Skocz do zawartości
osek

Pomóżcie, Jak To Działa?

Rekomendowane odpowiedzi

heh, macie zdjecie mojej "dziupli" wy glosiciele terorii spiskowych :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Osek, wybacz offtopa :P ale szargaja moje dobre imie :D

ach, zapomnialem dodac, ze to gruzowisko to stan chwilowy, wszystko zmienialo sie z tygodnia na tydzien. Jak dobrze pamietam to wlasnie ten jaguar po prawej na drugim zdjeciu trafil bez do nas bez kluczykow i wlasciciel strasznie rozpaczal :). Caly byl natomiast RAM i pieknie palil gume (nawet na wstecznym :P ) Trafialy sie czasem perelki typu meroli amg czy cayenne prawie prosto z fabryki, ale bywalo i tak jak w przypadku kontenera z trzema carrerami z ktorych watpie czy dalo by sie jedna poskladac....

Edytowane przez sir Afeen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sry za OT, ale nie moge sie powstrzymac ;)

Ale mniamusne bryki B) Na pierwszej fotce moim oczom ukazuje sie, choc przecieram je z wrazenia, chyba Infiniti FX? B) WOW :)

Edytowane przez CH3RRY-JU!C3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sir affen, ehhee- no luzik ; ] czyżbyś gdzieś w okolicach trójmiasta-> brzeźna robił ? ;]

a moze tanio felgi byś dał rade załatwić? <devil> ; ]

jeżdżąc zwykłym i automatem- już nigdy niekt mi sie powie że automat gorszy ; ] no, może tyle że więcej spali ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się tylko, skąd wy bierzecie na to klientów? O ile bogatych ludzi nie brakuje na Merce czy w/w Infinity, o tyle nie bardzo wiem, kto kupi RAMa? Wielkie to jak diabli i w polskich miastach to tylko przez obwodnice da się jeździć i główne drogi. U nas nie daleko w okolicy gość ma, ale prowadzi warsztat, więc zapewne przewozi na tym silniki i inne większe kawałki samochodów.

A wracając do tematu automatów..

1. Skoro zmiana biegów odbywa się przy naciśniętym (nawet lekko) hamulcu, to jaki sens ma przyspieszanie używając ręcznej zmiany 1-2-3?? Wychodzi na to, iż jest to tylko powolnej jazdy na wysokich obrotach, bo automat w tym układzie szybciej rozpędza samochód. No może nie do końca wolnej jazdy, bo na 3 spokojnie 100km/h poleci, ale mimo wszystko..

2. Opierając się na google, to biegów jest prawdopodobnie 5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Skoro zmiana biegów odbywa się przy naciśniętym (nawet lekko) hamulcu, to jaki sens ma przyspieszanie używając ręcznej zmiany 1-2-3?? Wychodzi na to, iż jest to tylko powolnej jazdy na wysokich obrotach, bo automat w tym układzie szybciej rozpędza samochód. No może nie do końca wolnej jazdy, bo na 3 spokojnie 100km/h poleci, ale mimo wszystko..

1724331[/snapback]

dzizas, jesli chcesz recznie na automacie zmieniac to kupuszesz tiptronic, te biegi sa do wyjatkowych sytuacji np smiganie po piachu albo wyjazd z blota albo podjazd pod zdupiona gorke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tukamon:

Aha.. Ja myślałem, iż skoro na 1-2-3 silnik kręci się wyżej niż na automacie, to można to wykorzystać do:

- palenia gumy

- ruszania spod świateł :)

Teraz jednak widzę, iż nie do końca tak jest.

Czyli potwierdza sie to, co zawsze myślałem - automaty to nie dla mnie. Ja wolę starą szkołę jazdy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no musze sie wpisac jeszcze raz w temat musze! Wczoraj Osek (czyt. osiol :P) podjechal pod moja chacjede tym oto w/w cackiem (pomijajac fakt, ze siedzialem w piwnicy robilem ogien, caly w dresach gora/dol, to ten mi mowi, chodz zoabczysz go, pojezdzim se, czyli jednym slowem szpan :D :)). No to ide usmolony od wegla, i caly w dresach, patrze a przed brama stoi AUDI :o. Na zdjeciu to to jest wielkie G! W real to jest cus :D. Wielka limuzyna. Najpierw spedzilem 5 minut na zewnatrz nie wsiadajac i podziwjajac widoki na zewnatrz. Ummmm cudenko, normalnie nie moglme sie napatrzec na zewnatrz tego autka, ale najlepsze miala dopiero nadejsc :P. Wsiadam, a ta szpan bo automatyczna klima ;]. Cieplo jak w kotlowni, ale pomijajac ten szczegol, rozgladam sie i widze luksus jakiegos nigdy nie widzialem :blink:.Auto jak limuzyna, automat wymiata, super komfort, super bajery, cichutko w srodku, normlanie luksus. Juz zaproponowalem Oskowi czy nie chce sie za cos zamienic :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to gdzie Ty pracujesz?? wlasciwie jako kto. co to za firma?? sciagacie zlom i robicie z niego "samochody"??

1724172[/snapback]

Pracowalem... bo juz jakies pol roku temu powrocilem na lono Ojczyzny :) Elizabeth, NJ. Zajmowalem sie wysylka samochodow z usa do europy. Ze wzgledu na smiesznie niski kurs $ baaaardzo oplaca sie sprowadzac mlode samochody z usa i badzo czesto bywalo tak ze wysylalismy do niemiec np merole ml. Wszysko wygladalo tak, ze albo klient przywozil nam samochod, albo po wylicytowaniu na jednej z dziesiatek gield instytucji finansowych zlecal przywiezienie samochodu do nas, a my pakowalismy to wszystko w kontener.

Jesli ma sie szczescie mozna w ten sposob trafic perelke za smieszne pieniadze. Pamietam nowe Audi A4 na ktore prawdopodobnie podczas transportu do dilera zsunal sie inny samochod i lekko pognieciona zostala maska i auto dobilo lekko tylem tak, ze do wymiany nadawal sie zdezak. W srodku folie na siedzeniach, zerowy przebieg itd. Klient powiedzial ze wylicytowal go za 10k $....

Stad tez taki wysyp tych wszystkich infinity czy szczegolnie dodge caravan/grand caravan w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no musze sie wpisac jeszcze raz w temat musze! Wczoraj Osek (czyt. osiol :P) podjechal pod moja chacjede tym oto w/w cackiem (pomijajac fakt, ze siedzialem w piwnicy robilem ogien, caly w dresach gora/dol, to ten mi mowi, chodz zoabczysz go, pojezdzim se, czyli jednym slowem szpan :D :)). No to ide usmolony od wegla, i caly w dresach, patrze a przed brama stoi AUDI :o. Na zdjeciu to to jest wielkie G! W real to jest cus :D. Wielka limuzyna. Najpierw spedzilem 5 minut na zewnatrz nie wsiadajac i podziwjajac widoki na zewnatrz. Ummmm cudenko, normalnie nie moglme sie napatrzec na zewnatrz tego autka, ale najlepsze miala dopiero nadejsc :P. Wsiadam, a ta szpan bo automatyczna klima ;]. Cieplo jak w kotlowni, ale pomijajac ten szczegol, rozgladam sie i widze luksus jakiegos nigdy nie widzialem :blink:.Auto jak limuzyna, automat wymiata, super komfort, super bajery, cichutko w srodku, normlanie luksus. Juz zaproponowalem Oskowi czy nie chce sie za cos zamienic :D.

1724770[/snapback]

ty mała dupo : P

mialem troche wolnego czasu to przyjechałem doopooo mała : P

a ciepło jak w kotłowni to ty tylko w kotłowni masz : P 21 stopni mi styka póki co : P

byłes usmolony? to dziś ino wiaerko.. woda... mydełko i szorujesz!! <devil>

na zdjęciu wielkie G ? jak ci....

btw- ten mały osioł zaproponował mi działke matki : d ;] hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne chcesz przez analogię do ręcznych skrzyni wrzucić "luz", aby oszczędzać paliwo. O ile się orientuje, to po wrzuceniu na N włącza się hamulec (przynajmniej w niektórych modelach), więc pewnie nie bardzo. Paliwa nie oszczędzisz - kupiłeś automat więc cierp ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesny, nie chodziłem tego porównywać do jazdy na zwykłej skrzyni : P

chciałem się tylko upewnić, czy czasem przekładając na to N auto bedzie jeszcze na chodzie : D

'luuzu' nie zamieżam nawet wrzucać, bo i po co : P

nie wiem jak wy- ale ja bym nie zamienił automata ; ]

a oszczędny to on jest : P jeśli ślamazarnie jażdże, ledwo naciskając gaz to 10 pali : D

czyli co? moge spróbować na to N ? ogólnie to tylko chce siedowiedzieć jak to bedzie działało, ale wolałbym mieć jeszcze póki co całą skrynie...

Jazda na luzie to pseudo-ekonomiczny idiotyzm - tym bardziej, że zima idzie.

1734636[/snapback]

zgodze sie, tym bardziej wrzucając na luuz- silnik więcej spali aby utrzymać obroty niż jakby miał być że tak powiem- kręcony kołami ;] Edytowane przez osek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi