Piterix Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) Mam starego szefa 420W (kupiony w czasach gdy był kultowym zasilaczem). Czy podoła mojemu zestawowi ? Chciałbym dokupić HDD i dokręcić mojego GF 6800GT ale boję się że zabiję ten zasilacz... Na dzień dzisiejszy kalkulator: http://www.jscustompcs.com/power_supply/Po...tor.php?cmd=AMD mi mówi, że potrzebuję zasilacza 416W. Przecierz mój zasilacz ma 420 ale biorąc pod uwagę jego sprawność oraz możliwość obciażenia poszczególnych lini nie wyciagnę z niego tyle... Czy to znaczy że nawet nie kupując nowego HDD i nie podkręcając karty powinienem pomyśleć o nowym zasialczu ?? Przy 416W poboru (+25 hdd i +10 dla OC karty) i biorąc pod uwagę sprawność i obiażenia powinienem kupić conajmniej 600W?? Czy to nie jakaś przesada ? Czy te kalkulatory nie są o kant [gluteus maximus] rozbić ?? Edytowane 26 Października 2005 przez Piterix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Powinien podołać bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...