuś sample. Aparat Benq C540. To są zdjęcia robione przez moją Mamę w trybie auto(czyli zdjęcia wykonane przez totalnego amatora). Moim skromnym zdaniem jak na aparat kupiony za 379 zł (w cenie była jeszcze karta 1GB GoodRam) to fotki pierwsza klasa. Aha szkła są Pentaxa, więc nie jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Co powiecie nt marki Fuji? Chodzi o najtańsze modele, mam okazje sobie kupić nówke za jakeiś 20% mniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 podaj model, to może ktoś i coś powie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 (edytowane) podaj model, to może ktoś i coś powie :PNo nie wiem, coś najtańszego w miare dobrego i Fuji bo tam bede miał zniżke, np A600/610? Chyba że na allegro nie widze czegosinnego dobrego i w dobrej cenie(ok 400zł po zniżce ; ]) Kupiłem Fuji a610 i jestem full heppi ;] Edytowane 11 Lipca 2007 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 (edytowane) To ja mam pytanie o nowy aparat do 300 zł. Ma on po prostu być nieskomplikowany i robić dobre zdjęcia - kupuję go dla brata i m.in. dlatego musi być nowy, brat ma uczulenie na używki. Lepiej byłoby gdyby był nawet odrobinkę tańszy niż te 3 stówki, żeby wystarczyło na jakąś kartę pamięci. Myślałem nad canonem a75 czy czyms w tym stylu ale na allegro nie znajdę nówki. Może któryś z tych?: http://www.allegro.pl/item217553285_kodak_...er_okazja_.html http://www.allegro.pl/item217623308_cyfrow...share_c433.html http://www.allegro.pl/item216758196_kodak_...share_cd43.html http://www.allegro.pl/item215908650__kodak..._c433_4mp_.html http://www.allegro.pl/item214252351_fujifi...a510_nowy_.html http://www.allegro.pl/item216700777_najtan...ylka_free_.html Proszę o szybką radę... brat mnie naciska Edytowane 19 Lipca 2007 przez Shakell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 ja ostatni kupiłem mojej matce na urodziny Polaroida X530 nówka z fotobasi całkiem miły aparacik jak na taką cenę to wykonanie bardzo ok jak na kompakta ma nawet dużego gripa :) plusy to dla mnie matryca foevon,pomiar światła matrycowy centralnie ważony i punktowy, jakieś tam nastawy para manualne, ładnie oddaje kolory i jest w miarę ostry no i dobre wykonanie, minusy to szumy na każdym iso powyżej 100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 ja ostatni kupiłem mojej matce na urodziny Polaroida X530 nówka z fotobasi całkiem miły aparacik jak na taką cenę to wykonanie bardzo ok jak na kompakta ma nawet dużego gripa :) plusy to dla mnie matryca foevon,pomiar światła matrycowy centralnie ważony i punktowy, jakieś tam nastawy para manualne, ładnie oddaje kolory i jest w miarę ostry no i dobre wykonanie, minusy to szumy na każdym iso powyżej 100 chętnie bym obejrzał jakieś fotki 1:1 z tego aparatu :) plssssss.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...