roo-v-eer Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Chcę mieć komputer typu Media Center, dlatego chciałbym zaautomatyzować proces łaczenia się z neostradą po właczeniu kompa. Chce zeby po wlaczeniu odrazu laczyl sie, najlepiej w tle z internetem, bez mojej ingerencji. mam dosc tego klikania zeby sie polaczyc, w linuxie mozna ustawic aby sie laczyl po starcie systemu. Z gory dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 w windows'ie też można wystarczy tylko poszukać. nawet na tym forum było poruszane wiele razy jak to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 konfiguracja polaczenia dial-up (recznie) bez shitu tepsy + autoconnect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) Ale odrazu przy starcie możesz mieć problemy z połączeniem, bo może ci wywalać błąd że niewłaściwa nazwa użytkownika lub hasło. Przynajmniej u mnie tak jest, musze zawsze jakieś 30 sek. po uruchomieniu sie windowsa poczekać i dopiero wtedy się da połączyć :) Też kiedyś chciałem tak zrobić, ale zrezygnowałem z w/w przyczyn :( Edytowane 25 Października 2005 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 janio napisał(a): Ale odrazu przy starcie możesz mieć problemy z połączeniem, bo może ci wywalać błąd że niewłaściwa nazwa użytkownika lub hasło. Przynajmniej u mnie tak jest, musze zawsze jakieś 30 sek. po uruchomieniu sie windowsa poczekać i dopiero wtedy się da połączyć :) Też kiedyś chciałem tak zrobić, ale zrezygnowałem z w/w przyczyn :( 1719285[/snapback] wydaje mi się, że chodzi o to, że szybciej uruchamia się windows niż modem się synchronizuje i stąd te problemy....dlatego ja zawsze czekam, aż dioda się ustabilizuje i dopiero loguje się do windows'a, a autoconnect reszte robi za mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) z ta synchronizacja to chyba nie jest tak do konca jak ja mialem przed dial-up'a i autoconnect, to nie czekalem az sie zsynchronizuje po prostu jak nie byla gotowa linia, to autoconect byl tak ustawiony zeby probowac sie polaczyc az do skutku, a jak juz sie linia zsynchronizowala to od razu sie logowal nie bylo przy tym zadnego problemu z nazwa uzytkownika a tak btw, to ja mialem skonfigurowane lacze automatycznie, mialem modem sagema i po instalacji sterow od niego na pulpit wywalalo sie samo polaczenie, trzeba bylo tylko wpisac login i haslo (baz zadnych 0 czy * dla numeru telefonu bo takiego pola nie bylo i wszystko smigalo jak trzeba) a teraz mam router i sie niczym nie przejmuje [: Edytowane 26 Października 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balrog2 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 http://forum.neo.waw.pl/viewtopic.php?t=4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...