H0R Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Mój monitor buczy i sprzedawca powiedział mi przed wczoraj żebym poszedł z nim do serwisu LG. Tam mają zalać cewki i ma być po sprawie. Co to robi, czy nie uszkodzi monitora, nie pogorszy jakości obrazu?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Mój monitor buczy i sprzedawca powiedział mi przed wczoraj żebym poszedł z nim do serwisu LG. Tam mają zalać cewki i ma być po sprawie. Co to robi, czy nie uszkodzi monitora, nie pogorszy jakości obrazu?? :blink: 1718874[/snapback] Nie samo zalewanie cewek nie pogorszy :) Zalewałem cewki w moim starym CRT necu i wszsytko jest OK Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H0R Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Miejmy nadzieje że masz rację. A tak w ogole ciekawe na czym to polega, nie mogli od razu wypuścić na rynek z zalanymi cewkami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 mi piszczy LCD jak mam zlokalizować to co mam zalać? POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Miejmy nadzieje że masz rację. A tak w ogole ciekawe na czym to polega, nie mogli od razu wypuścić na rynek z zalanymi cewkami? 1720733[/snapback] Ja to robiłem tak: sciągnąłem tylnią obudowę z monitora włączyłem monitor i kiedy zaczął piszczeć to wziąłem rurkę plastikową grubosci 12mm i jednym koncem do ucha a drugim po częsciach na płycie z elektroniką monitora. Tak wygooglałem element(cewke) ktora cwierkała. Następnie lakier bezbarwny i zacząłem lać ten lakier w mikroszczeliny w cewce. Podobnie miałem z zasilaczem Chieftec 360-202 tez zalewałem główne trafko lakierem. Co do LCDka to na pewno piszczy zasilacz monitora albo zasilacz podswietlenia(lamp). Niestety taka zabawa wiąze się chyba z utratą gwarancji, ponadto problem z buczącymi LGkami jest znany i w serwisie LG na pewno wiedzą konkretnie ktory element wydaje dzwięki. Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...