benek Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 Moze ktos odpowie czemu ten sam monitor tylko w innym kolorze (srebrny, czarny) ma rózne normy. srebrna obudowa tco03, czarna tco99. Warto brac pod uwage te normy?? Chodzi o SyncMaster 173P+.tu odpowiedz http://www.boivie.se/labellingprint-eng.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) Tak się złożyło, że posiadam owy monitor i nie zauważyłem żadnego smużenia przy przewijaniu stron. Podstawa faktycznie nie jest taka jaką bym sobie wymarzył, ale da się z tym żyć :wink: A przycisk jest podświetlany na niebiesko a nie UV, bardzo mi się on podoba, szczególnie w ciemności. Edytowane 15 Stycznia 2006 przez maros Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Podstawa faktycznie taka jaką bym sobie wymarzył, ale da się z tym żyć Z tym że jest taka jaką sobie wymarzyłeś ? :/ Ja sam wciąż myśle i coraz bardziej jestem bliżej zakupu. Choc nie wiem czy jest sens wydawanie ponad 1500 zl na monitor glownie do internetu, worda, czasami do filmow i gier ( sporadycznie - ale fpp ).... Moze jakas Beline lepiej ale za to 19 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek234 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) Witam Proszę użytkowników 770P o wypowiedz dotyczącą podświetlenia matrycy. Mam na myśli słynę „ufo” występujące w 173P+ . Czy w tym modelu one też występuje ? Jeśli tak czy podobnie jak twierdzą niektórzy użytkownicy znika po pewnym czasie ? To samo pytanie dotyczy również modelu 970P nad którym się również poważnie zastanawiam . Pozdrawiam Edytowane 14 Stycznia 2006 przez Krzysiek234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Tak, występuje i znika po pewnym czasie. Wystarczylo przejżeć ostatnie strony. W koncu jest tylko 5... o_O http://www.gvcnet.pl/?mod=5&id=287 Widzieliscie cene ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 http://www.gvcnet.pl/?mod=5&id=287 Widzieliscie cene ? :D no niezle :) Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 myslicie ze ta cena jest realna czy to moze jakas pomylka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 Byle inni szli za ciosem [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 to pomyłka... Gucio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 http://rodan.net/eSklep/prod?id=samsung+770p+lcd 1415 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forrest71 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam. Pomocy. Mam 770p od niedawna. Wczoraj zmieniłem płyte i grafike i przestał działać auto pivot. Teraz mam grafike na PCI-E pożyczałem 3 różne grafiki i cały czas to samo. Mój mail : forrest71@orange.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiss Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 (edytowane) Czy wam też tak ciężko obraca się monitor wokół swojej osi? Może to trzeba jakoś rozruszać, albo jakiegoś smaru wepchać w podstawę? Powinno chodzić jednym paluszkiem Edytowane 19 Stycznia 2006 przez kiss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek234 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2006 Witam. Pomocy. Mam 770p od niedawna. Wczoraj zmieniłem płyte i grafike i przestał działać auto pivot. Teraz mam grafike na PCI-E pożyczałem 3 różne grafiki i cały czas to samo. Mój mail : forrest71@orange.pl Tu masz wykaz kart współpracujących z oprogramowaniem. http://www.samsung.com/Products/Monitors/m...otation_06s.htm Sprawdź czy twoja karta jest na liście. Spróbuj ściągnąć oprogramowanie z tej strony – może pomoże. Nie wiem jakiego MT używasz 3.6 czy 4.0 ? Jeżeli tylko auto pivot nie działa to mały problem – zrób sobie skrót klawiszowy w ustawieniach karty i po problemie. Gorzej jak zacznie się wieszać Windows w wyniku konfliktu karty z oprogramowaniem sterującym monitorem. Napisz koniecznie jaką masz obecnie kartę , jaką miałeś wcześniej i jakiej wersji oprogramowania używasz. Ciekaw jestem też wrażeń z użytkowania monitora . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam.Wiecie co?Czytam różne fora od jakiegoś czasu -temat:monitor 17 cali lcd.Chciałem 173p+.Od wczoraj jest w media lg 1715s w cenie 799 zł i takiego zakupiłem , podłączyłem i chodzi.Nawet fajnie jak sie tylko patrzy na ekran a nie gra w nic.Poszedłem dalej, jako że lg mogę zwrócić to kupiłem samsunga 770p w cenie 1349zł.I stoi w kartonie.Nie wiem czy samsung (różnica 550 zł. ) wynagrodzi mi jakością wiekszy wydatek bo laik jestem kompletny.Gdybym kupujac monitor nie wlazł na forum te czy inne to na pewno bym nie zmieniał tego lg bo bym nie zwracał uwagi na kontrasty,smużenia itp.A teraz nie wiem czy mi sie opłaca wypakować tego samsunga czy nie.Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SR-71 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Witam.Wiecie co?Czytam różne fora od jakiegoś czasu -temat:monitor 17 cali lcd.Chciałem 173p+.Od wczoraj jest w media lg 1715s w cenie 799 zł i takiego zakupiłem , podłączyłem i chodzi.Nawet fajnie jak sie tylko patrzy na ekran a nie gra w nic.Poszedłem dalej, jako że lg mogę zwrócić to kupiłem samsunga 770p w cenie 1349zł.I stoi w kartonie.Nie wiem czy samsung (różnica 550 zł. ) wynagrodzi mi jakością wiekszy wydatek bo laik jestem kompletny.Gdybym kupujac monitor nie wlazł na forum te czy inne to na pewno bym nie zmieniał tego lg bo bym nie zwracał uwagi na kontrasty,smużenia itp.A teraz nie wiem czy mi sie opłaca wypakować tego samsunga czy nie.Pozdrawiam :) Opłaca sie,bo różnica w obrazie kolosalna,a cena super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Opłaca sie,bo różnica w obrazie kolosalna,a cena super.Dzięki za słowa zachęty.Cena faktycznie dobra.No to wypakowuję :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Znakomity Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 (edytowane) Dzisiaj dotarl do mnie 770p. :) Pierwsze wrazenie oczywiscie pozytywne, mysle ze wynikalo z ekscytacji. Opakowanie jest ładne, solidne i szczerze mowiąc mniejsze niz sie spodziewalem. Po otwarciu wszystko ladnie zapakowane, kable, zasilacz oraz monitor w styropianie. Podłączam i działa :] Wszsytko ladnie, jednak kolory takie sobie. System nie wykryl monitora (monitor plug and play). Jednak po wgraniu sterownika, i magictune sic!, ladnie skalibrowalem obraz. Jednak to oprogramowanie jest strasznie badziewne, czesto sie wiesza i lekko muli kompa. Szukam nowszej ver. Plytka od samsunga ma zepsuty autorun (probuje otworzyc jakas strone internetowa i nie daje rady). Crap. MagicRotation nie dziala. NaturalColor nic nie wnosi nowego. Nie wiem po co producent dal taki syf. Wracając do obrazu. 1) Wszsytkie pixele sa sprawne, mimo iz samsung dopuszcza ~2 zepsute. 2) Nie ma żadnego smuzenia. Bardzo szybka matryca. Przesiadlem się z CRT z marszu i nie widze roznicy (moze minimalna, ale trzeba sie wpatrywac dobrze). Roznicy miedzy 60 a 75 Hz nie ma na tym monitorku. (Na CRT widzialem znaczną) 3) Efekt UFO jest i widac go wyraznie. (dzis zrobie fotki, wieczorem). Wiem ze to pierwsze uruchomienie tego monitorka, pewnie procz tego u producenta, wiec matryca jest zupełnie swierza. Zobaczymy czy UFO zaniknie. To by było na tyle. Edytowane 20 Stycznia 2006 przez Znakomity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Znakomity ja magictune wywaliłem z traja po ustawieniu monitorka,mam go na pulpicie i jak cosik trzeba zmienić klikam i zmieniam (grafa ta w sigu na dvi) pivota niestety wywaliłem bo mi niedzałał (mała strata) nie miałem żadnej zwiechy przy ustawieniach. ps. Może doczekamy się lepszego softu na ten monitorek. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 No i rozpakoałem i zainstalowałem.Magic tune zassałem 4,0 i auto pivot działa.kolory the best,niestety nie działaja niektóre funkcje typu contrast!! Może nowe stery pomogą .Generalnie obraz zaje...sty1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 rgomez w mm go kupiles za tyle ? Moze FS tez byly jakos taniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rgomez Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Niestety ta cena nie jest podyktowana wyprzedażą tylko pracownicy mm moga robic tak zwane ,,zakupy personalne "czyli sprzet bez marzy biora.Z fs był tylko 19-9 w cenie 1111zł chyba.Cena samsunga 770p jest na poziomie 1550 zł w tym mm.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart132 Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 A juz myslalem ze bede miec jutro nowy monitor [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 Dzisiaj dotarl do mnie 770p. :) Pierwsze wrazenie oczywiscie pozytywne, mysle ze wynikalo z ekscytacji. Opakowanie jest ładne, solidne i szczerze mowiąc mniejsze niz sie spodziewalem. Po otwarciu wszystko ladnie zapakowane, kable, zasilacz oraz monitor w styropianie. Podłączam i działa :] Wszsytko ladnie, jednak kolory takie sobie. System nie wykryl monitora (monitor plug and play). Jednak po wgraniu sterownika, i magictune sic!, ladnie skalibrowalem obraz. Jednak to oprogramowanie jest strasznie badziewne, czesto sie wiesza i lekko muli kompa. Szukam nowszej ver. Plytka od samsunga ma zepsuty autorun (probuje otworzyc jakas strone internetowa i nie daje rady). Crap. MagicRotation nie dziala. NaturalColor nic nie wnosi nowego. Nie wiem po co producent dal taki syf. Wracając do obrazu. 1) Wszsytkie pixele sa sprawne, mimo iz samsung dopuszcza ~2 zepsute. 2) Nie ma żadnego smuzenia. Bardzo szybka matryca. Przesiadlem się z CRT z marszu i nie widze roznicy (moze minimalna, ale trzeba sie wpatrywac dobrze). Roznicy miedzy 60 a 75 Hz nie ma na tym monitorku. (Na CRT widzialem znaczną) 3) Efekt UFO jest i widac go wyraznie. (dzis zrobie fotki, wieczorem). Wiem ze to pierwsze uruchomienie tego monitorka, pewnie procz tego u producenta, wiec matryca jest zupełnie swierza. Zobaczymy czy UFO zaniknie. To by było na tyle. 3. jakbys przeczytalw czesniejsze wypowiedzi to bys wiedzial ze ufo zanika, poza tym juz dalem zdjecia pokazujace zanikanie tego efektu 2. jest bardzxo wyrazne tylko nie chcesz go zauwazyc :wink: co do odswiezania to wynika ze sposobu wyswietlania obrazu, w crt odswiezanie jest potrzebne zarowno by wyswietlac zmiany obrazu jak i do podtrzymania statycznego obrazu bo luminofor przygasa (jako ze sygnal sterujacy - wiazka elektronow - moze byc skierowana jednoczesnie tylko na jeden pixel), w lcd sygnal sterujacy (napiecie) jest podawane jednoczesnie na wszystkie pixele wiec nie ma potrzeby odswiezania statycznego obrazu, tak wiec to jest potrzebne tylko do zmiany obrazu co do softu popieram syf totalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Znakomity Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 @cmsydney. Ja smuzenia nie widze, powatarzam to po raz ostatni. (Nie rozumiem twojej wypowiedzi: "tylko nie chcesz go zauwazyc", to jakas prowokacja ? Jakby cos bylo nie tak zaraz bym monitor i wymienil na cos innego, sklep mam za rogiem) Wczoraj był u mnie qmpel, Stefanero znany z in4.pl i był w szoku jaki plynny jest obraz. Moze, czy widzisz, czy nie, zalezy tylko od twojego oka. Czytalem ten topic, widzialem ze byly o to spory, wiec powtarzam poraz ost. smuzenia nie ma, ja go nie widze. Nie zamienil bym tego monotora na zaden inny. I mozesz pisac, ze jest, od tego jest wolnosc slowa, jednak kazdy kto chce sobie kupic taki monitoreq niech go lepiej pierw zobaczy w dzialaniu. Jak obiecałem, zobaczymy czy i u mnie UFO zniknie. Pierwszy dzien dzialania matrycy na fotce, nast za 2 tyg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 wiec powtarzam poraz ost. smuzenia nie ma, ja go nie widze.gubisz sie, jesli nie widzisz tzn ze jest :wink: smuzenie jest i bedzie zawsze na lcdkach, ty go nie widzisz/nbie chcesz widziec to sie ciesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek234 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 @cmsydney. Jak obiecałem, zobaczymy czy i u mnie UFO zniknie. Pierwszy dzien dzialania matrycy na fotce, nast za 2 tyg. Powiem szczerze, że takie ufo to żadne ufo. Wiem co mowie bo miałem doczynienia z Samsungiem 173P+ ( niejednym zresztą )i to co jest tu w stosunku do tego co było tam to jest cudo. Jak bym maił tak podświetloną matryce w 173P+ to bym go w życiu nie oddał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Jutro wybieram się po monitor i zdecydowany jestem na Samsunga. Raczej 770P, jednak poczytalem sobie troche na stronie producenta i troche mnie martwi kilka drobiazgow. Strasznie male roznice miedzy 770P a 173P Plus. Np. 173P+ ma dwa wejścia (DVI i D-SUB) - 770P tylko DVI. 173P+ ma standart VESA (mozna powiesic na scianie) - 770P nie. Całość jest niby taka sama (matryca) z roznica 2ms na rzecz 770P. Design troche bardziej podoba mi sie w 770P. I tu pojawia się mały problem problem, bo nie wiem co wybrac. Roznica w cenie w komputroniku jest niemal zadna (40 PLN). Dodatkowo dobilo mnie, ze 173P ukazal sie teraz czarny (i ladniej wyglada). Dlatego gdyby mi ktos mogl powiedziec co jeszcze przemawia na rzecz 770P? 2ms (to taka duża różnica?), jest nowszy, ale co jeszcze? Czy np. elektronika jest inna, itp? Prosze poradzcie cos, bo jutro planuje zakup... 173P+Black 770P ps. srekal34 - nie, nie chce kupic FS. ;) (tak na wszelki wypadek) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez q-b-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekservice Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Witam. Są to praktycznie TAKIE SAME monitory 173p+ ma 8ms a 770p ma 6ms. Oba mają dsub i dvi. Bierz tego który ci się podoba, ja już wybrałem i nie żałuje. B) Edit. Podobno 770p ma mniejsze "UFO" ale to tylko podobno. ps.W moim monitku tego nie zauważyłem (nie mam żadnego ufo) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Arekservice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek234 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 q-b-a Jeżeli ja bym miał teraz wybierać to brał bym 770P ( ale nie w koputroniku bo tam jest strasznie drogi ).Wybrał bym go dlatego, że ma o wiele większe możliwości dotyczące regulacji. Mam tu na myśli regulacje wysokości góra – dół , super jest jak dla mnie rozwiązana sprawa obrotu wokół osi w podstawce i ten ogonek też jest trafnym rozwiązaniem ( minimum kabli na biurku ) . Oba jednak mają potworną wadę – brak przycisków. O ile M.T jest fajnym rozwiązaniem i super wygodnym to sytuacja zmienia się diametralnie w przypadku kiedy zaczyna to oprogramowanie zawieszać system a to się zraża bardzo często. Jak miałem Samsunga 173P+ to dołączone M.T 3.6 wieszało system po około 2-3 min wgrałem 4.0 i pomogło ale jaka jest gwarancja, że po zmianie karty graficznej system nie będzie się wieszał z 4.0 ? Może będą kolejne wersje tego programu, które rozwiążą problem ale kto wie kiedy to będzie. Podsumowując gdyby te monitory posiadały normalne sterowanie to ścierpiał bym nawet to nieszczęsne „ufo”. Jeżeli „ufo” i brak tradycyjnego sterowania monitorem Ci nie przeszkadza to wybierz ten, który Cisie bardziej w sklepie spodoba. Jakości obrazu i szybkością na pewno się nie różnią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiocz Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam Wszystkich! Do posiadaczy monitora Samsung 770p.Czy w waszych monitorach też jest tak ciężko obracać go u podstawy? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...