Carson Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Siostra chcialaby zakupic jakis aparacik do 300zl, ja niestety jej doradzic nie moge bo sie nie znam. Przejrzalem troche ten dzial i szczerze mowiac nadal nie wiem co jej wybrac. Najlepiej zeby propozycje dotyczyly nowek na gwarancji, nie zadne refubrished czy "ekspozycji sklepowej". Nie musi to byc aparat z zawansowanymi funkcjami w manualu (z reszta w takim przedziale cenowym...) ale niech to bedzie najlepszy wybor do 300zl. Zaciekawil mnie canon A510 polecany w kilku watkach ale trudno go dostac, ewentualnie dolozyc 30zl do Samsunga ES55. Nie wiem, doradzcie mi cos, bede wdzieczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Wydaje mi się, że z nówek w tej cenie to najlepiej patrzeć na wygląd. Jeśli tutaj nie znajdziesz odpowiedzi możesz zajrzeć na forum.fotoexpert.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2009 panowie warto: http://www.argos.co.uk/static/Product/part...+ON+CAMERAS.htm ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 (edytowane) panowie warto: http://www.argos.co.uk/static/Product/part...+ON+CAMERAS.htm ?? Po aktualnym kursie to 365pln, w Polsce stoją po 399pln, więc sam sobie odpowiedz. :) A jeśli nie chodzi o cenę tylko o model... Będzie robił zdjęcia. W tej cenie szału nie oczekuj, jeszcze nie wiadomo na czym Ci zależy... Jeśli Ci odpowiada, to wsysaj. :) Edytowane 25 Listopada 2009 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) Czesc, Jaki polecilibyscie mi aparat tak do ~500 zl? Bedzie to moje pierwszy aparat cyfrowy. Nic wielkiego nie wymagam, jestem totalnym laikiem. Chodzi o robienie zdjec na wakacjach, imprezach, zdjec do Allegro (tu przydaloby sie makro) i ogolnie zdjec w mieszkaniu. Chcialbym zeby byl mozliwie jak najmniejszy/kompaktowy. Moze jakis Canon? Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hca1c Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Canon A480 to bardzo dobra propozycja - 100 zł poniżej budżetu który masz, ale myślę że Ci to nie przeszkadza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 (edytowane) Szukaj jakiś ixus'ów. Można się zainteresować z nowszych 100is (będzie raczej raczej ciężko w tej cenie np. http://www.allegro.pl/item842672084_canon_...owy_okazja.html wiem kolor rzeźnia i nie wiadomo jak aukcja się skończy ale jak można nagiąć budżet to warto, chociaż typ piszę, że za 550zł odda, więc okazja) lub 95is (na alledrogo można dopaść za niecałe 600zł http://www.allegro.pl/item847714442_canon_...wka_zestaw.html nówkę lub polować na używki). Można pomyśleć nad tańszym ixus 90 (sd790is) :) pzdr Edytowane 19 Grudnia 2009 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMPRO Opublikowano 22 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2009 Konika Minolta A1 cena do 500zł używana nie do zdarcia posiada matryce tupu CCD (lepsze odzwierciedlenie kolorów) o ogromnych rozmiarach dokładnie taką jak w hybrydach za 1500zł RAW i TIFF nie skompresowane pliku JPG gubi kolory psuje zdjęcia nie pozwala na zmienię ekspozycji zmiane szumów balansu bieli ostrości nasycenia a PS jedynie marnie symuluje to możliwości TIFF najwyższej jakość plik graficzny 0 kompresji mogą zajmować nawet 40Mb nie najmniejszy wyświetlacz jak na taki stary sprzęt pamięci CF typu I i II obecnie jedne z najbardziej opłacalnych rozwiązań bardzo szybkie i bardzo pojemne brak większych szumów lub brak szumów ISO 1600 jest tu całkiem sensowne możliwość redukcji szumów przez RAW nawet na 6400 nic nie zobaczymy :) Sensowny obiektyw bardzo ostry Niewielka ilość MPX rozdzielczość już niemal profesjonalna nadaje się spokojnie do druku największych zdjęć przez interpolację (przy druku zawsze zachodzi interpolacja) typowa wielkość zdjęć do użytku domowego nie będzie wymagała podnoszenia rozdzielczośći mała mpx przy wielkiej matrycy równa się ogromne punkty światłoczułe znacznie mniej podatne na szum co daje ostre zdjęcia i spory zapas przy wysokim iso do redukcji szumu zwyczajnie aparat robi znacznie więcej i lepiej radzi sobie przy słabym oświetleniu rozsądna ogniskowa troche szerokiego konta i sensowne zbliżenie nie za wielki zoom wsam raz miejsce na lampę błyskową tanie i pojemne wciąż produkowane baterie li on odchylany wizjer przydatne do macro i stabilizacja obrazu szybkie zdjęcia seryjne ma wszystko z wyjątkiem wymiennych obiektywów :) Obudowa wykonana ze stopu magnezu i uszczelniana taka jaks spotyka się w najlepszych sprzętach b b b drogich lustrach dajce lepszą gwarancje i to dożywotnią że sprzętowi się nic nie stanie W skrócie jedna z najlepszych hybryd wszech czasów jedyna różnica tkwi w tym że nie posiada tylu mpx co skutkuje niemal brakiem szumów obecne hybrydy jeśli nie potraktować nawet 16mpx jako idiotyzm zwyczajnie nie są tak dobrze wykonane często brakuje w nich jakiejś funkcji jedyne czego nie ma ten aparat naprawdę to wymiennej optyki ale tylko panas posunął się tak daleko robiąc idiot kamera okrzyknięto przydomkiem idioty :) minimalna cena za taki sprzęt to jakieś 420zł powinien być po wymienię fabrycznego błędu do 400zł nie da sie kupić aparatu dobry kompakt kosztuje minimum 1500zł i nie mówie tu o 14mpx czy 16mpx długo by tłumaczyć Powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hca1c Opublikowano 24 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2009 (edytowane) Twój post wygląda tak - po co masz kupować Fiata, lepiej dołożyć do Mercedesa :) Zwykły człowiek potrzebuje pstryknąć zdjęcie jednym przyciskiem i już. Można to określić tak - aparat użytkowy. Lustrzanka nie ma sensu w takim wypadku. Czasami widuję ludzi którzy kupują lustrzanki i jadą na trybie auto :D Szpan musi być. Kolejny raz polecam Canona A480. Edytowane 24 Grudnia 2009 przez hca1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2009 @IMPRO - zasadniczo masz racje, choc miejscami, za przeproszeniem, bredzisz (A1 nie ma ISO1600, na ten przyklad ;) ). No i popracuj nad forma wypowiedzi, bo taki totalny brak interpunkcji i sensownej gramatyki trudno sie czyta ;) Poza tym jak dla mnie ten aparat ma jedna powazna wade, a mianowicie gabaryty. A1 to straszny kloc i niektorych moze to odrzucac. No i karty CF w aparacie tej klasy to IMHO wada, a nie zaleta, bo co z tego, ze sa szybkie, jak ten aparat i tak tego nie wykorzysta, a CFki sa srednio 2x drozsze od SD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Osoba z rodziny prosi mnie o pomoc w wyborze aparatu cyfrowego. Ma on kosztować do 30 zł miesięcznie (na raty). Co możecie polecić? Ten aparat ma być do całkowitej amatorszczyzny, także kompakt powinien wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Czy opłacalne jest kupienie w tym przedziale aparatu używanego? Spodobały mi się Sony DSC-H2 i H5, z czego tego drugiego może być ciężej dorwać w tej cenie. Czy zbyt duża szansa, że w tym przedziale cenowym sprzedają same "ledwo działające" sztuki? Nie mam pojęcia o robieniu zdjęć, a aparatu szukam na wyjazd na 3 miesiące za granice, chociaż służyłby też jako aparat "do wszystkiego" przed i po wyjeździe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2010 potrzebuje aparat dla rodziców do 300zł, ważne żeby był zasilany akumulatorkiem a nie bateriami AA no i musi robić zdjęcia ;) najchętniej coś nowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azA Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 Też mam ten sam problem. Długo robiłem zdjęcia aparatem w komórce. Jakość spoko, ale jak trzeba wykonać zdjęcie w ciemnym miejscu (nie ma lampy) lub mam dokonać przybliżenia to masakra. Także na coś do 300zł trzeba się zdecydować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 (edytowane) Jaki aparat do 400 zł do ogólnych zastosowań? Jedyny warunek: musi być nowy. To co wyszukałem do tej pory to Nikon L22 i Kodak Z915. Edytowane 21 Listopada 2010 przez westsajd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 (edytowane) Jaki aparat do 400 zł do ogólnych zastosowań? Jedyny warunek: musi być nowy. To co wyszukałem do tej pory to Nikon L22 i Kodak Z915. W MM jest teraz Canon A495 za 229 PLN, do tego kupisz jakąś kartę SD i aku+ład, i wyjdzie dużo taniej :rolleyes: Edytowane 23 Listopada 2010 przez cyrkiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Jeszcze raz podbijam pytanie, jaki aparat do 400 zł? Przegapiłem promocję na tego canona i teraz żałuję ;( Na allegro są fajne aukcje Nikona L22 w zestawie z akumulatorkami, ładowarką i takimi tam, dużo ludzi bierze. Będzie coś lepszego w tym zakresie cenowym od Nikona? Kodak Z915 odpadł ze względu na rozmiary, szukam czegoś co zmieści się w kieszonkę koszuli i zrobi przyzwoite fotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Przyłączam się do pytania. Moje propozycje to: Canon A495 Samsung ES30 Nikon L22 Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phonik Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam Zastanawiam się nad zakupem ramki cyfrowej do wyświetlania zdjęć. Nie oczekuję żadnych wodotrysków, chcę by ramka miała przyzwoitą rozdzielczość (coś w okolicach 800x600 lub większą), rozmiar 7-8 cali, tradycyjne proporcje, żeby bez problemu skalowała zdjęcia, tak by były wyświetlane w całości na ekranie z zachowaniem oryginalnych proporcji (może dodawać czarne pasy jeśli jest taka potrzeba, ważne żeby niczego nie ucinała i nie rozciągała). Oczywiście koniecznie ze złączem usb i gniazdem kart flash (najlepiej obsługującym xD), jakaś wewnętrzna wbudowana pamięć mile widziana, chociaż bez tego mogę się obejść. Zależy mi też na dobrej jakości wyświetlanego obrazu, żeby nie trzeba było się gimnastykować przed nią, żeby zobaczyć zdjęcie. Pilot jest zbędny. Znalazłem kilka modeli (samsung, intenso, kodak) ale chętnie wysłucham porad użytkowników. Z góry dzięki. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 generalnie szukam w miare dobrego kompaktu :) wiem że nie ma szaleństwa w tej cenie, słyszałem że panasonic'i mają dobre auto i ogólnie są dobre, prawda to? a i najlepiej żeby miał własny akumulator a nie na akumulatorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2011 NIech no jakiś porządek będzie, klepnij tutaj a tego posta do kosza ;-) Aparat Cyfrowy Do 400zł - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2011 Aparat Cyfrowy Panasonic DMC-TZ5 Gratisy (1630371733) - Aukcje internetowe Allegro Ostatnio kupiłem używkę. Przy dobrym naświetleniu/lampie zdjęcia są rewelacyjne. Stabilizacja działa super, ale przy słabym świetle jakość jest po prostu kiepska. O ile całość nie rozmywa się, to jest dość mało detali, sporo szumu i innych artefaktów. Wieczorne/nocne zdjęcia gdzie nie można użyć lampy wychodzą słabo, dzienne/z lampą rewelacyjnie. Zoom x10 super sprawa, a efektywnie można uzyskać nawet optyczny zoom x16.9, wtedy rozmiar zdjęcia jest mniejszy. Nie wiem czy można kupić lepszy kompakt, szczególnie za tą cenę. Do zdjęć bez światła raczej konieczna jest lustrzanka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SubMaFioZo. Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Koledzy potrzebuję pilnie rady - szukam cyfrówki do 600 zł ? polecilibyście coś sprawdzonego? bardzo proszę o podpowiedz bo już nie wiem czego szukać? Panasonic Lumix ? czy ten nowy kompakt od Sony? pozdrawiam Marcin PS. a może ta niby tania lustrzanka Fuji za około 600 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 (edytowane) Do 600 szczerze polecam Fuji S6500, starczy jeszcze na jakiegoś polara do niego :wink: Ewentualnie S9600, czasami się trafi w dobrej cenie. Edytowane 2 Lipca 2011 przez cyrkiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciomon Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam jaki zaproponowalibyscie aparat do 300 zl do codziennego uzytku ? Fajnie by bylo gdyby mial mozliwosc krecenia filmow HD, chociaz nie jest to konieczne. Nie moge znalezc aktualnego testu aparatow z 2011 roku w tym przedziale. Na innych forach duzo dobrych slow czytalem o Canonie a495. Co sadzicie o BenQ c1450 (on ma HD). Czym tutaj w ogole sie kierowac ? Zalezy mi glownie na jakosci zdjec + dobre filmy. Pozdrawiam. p.s: Czy te aparaty sa lepsze od Canon A530 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Tzn., że masz a530? Od BenQ trzymałbym się z daleka, ale ja uprzedzony jestem. A495 to całkiem niezła konstrukcja, oczywiście w tym przedziale cenowym. Filmy no cóż z tym Canon zawsze kuleje i jest sto lat za konkurencją. Od siebie poleciłbym używkę a610, oczywiście tylko 5mega, ale za to jakich. Jakość zdjęć przy niskim iso (zdjęcia dzienne lub z lampą) jest na prawdę powalająca, a filmy no cóż jak to Canon :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciomon Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Miałem a530. A495 jest od niego lepszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2011 Raczej na pewno. Nowsza matryca, lepiej powinien sobie radzić przy słabszym oświetleniu. Pewnie w stosunku do A530 obcięli do minimum manualne nastawy i dodali jakiś automatycznych trybów. Przy dobrym świetle możesz odnieść wrażenie, że jakość crop'ów na A495 jest gorsza niż A530. Normalna sprawa, matryca tej samej wielkości i 5mega vs. 10mega :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciomon Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 to od jakiego przedziału cenowego można zacząć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Nie zrozum mnie źle, przedział dobry jak każdy inny. Wszystko zależy czego oczekujesz, jeżeli lubisz pooglądać fotografie z wakacji w albumie to taki A495 sprawdzi się znakomicie. Po prostu za tą cenę nie ma zbyt dużego pola manewru. A za jaką będzie? Nie pytaj :wink: Imo przedział od jakiego można dostać coś ciekawszego to 500-600zł i tak za taką cenę można wyrwać używkę Lumix DMC-TZ7 lub coś tego pokroju :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...