Ircu-88 Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 :huh: :( jestem zupelnie zielony w html... nigdy nie mialem okazji siedziec w tym... stad mój pewnie blachy i laiczny problem.. chcialbym by kazdy mógl pobrac plik z mojej stronki.. jak to zroic by po kliknieciu buttona u kogos zainicjowac sciaganie pliku.... ? :( powiedzy ze plik znajdyje sie w katalogu głównym na servie... i nosi nazwe xxx.wma! Ktos moze mi napisac male conieco.. z góry dziekuje :) BIG Laik w HTML!! :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 1. Polecam jakiś kurs! 2. Polecam jakiś kurs! 3. Polecam jakiś kurs! Mówiąc "button" chodzi Ci o np graficzkę, czy konkretnie o to: <input type="button"> Ogólnie ściąganie plików realizuje się tak, jak otwieranie stron - przez zwykłe linki: <a href=moj_katalog_z_plikami/plik1.wma>Kliknij mnie aby ściągać</a>Problem w tym, iż niektóre przeglądarki będą próbowały otwierać plik zamiast to zapisywać na dysku, więc gdy dasz "buttona" (input) zamiast zwykłego linka, to nie będzie opcji "Zapisz jako", która jest zalecana przy ściąganiu multimediów ze stron (czyli ogólnie plików: mp3, wma, wav, avi, mpg itd) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...