osek Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 póki co to czekam do jutra na tablice.... jakieś obeznanie z automatem? do czego jaki bieg? :D wiem że P-parking ; ] bo tylko wteyd kluczyk wyciągne ;] R- wsteczny? ;] D- chyba do przodu normalnie, nie? ; ] a te 3,2,1? ;] hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 N - neutral, czyli luz 3,2,1 - to sa wyzsze biegi, np. do pokonywania wzniesien. Do zwyklej jazdy zasadniczo potrzebny jest tylko D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 1 - silnik ciagnie do końca pierwszego biegu.. 2 - silnik ciagnie do końca drugiego biegu.. itd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 1 - silnik ciagnie do końca pierwszego biegu.. 2 - silnik ciagnie do końca drugiego biegu.. itd :D 1719639[/snapback] <devil> rozumiem ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 R to Rakieta Kazdy to wie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 haha ;] właśnie se ppobrykałem po tutaj takiego naszej 'ulicy' - szlaka ; ] te 140.... ale miło sie naciska w automacie ; ] i w ogóle jakoś tak inaczej ; ] jak ja sie nie moge doczekać aż jutro po tablice... potem tylko bieda będzie bo troche 2.3 żłopie zupy ; ] dzięki za odpowiedzi ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Czyżby stare BMW serii 7? W każdym razie widzę, iż jakiś "Niemiec" :) Co i za ile? Nie szarpie przy zmianie za bardzo? No i przygotuj się na częste tankownie przy ciężkiej stopie - gdy przyciśniesz na niskich obrotach, to schodzi bieg w dół.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Automatem fajnie sie jezdzi, nie bede powtarzal wyjasnien do czego, ktory bieg sluzy. Tylko takie informacje praktyczne: P - tak to jest "parking" i w tym wypadku zebatki sa jakos tak zablokowane, ze samochodu nie przepchasz, nie wolno tez na tym biegu holowac (holuje sie tylko i wylacznie na N). Jesli na jakiejs gorce ustawisz P to samochod nie powinien sie stoczyc. Przelaczajac biegi miedzy P-R-N-D trzymaj noge na hamulcu. Tzn. jesli juz jedziesz, to prawdopodobnie mozesz wrzucic N (chociaz ja testow takich bym nie robil), no i w czasie jazdy mozna przelaczac od D az do 1 - tylko zwracajac uwage na predkosc, szczerze mowiac nie wiem co sie stanie, jak przy 100 km/h wrzucisz jedynke... Guzik sport prawdopodobnie sprawi, ze na kazdym biegu samochod bedzie ciagnal do wyzszych obrotow. Prawdopodobnie jest tez zamontowany tzw. kick-out (tak mialem w porsche) tzn. jesli wcisniesz gaz do dechy, powinien zredukowac bieg dla lepszego przyspieszenia. No i zawsze gas i zapalaj samochod na P (ewentualnie na N). No i automatu nie ma mozliwosci zapalenia "na pych". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Czyżby stare BMW serii 7? W każdym razie widzę, iż jakiś "Niemiec" :) Co i za ile? Nie szarpie przy zmianie za bardzo? No i przygotuj się na częste tankownie przy ciężkiej stopie - gdy przyciśniesz na niskich obrotach, to schodzi bieg w dół.. 1720286[/snapback] Audi 100 C, czy cus takiego :wink:. Jo auto jest niemieckie :lol:. No i Osek wczoraj dostal go, pucuje juz 2 dzien, jak pisal dzisiaj juz wyjechal na polna droge :). A jutro jak dostanie rejestracje, to chociaz bede mogl sobie pojezdzic, a On bedzie tankowal :P. Co do auta: To jest to. Dostalem wczesniej real foto od Niego, po wypucowaniu, ale usunalem, bo niechcialo mi sie na niego patrzec za duzo, bo jeszcze by mi sie znudzil ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 zazwyczaj P mozna wrzucic tylko trzymajac hamulec N - Neutral D - Drive - zaleznie ile skrzynia ma biegow do przodu to bedzie isc az do ostatniego (takze nadbieg jesli jest) 3 - po kolei 1 ,2 3 2 - --||-- 1,2 1- tylko 1 :) ja w RR mam jeszcze bardziej skomplikowana skrzynie :) w ksztalcie litery H (z reduktorem po prawej) :)) przycisk sport zazwyczj powoduje ze ciagnie az to czerwonej kreski ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Heh.. Blisko byłem :) Bardzo ładny i mało znany model w Polsce. Pewnie trzyma się jeszcze ceny. "Dostał"? To 6 grudzień już był? Edit: RR=Road Runner?? Edytowane 26 Października 2005 przez ULLISSES Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 RR = RANGE ROVER :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 To w Jeepie natomiast rozwiazanie z reduktorem jest takie, ze osobna skrzynia jest na biegi, osobna na wlaczanie reduktora (jest tam 2H, N, 4H, 4L). N2O nie umiem wyobrazic sobie, jak to H wyglada, mozesz opisac ? A co do audi - ladnie wyglada na tym zdjeciu, jesli naprawde jest w rownie dobrym stanie no to super samochodzik. W srodku skora ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 wyglada to mniej wiecej tak : P P R R N----N < - tutaj polaczenie (aby wlaczyc reduktor trzeba wrzucic luz, D 4 mocniej podciagnac wajche, przesunac w prawo i poczekac kilka 3 3 sekund na zalączenie reduktora, skompliowane ? :D ) 2 2 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Heh.. mogłem zajarzyć, że chodzi o Range Rovera. Przecież RR nie miał reduktora, bo to nie terenówka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Audi 100 C, czy cus takiego :wink:. Jo auto jest niemieckie :lol:. No i Osek wczoraj dostal go, pucuje juz 2 dzien, jak pisal dzisiaj juz wyjechal na polna droge :). A jutro jak dostanie rejestracje, to chociaz bede mogl sobie pojezdzic, a On bedzie tankowal :P. To jest to. Dostalem wczesniej real foto od Niego, po wypucowaniu, ale usunalem, bo niechcialo mi sie na niego patrzec za duzo, bo jeszcze by mi sie znudzil ;]. 1720358[/snapback] nie C tylko C4 : P na polną droge? zaraz w dziąsło dostaniesz :D to była droga wokół domu :] hehe bez tablic nigdzie dalej nie jade, tak jakoś już mam : > w środku welur... ale fajne, wyprofilowane ; ] a najlepsze- automatyczna klima,hehe ; ] edit: każde audi jest niemieckie : P "bo jeszcze mi sie znudzi" ? what? jakbyś miał pozwolenie aby wejść do środka : P hahaha ; ] joke ofkorsss <devil> Edytowane 26 Października 2005 przez osek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 jezdzenie automatem oglupia ;) wiem bo smigalem swego czasu senatorem v6 3.0 24v , i scierka 2.0. Po przesiadce do manuala nie moglem sie przyzwyczaic ze trzeba zmieniac biegi i ze hamulec jest taki waski i ze jak sie go naciska to trzeba sprzeglo wcisnac pod koniec :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 jezdzenie automatem oglupia ;) wiem bo smigalem swego czasu senatorem v6 3.0 24v , i scierka 2.0. Po przesiadce do manuala nie moglem sie przyzwyczaic ze trzeba zmieniac biegi i ze hamulec jest taki waski i ze jak sie go naciska to trzeba sprzeglo wcisnac pod koniec :P 1720808[/snapback] Nie wspominajac ze jezdzac dluzej po miescie lewa noga Cie nie boli od wciskanaia sprzegla no i to ze musisz zaciagac recznego jak stoisz na swiatlach pod gorke ;) edist senatorkiem A czy B ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 noga cie boli od sprzęgła :P co ty traktorem jeździsz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 szczerze mowiac nie wiem co sie stanie, jak przy 100 km/h wrzucisz jedynke... 1720319[/snapback] nie wiesz?:) wziuuuu wziuuu i zabka :rolleyes: noga cie boli od sprzęgła :P co ty traktorem jeździsz :P 1721059[/snapback] e tam traktorem nie trzeba smigac niektore maja takie twarde sprzegla;) np. nowe kangoo i nowa corsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 astra g14 tez ma twarde sprzeglo. Natomiast vectra B juz nie. Widać nie do końca zależy to od marki samochodu. BTW jakoś jednak nei chciałbym automatika ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 astra g14 tez ma twarde sprzeglo. Natomiast vectra B juz nie. Widać nie do końca zależy to od marki samochodu. BTW jakoś jednak nei chciałbym automatika ;] 1721405[/snapback] Ja tez nie. Ale auto to auto, wazne, ze ma silnik i kola, no i te bajery co ten tam ma :P. Dobre i to, ze jest taki wypas, jaki jest. Wracajac do automatu, wolalbyl manual, bo fajnie sie tak abwic sprzeglo, gaz, i na zmiane, hamulec, sprzeglo i w ogole zabawa jest. A tak jadac w daleka trase caly czas na automacie, nic nie robiac, to zanudzic sie mozna, i + noc to latwo o drzemke. A jak jest manual to tak szybko nie zasniesz :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 ale na trasie i tak zazwyczaj jedziesz na piatce i nie zmieniasz biegow :) Poza tym przypatrz sie temu automatowi - tez biegi mozesz zmieniac, tylko bez sprzegla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 ale na trasie i tak zazwyczaj jedziesz na piatce i nie zmieniasz biegow :) Poza tym przypatrz sie temu automatowi - tez biegi mozesz zmieniac, tylko bez sprzegla. 1721619[/snapback] sory ale ja nadal nie czaje to ten samochod ma 3 biegi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 sory ale ja nadal nie czaje to ten samochod ma 3 biegi :lol: 1722320[/snapback] Nie dziw się, automaty tak mogą mieć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 sory ale ja nadal nie czaje to ten samochod ma 3 biegi :lol: 1722320[/snapback] daje 95% ze 4, a mozliwe ze nawet 5, po prostu po cholere wiecej ustawien, jakby ktos chcial sobie tak zmieniac to by kupil manuala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Tak jak przedmowcy radzili: wszelkie operacje z wcisnietym hamulcem, moge sie mylic ale wcisniecie hamulca wysprzegla (w sumie logiczne :P ). Jeszcze jedna sprawa: w wiekszosci automatow jakimi sie bawilem zostawienie auta na P i wyjecie kliczyka rownalo sie zablokowaniu dzwigni zmiany biegow, ale niektore auta maja zaslepke w okolicach drazka zmiany biegow pod ktora kryje sie maly skarb :) Po wetknieciu tam srubokreta skrzynia odblokowuje sie :) Nie wiem czy to ogolnie znana "sztuczka" czy nie, ale czasem ratowala mi mase czasu w pracy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 sir Afeen - nie we wszystkich samochodach tak jest. Np. w mercedesie tak nie mialem, to samo w daimlerze, a w jeepie i porsche tak jest. Wiec roznie bywa, no i nie widzialem jakiejs zaslepki w tych dwoch ostatnich. Ale spytam - w jakiej pracy ratowalo ci to mase czasu i czemu ? Bo zabrzmialo jakbys kradl samochody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 heh, spodziewalem sie takich skojazen... :P Wysylalem samochody w kontenerach, miedzy innymi do Polski. Bardzo czesto bywalo tak, ze zakupiony w ciemno samochod na jednej z internetowaych aukcji byl przywozony bez kluczykow itp. Pol biedy jesli mial nienapedzana os cala, bo bralem go sobie widlakiem i pchalem/ciaglem, ale jesli zablokowana byla np przednia os i brakowalo tylnich kolek to mialem przeje....ne i tracilem przez to mase czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 nei ;] byl kierownikiem dziupli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...