Skocz do zawartości
el Dudereno

Debian- Kilka Pytan

Rekomendowane odpowiedzi

tzn. jezeli chodzi o zamienniki to glownie sa tam programy typu tcmd a wiekszosc linkow i tak niedziala. co do googla to niewyszukuje niczego innego niz po wpisaniu "file menager"... np o metacity dowiedzialem sie od kumpla google nieznajduje takowego.

ale mam ciagle mam problem z gnome 2.12 no niemoge znalesc linku do serwera na ktorym sie znajduje by moc go aptem sciagnac, paczki tez nieznalazlem a szukalem wielorako (deb sources.list itp). oczywiscie wiem ze niejestem dobrym poszukiwaczem i dlatego chcialbym was prosic o pomoz w znalezieniu odpowiedniego serwera... chyba ze niema gnoma 2.12 dla debiana (zrodel tesz nieznalazlem choc akorat ich specjalnie nieszukalem). niewiem albo gnoma niema albo znalazlem dowod na to ze google nie dokonca jest takie wspanial :P to jak towarzysze, pomozecie? :D

aha tu jest moja sources lista z wynikami ktore ja znalazlem ale na ktorych juz gnoma niema, te zachaszowane serwery sa niedostepne albo nan ich tez nic niebylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mogę spytać po kiego grzyba Ci paczki dla różnych wersji debiana (unstable, testing, stable)??

czego używasz do ściągania pakietów? apt_get czy aptitude?

aptitude pokazuje Ci w jakiej wersji jest dany pakiet.

[+]

http://www.debian.org/distrib/packages#view

tutaj masz pakiety jakie są dostępne dla poszczególnych dystrybucji debiana

najświeższy gnome jest w unstable (2.10.2.4)

Edytowane przez elKuba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo ktos powiedzial mi ze gnome 2.12 jest jako testing i ze wogule moze go niebyc a jezeli bedzie to na prywatnych serwerach wiec zaczolem szukac takowych linkow min znalazlem czyjes sources.listy wiec wklejalem wszystko na chama z mysla ze a nusz tu bedzie, tak na wszelki wypadek z mysla ze oczyszcze sobie liste jak tylko uporam sie z gnomem. nawetna ktoryms z serwerow juz cos znalazl/chce instalowac ale wyskakuje problem iz niemoze spelnic kilku zaleznosci brakuje mu ok 4 elementow (ver 2.12) ale ich tez niemoglem znalesc.

czyli jezeli dobrze rozumiem niema sposobu by zainstalowac gnoma 2.12 na debianie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi