McBenner Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Teraz sdr ramy sa okolo 3 krotnie tansze niz ich odpowiedniki 333 mhz. Mam aktualnie to co podpisie. Czy warto by bylo zainwestowac w dodatkowa kostke 256 lub wzglednie 512? A moze lepiej olac to i wymienic plyte na ddr. Jak sie tak zastanawiam to stwierdzam ze chyba warto zainwestowac jeszcze w sdramy. W koncu niedlugo (w styczniu) mam zamiar kupic athlona xp 2100 (a1700 krecacy sie na 2100), wiec ten zestaw na sdramach bedzie mial wydajnosc okolo 8,5-9 tys w 3dmarku. Sam nie wiem, moze jednak nie warto, i kupic pozniej ddr. Ale chyba najlepiej zrobie jak teraz podzialam troche na tym athlonie 2100 i dokupie 256, dotrwam do hammera albo innego 64 bitowego procka. Co o tym myslicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Według mnie sdram to troche przeżytek ale cena jest świetna.Jeśli masz kase to kup sobie ddr 333 ale trzeba przynajmniej 256 a to wydatek ponad 300 zł ale jeśłi nie masz to mozesz pozostać przy sdramie. Ja jestem zdania że jak już wymieniać to wymienić wszystko. Uważam że lepiej zainwestować w ddr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 ram troszke zdrozal. za 256sdr kingstona 7ns na komputroniku 159zl. Masz plyte z obsluga ddr? jak tak , to sprzedaj komus ta pamiec, ktora masz i kupuj ddry. jak nie, to odpusc sobie narazie. Masz chyba i tak wystarczajaco duzo. Wydac ze 150zl po to, zeby za miesiac kupowac ddry to glupie rozwiazanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Proca wymieniam bo za 150 zl mi sie oplaca, czyz nie? Kurcze, bo cena 270 zl za kingston 512 albo 160 za kingston 256 jest kuszaca, wiec nie wiem czy sie nie zdecydowac. Byc moze bede miec tez w najblizszym czasie mozliwosci kupna 512 ram za ok 120 zl, a tego to juz nie odpuszcze raczej, chyba ze ram nie bedzie chodzil na cas 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Do Durka to się chyba niespecjalnie opłaca pakować DDR'y, ale Antek XP to inna sprawa, więc raczej zmień pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Jesli masz i tak zamiar wymieniac plytke kiedys na DDR i nowego proca to nie ma sensu teraz wkladac kasy w DSRAm gdyz pozniej sprzedasz go doslownie za grosze. Poczekaj ,dozbieraj kaske i kup odrazu cos cool z DDR'ami . Takie moje zdanie, wiec na twoje pytanie odpowiem zdecydowanie TAL :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HP Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 zmien na ddr - nawet na durniu daje to sporo(szczególnie gdy krecisz) mozesz poczekac do stycznia- lutego po świetach pownny ceny w doł troche pojsć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Moim zdaniem to lepiej będzie jak pozbierasz troche kasy i sobie sprawisz nowe moBo na DDR napewno odczujesz różnice ... Pozdro ToMo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 Chyba nie bede kupowal tego ramu, bo w zasadzie te 256 ram jak narazie mi starcza. Tym niemniej jak bede mogl te 512 za 120 zl to z pewnoscia to uczynie, bo taka cena jest wrecz smieszna w stosunku do tego ile to mi da - zero doladowywania z dysku podczas gier itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2002 ja dokupilem ramu okazyjnie bo 256 za 60 pln a dopal niezly szczegolnie w gierkach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 moim skromnym zdaniem sie nie oplaca. Bo: 1. DDR sa 3 razy droższe 2. Kupujac DDr kolega musi zmienic plyte - a jak zmieniac to na cos zupelnie nowego na KT400 - wydatek min. 500zeta 3. Korzysci z DDR owszem sa ale nie az tak duze zeby z zamknietymi oczyma je kupowac. 4. Jezeli komputer uzywasz glownie do gier, siedzenia w internecie, ogladania filmow - to praktycznie nie zauwazysz wiekszej roznicy w wydajnosci. 5. Kupujac teraz SDR to nie wielki wydatek a o wiele lepszy komport pracy. Lepiej zaoszczedzone pieniadze zbierac na grubsza wymiane sprzetu. 6. Zakupiona pamiec SDR i tak bedziesz mogl sprzedac razem z posiadanym sprzem i co z tego ze na tym stracisz . Ale ile stracisz 50 zeta? co to jest. 7. Kup SDR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ludzie! Gdzie wy tak tanio kupujecie SDR'y!!!? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ja bede miec mozliwosc kupna od kolegi mojego kolegi :-). A sdr na gieldzie 256 ram kingstona tez jest tanio bo 150 zl za nowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Co jest lepsze 768MB SDRAM PC133 (310zł) czy 256 DDR 333(305zł) w www.gral.pl Adam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Co jest lepsze 768MB SDRAM PC133 (310zł) czy 256 DDR 333(305zł) w www.gral.pl Adam pod celerona to chyba proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 a pod athlona 756 SDRAM czy 256 DRR33 Adam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 moim zdaniem warto, tymbardziej, ze wspolczynnik wydajnosci do ceny jest bardzo korzystny - 256 MB to okolo 110 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 ja bym dokupil moze troszke sdrow. tak do 512, wiecej chyba nie warto. jak mozesz okazyjnie kupic 512, to to co masz sprzedaj, bedziesz mial 256 za darmo!!! A na przyszlosc trzeba pomyslec o przesiadce na szybsze pamieci. Sam mam taki problem. antek + plyta to nie taki zabojczy wydatek, ale ddry dobre do tego i to 512 to drugie tyl prawie. Po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e sa te ceny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ja bede miec mozliwosc kupna od kolegi mojego kolegi :-). A sdr na gieldzie 256 ram kingstona tez jest tanio bo 150 zl za nowki.to drogawo bo u mnie w czwie chodza po okolo 130 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/// Kaszpir /// Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Teraz sdr ramy sa okolo 3 krotnie tansze niz ich odpowiedniki 333 mhz. Mam aktualnie to co podpisie. Czy warto by bylo zainwestowac w dodatkowa kostke 256 lub wzglednie 512? A moze lepiej olac to i wymienic plyte na ddr. Jak sie tak zastanawiam to stwierdzam ze chyba warto zainwestowac jeszcze w sdramy. W koncu niedlugo (w styczniu) mam zamiar kupic athlona xp 2100 (a1700 krecacy sie na 2100), wiec ten zestaw na sdramach bedzie mial wydajnosc okolo 8,5-9 tys w 3dmarku. Sam nie wiem, moze jednak nie warto, i kupic pozniej ddr. Ale chyba najlepiej zrobie jak teraz podzialam troche na tym athlonie 2100 i dokupie 256, dotrwam do hammera albo innego 64 bitowego procka. Co o tym myslicie? Ja bym się nie pchał w SDR. teraz nikt normalny nie kupuje pamieći SDR gdyż wszystkie dobre nowe chipsety nie obsługują już tych pamieci. Lepiej poczekaj i kup pamięc DDR 333Mhz , ustaw Antka XP na FSB 166(333) i pamieći także i ciesz się bardzo wysoką wydajnoscią ... A SDR to można kupić za bezcen ... bo nikt tego już nie chce kupować ... A pamięci DDR jakbyś poczytał zaczynają tanieć , wiec czekaj i kup dobrą pamieć DDR 333 lub nawet PC400 i wtedy ANtka ustawisz na FSB200 (400) i pamieci na 400Mhz i wtedy bedziesz miał wypas ! A jak chcesz tanie pamieci to mogę opchać Ci stare Edo ram ;) Tez w dobrej cenie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 ja bede musial zainwestowac w sdram...... plyty narazie nie chce wymieniac bo nie mam kasy... a 200 zeta za 512 sdram to chyba nie majatek ;) napewno wyjdzie to mniej niz plyta glowna :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 SDRAMy przy twojej płycie to dobra decyzja, szczególnie że z Antkiem XP jeszcze przez jakiś rok powiedzmy będzie zdatna do użycia. A różnica pomiędzy 256 a 512 w XP jest b duża więc polecam. Ps. Ten Abit którego masz (a mialem takiego samego) nie jest najlepszą płytą do kręcenia Athlonów XP. Ja z XP 1600+ (1400) Maksymalnie wyciągnąłem 1600 z małym kawałkiem (FSB 153) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Ale ten athlon ktory kupuje ma odblokowany mnoznik, wiec pojdzie na 12,5x max magistrala jaka uda mi sie zrobic minus jeden albo 2 mhz. Orientacyjnie bedzie to 12.5x139 czyli 2100+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 cholerka ja u siebie max co wyciagam ze swojego antka to 145x11 czyli 1595 ale to pewnie przez pamiatki, nie wytrzymuja stresu :twisted: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 Moja rada - zostaw swoją płytę dokup (zamień) sdram by mieć 512. Ktoś pisał że stracisz na sdramach na ddrach tez stracisz kupisz teraz 256 ddr za pół roku będzie podejrzewam warta połowę co teraz.Poza tym odrazu masz korzyść 512MB(spora różnica w gierkach i niektórych programach) i nie musisz czekać i wydawać kasy.Oczywiście że sdry przechodzą do historii, ale jeżeli nie masz kasy to nie ładuj się w ddry.A co do Antka to na sdrach wiem że możesz puścić go na fsb150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 8 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2002 oczywiscie ze mozna ale musisz miec jakies konretniejsze pamiatki a ja mam noname'y Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...