Adi_1907 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 (edytowane) no cos mi szfankuje procek :/ pamietam ze kiedys nie przekraczal 60 stopni bez stresu a teraz zainstalowealem jakis program monitorujacy patrze i co ??? 106 stopni ;( !!! Niewiem czy to zeczywiscie proc ma taka temperature ?? jakis mam pentagrama cu-80 z dobra pasta wyminiana 3 dni temu :/ POMUZCIE jak obnizyc temperature !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Edytowane 27 Października 2005 przez Adi_1907 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendezX700 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 sprawdz w biosie temp proca a ten jakiś badziewny program to napewno zmyśla hehe;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Własnie - sprawdź co pokazuje BIOS - nie sugeruj się informacjami z niesprawdzonych programów.Przy takiej temp PIV nie będzie działał - ma zabezpieczenie termiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_1907 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 no wlasnie w bisie mam podane 0 stopni :/ a ten program nie taki zly :P speedfan Mam plyte Abit VT7 no ale radiator mam zimny no znaczy letni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 To ze to speefan nie znaczy ze dobry :) a przekonasz się o tym jak kiedyś będą Cię interesowały napięcia na płycie ale do rzeczy , jeśli bios pokazuje 0 to nie wygląda dobrze - jeśli bios nie moze się dobrać do czujnika temp programy zapewne tez tego nie zrobią.Coś pewnie padło - ale trzeba by było sprawdzić na tej płycie inny procesor i być pewnym. Aktualizacja biosu tez nie zaszkodzi jeśli nie jest nowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_1907 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 No wiec jesli chodzi o napiecia nie znam sie na nich zabradzo lecz programy tego typu pokazuja takie oto cos POMOCY NIECHCE ZEBYM TRACIL NA STABILNOSCI I JAKOSCI PROCA !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 sprawdzałes temperature organoleptycznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_1907 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 sprawdzałes temperature organoleptycznie? 1722416[/snapback] orga co ? hmm NIE ! :/ wyjasnij jak to zrobic to moze cos wykminia, musze sprawdzic rzeczywista tem z poziomu windows bo inaczej niemam zadnych przyzadow :( przypomnialem se ze wymienialem paste na jakas LIGHT BLUE Titania taka niebieska czy cos takiego, mozliwe ze zasmarowalem czujnik ? POMOCY ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 organoleptycznie: palcem, językiem... czy ciepły czy goracy czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 no wlasnie w bisie mam podane 0 stopni :/ a ten program nie taki zly :P speedfan Mam plyte Abit VT7 no ale radiator mam zimny no znaczy letni :P 1721988[/snapback] Organoleptykę kolega juz przedstawił wcześniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_1907 Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 no radiator dotykam to ma moze 20 stopni jest zimno (letni) napewno nie ma pod soba zrudla ciepla 100 stopni ale moze cos z nim jest nitak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfish Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 no radiator dotykam to ma moze 20 stopni jest zimno (letni) napewno nie ma pod soba zrudla ciepla 100 stopni ale moze cos z nim jest nitak 1722827[/snapback] Ludzie, jeżeli bios pokazuje 0C to albo termopara jest uszkodzona albo nieskalibrowana. Nieskalibrowana - pomoże przeflashowanie Biosu. Uszkodzona - flash nic tu nie pomoże - wymiana tylko... Everlast, pokazuje prawdziwe dane jeżeli sprzęt jest dobry. Napięcia natomiast i tak lepiej patrzeć z biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Termopara? Uzgodnijmy ze to po prostu czujnik temperatury - jego budowę zostawmy na boku.Co do biosu - to oczywiste ze należy sprawdzić w innym wypadku moze to być uszkodzenie - choc zdaje się ten czujnik jest w samym procesorze (chyba ze się mylę) "Everlast" - a co to takiego :))) zartuje oczywiście i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfish Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 Termopara? Uzgodnijmy ze to po prostu czujnik temperatury - jego budowę zostawmy na boku.Co do biosu - to oczywiste ze należy sprawdzić w innym wypadku moze to być uszkodzenie - choc zdaje się ten czujnik jest w samym procesorze (chyba ze się mylę) "Everlast" - a co to takiego :))) zartuje oczywiście i pozdrawiam 1723712[/snapback] oczywiście miałem na myśli everest;) dzięki za korektę.=] termopara, dioda termoczuła, też masz rację, że wszystko jedno. Co do tego gdzie jest czujnik, wiesz faktycznie są "dwie szkoły" (AMD i Pentium hehe - żart), ale tak serio, to zwróć uwagę, że przy płytach dwuprocesorowych, kiedy miałeś włożone tylko jedno CPU, to drugi też pokazywał temperature w biosie...temperature taką jak płyty głównej. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_1907 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 a gdzie znajde dokladny (sprawdzony) poradnik na temat flashovania ( Abit VT7 ) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 na stronie abita, możesz nawet sflashować spod windowsa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_1907 Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) o dziewki zaraz sprubuje dziwneee zflaszowalem na najnowsza wersje biosa, w bisie pisze ze proc ma 0 stopni a na ABITEQ pisze ze 96 stopni.... dzifne pomocy plx ! Edytowane 29 Października 2005 przez Adi_1907 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Zamontuj jeszcze raz chlodzenie na procku. Nie zapomnij o przesmarowaniu pasta termoprzewodzaca. Jesli radiator jest lekko cieply to mozliwe ze zle zamontowano cooler lub jest brak pasty termoprzewodzacej. Procek ma 3GHz wiec pewnie to Prescott a one troche sie grzeja i radiator powinien byc przynajmiej goracy. Oraz zostaje tez mozliwosc uszkodzenia czujnika temp. na plycie. Zapusc np. Prime na kilka h i zobacz jak bedzie zachowywal sie komputer. Zmniejsz tez taktowanie procka i zobacz czy temp. spadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Procek ma 3GHz wiec pewnie to Prescott a one troche sie grzeja i radiator powinien byc przynajmiej goracy. 1725723[/snapback] Bez jaj... Oraz zostaje tez mozliwosc uszkodzenia czujnika temp. na plycie. 1725723[/snapback] To jest najbardziej prawdopodobne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 (edytowane) Bez jaj... To jest najbardziej prawdopodobne... 1725732[/snapback] Poczytaj sobie ile watow z siebie jest w stanie wyrzucic Prescott a to co on wywala musi zostac odebrane. Jedno z najwazniejszych praw fizycznych. Energia nie znika ona moze sie tylko przeksztalcic na inny rodzaj energii. Edytowane 29 Października 2005 przez sucker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 29 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2005 Poczytaj sobie ile watow z siebie jest w stanie wyrzucic Prescott a to co on wywala musi zostac odebrane. Jedno z najwazniejszych praw fizycznych. Energia nie znika ona moze sie tylko przeksztalcic na inny rodzaj energii. 1725736[/snapback] Czytaj, poczytaj, myślisz, że nie cztytałem - czytałem i co z tego? Po 15h pełnego obciążenia radiator na NB potrafi być o wiele cieplejszy od od Zalmana... ale też nie jest gorący, na razie mam prescott'a @3.8 (1,38V), więc wiem co gadam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_1907 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 wiecie panowie mnie tez sie wydaje ze raczej czujnik siadl przymontowany jest nas maksa Naieda sie lepiej ! paste mam jaka light blue czy cos takiego polozylem warstwe kolo 2-3nm aha bnoi przyponialewm sobie ze kiedys mialem ten sam problem ale z mojej winy pamietam zre jak misie przegrzewal procesor to wydawal taki dziwny dzwiek takie skwierczenie czy cos w[ciach!]ialo mnieto bardzoi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...