Skocz do zawartości
lukecz

Gigabyte Ga-k8nsnxp-939

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Niedawno zakupilem ta mobo na allegro, wkrotce powinna do mnie dotrzec (o ile ktos nie zrobil na mnie wala ;) ). Mam w zwiazku z tym kilka pytan dotyczacych tej plyty ((link - strona Gigabyte)

1. Najzwazniejsze - czy na ta plyte nie bedzie problemu z zalozeniem Freezer'a 64? (czy nie bedzie zawadzal np. o Radeona 9800)

2. Co w praktyce daje DPS, czyli Dual Power System? (bodajze 6 fazowy system zasilania)

3. Czy ta plyta ogolnie jest lepsza niz GA-K8NS Ultra-939?

4. W jakims obcojezycznym serwisie widzialem test tej plyty. Tragicznie wypadl tam test firewire (strasznie niskie transfery). Czy to przypadlosc kazdego modelu tej plyty, wersji biosu lub oprogramowania?

Mam nadzieje ze ktos odpowie na te pytania. Bede wdzieczny za wszelkie rady i sugestie odnosnie uzytkowania tej plyty.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad1.nie ma problemu

ad2.teoretycznie sprawia ze system jest stabilniejszy ale zmniejsza mozliwosci OC wybor zalezy od Ciebie -OC albo stabilnosc ;-)

ad3.wyposazenie ma lepsze i zamiast pasywnego ma wenta na NB, poza tym reszta rzeczy ta sama

ad4.nie wiem jak to jest z GAK8NSXP ale na ULTRA firewire dziala sprawnie nie odzczulem slabej szybkosci transferu [porownywalem z plyta asusa i urzadzeniem firewire na plycie DFI].

w sumie plytka jest z tej samej rodziny GB co moja; moja opinia: niestety plyta potrafi byc upierdliwa wyciagniesz na niej wiecej niz na asusie ale zapomnij o doscignieciu DFI. a jesli bedziesz podkrecal zaloz radiatory na mosfety ;-) bo gigabyte zapomnial

Edytowane przez t00l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi